Multiknál, máshol is jellemző,hogy különbséget tesznek az anyavállalatnál és a leányvállalatnál dolgozók között?
Ahol dolgozom,a projektvezetők külföldiek.Ők a külföldi telephelyen tartózkodnak (jelenleg a Covid miatt HO nálunk, náluk is).
Viszont, amikor itt jártak panaszkodtak a főnökünknek,hogy a beosztottak hosszú kávé és cigaretta szűnteket tartanak.
Persze a főnök annyit mondott,hogy amikor itt vannak, akkor kicsit rövidítsük le a szüneteket, de egyébként ő nem fog senkit cseszegetni, mert a munka elvan végezve.
Amikor, én jártam kint kiküldetésen, akkor azt tapasztaltam,hogy náluk "habzsi-dőzsi" van.Hosszabb kávé és cigaretta szüneteket tartanak, mint a magyarok és gyakran órákra eltűnnek, a boltba is kimászkálnak meg fagyizgatni is.
Talán magukból indultak ki vagy miért volt jó ez a beszólás?
A vállalat hivatalos irányelvei szerint mindegyik telephely dolgozója egyenrangúnak számít.
Ó nálunk ugyanez volt de nem a szünetek miatt. A hibákért pellengérre állítottak bennünket az anyavallalatnál meg a szőnyeg alá seperték. Örökös félelemben tartottak bennünket. Ha hibáztunk nem tudtuk, hogy kirúgnak-e, lesz-e munkahelyünk másnap.
Nagyon érződött, hogy lenéztek bennünket. 1 év után nagyon sokan felmondtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!