Kezdőként egy multinál mit lehet tenni, hogy ne érjen az a kritika, hogy túl sok a szabadidőm?
Lassan 3 hónapja vagyok egy multinál, ahol full time home office van. Junior poziban vagyok, és az a kritika ért, hogy sokszor nem tudják rólam, hogy éppen mit csinálok, van-e feladatom stb.
Erre aztán rákontrázott a főnököm is, hogy sokszor neki is értekezletei vannak, így nem mindig tud velem foglalkozni. Ilyenkor forduljak a kollégáihoz feladatért. Viszont ahogy említettem kezdő vagyok, így ha kérek valami feladatot, akkor sokszor tovább tart a kollégáknak azt elmagyarázniuk, mintha saját maguk csinálnák meg.
Ezt a főnököm is megemlítette...
Ilyen helyzetben mit tudok csinálni? Én elfoglalom magam, mindig elérhető vagyok. Egyszerűen csak jelezzem, hogy ráérek?
Én is sokszor voltam így, a következőt csináltam:
Megcsinálom a dolgomat. Ha kész vagyok, szólok a főnöknek hogy végeztem, nincs dolgom, jöhet a következő (esetleg pár kollegának is, de csak akkor ha ugyanazon a projekten dolgozunk vagy ilyesmi, nem tök más témájú dolgokkal). Egyszer!!! Nem azért vagyok ott hogy könyörögjek feladatért. Ha szóltam hogy végeztem, jöhet az új feladat, és ők egy napig nem jelentkeznek, az az ő saruk, addig elfoglalom magam nem munka jellegű dolgokkal.
Kell egy jó kamufeladat :)
Kollegám aki még volt sorkatona a múlt rendszerben amikor nem akarta, hogy valami hülye feladatot kapjon, megfogott egy (üres) faládát, és látványosan elkezdte cipelni a laktanya udvaron. Amikor megállította egy tiszt, hogy "katona, hová viszi azt a ládát", magabiztosan rávágta "jelentem :vissza!". "Jól van, akkor vigye csak, igyekezzen!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!