Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az emberek miből veszik a...

Az emberek miből veszik a drága házakat?

Figyelt kérdés

Egy budapesti ház am mondjuk kertes ház kisebb kerttel is már 120 millióba kerülnek minimum. Egy panellakás meg 35-40 millióba. De ki akar panellakásban élni egy szukos helyen életünk végéig. Tehát az emberek miből veszik a házakat? Honnan teremtik elő rá a több száz milliót? Mert az hogy én keresek fixen havi nettó 300-400 ezreket gyujthetek életem végééig is akár nagyon kevés. És arányaiban mérve van ennél jóval kevesebb fizetés is. És engem ez nagyon bosszant. Másoknak telik rá aki meg becsületesen ledolgozó a napi 8 órát heti 40 órában meg jó kijön belőle hó végén a fizetésből és stb. Tehát akkor már ott tartunk hogy nem a becsületes munkából lesz az embernek pénze. De akkor miből?

Köszi a válaszokat.

2022. ápr. 11. 08:45
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Akik mind irtak utanam,hogy ok 1-1,5milla keresnek kerem irjatok mar meg ,hogy hol dolgoztok es mit? :D

Ahogy valki irtam felette igen egy multinal a beszallo fizu br 500. Szoval aki hitetlenkedok,hogy bufeszak es ketten a netto 650-700 csak siralmas esetben lehetseges hat alomvialgban elnek. Es meg a mi fizunk a kornyezetmhez kepest jonak szamit, masik ket diplomas par szinten multinal tolunk kevesebbet visz haza!

Igen mi meg eleg fiatalok vagyunk 1-2eves tapasztalattal,de csak mondom,hogy nem igazan szoktak a bereket emelni a cegnel,max valtassal tudunk majd tobbet osszeszedni,ha szerencsesek vagyunk.Mert bar itt is keresnek masok 10-20-30eves tapasztalttal netto 600-1,5millat,de lassuk mar meg,hogy ez a reteg az 1%!!! Nem feltetlen a tudassal vagy a diplomaval ulnek ott…nem mindenkinek adatik meg,hiaba tanulok majd x evig meg x iskolaban x szakon,tanulok meg x nyelvet,ha nem vagyok szerencses nincs olyan kapcsoaltom stb!!az atlag fizu igenis kb netto 300-350 manapsag diplomval pesten.

2022. ápr. 12. 09:53
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

#31: Még mindig nem tudjuk, milyen diplomátok van! 1-2 éves tapasztalattal nem rossz a nettó 350, de kérdés, hogy hol.

És hogy mit dolgozunk? Én szoftverfejlesztő vagyok. Seniorként 1 millió bruttó, home officeban, kötetlen munkaidővel. Ezen a területen kb mindenhol ilyen a bérsáv.

2022. ápr. 12. 10:26
 33/39 anonim ***** válasza:

32,hany eves tapasztalattal lettel senior?masik ok elhsizem,hogy szoftverfejelsztokent ennyit keresel,de azert nem varhato el,hogy minden ember minden diplomaval tanuljon programozast,gazdinfot stb stb .

En penzugyes vagyok multinal,szinten HO-ban,egyeb bonuszokkal stb .Tudom,hogy vannak cegek ahol kevesebbet es van ahol sokkal tobbet kaphatnek kezdokent.Egyelore en tanulni szeretnek aztan majd meglatom merre tovabb,persze ha azt fogom latni 2-3 ev mulva is,hogy semmit nem er a munkam valtok.

2022. ápr. 12. 11:15
 34/39 anonim ***** válasza:

#33: 18 éve vagyok a szakmában, bár csak 8 éve fejlesztő, előtte support role-okban voltam, a diplomát is később csináltam meg, hogy fejlesztő irányba tudjak menni.

Senior szintet megfelelő orientációval 4-5 év alatt simán el lehet érni.

Egyébként multinál pénzügyesként is kaphatsz 700-800 bruttót pár év tapasztalattal.

2022. ápr. 12. 11:26
 35/39 anonim ***** válasza:
80%

Én is programozóként kapok 7 számjegyű fizetést.

10 év tapasztalattal, sima érettségivel.

2022. ápr. 12. 11:44
 36/39 anonim ***** válasza:
91%

Érdekes módon senki nem írta a nyilvánvalót. NEM fizetésből veszik a legtöbben az ilyen kategóriájú házakat. Hanem valamilyen vállalkozásból és/vagy befektetésből.

Vidéken élek egy közepes városban, egy kb. 700 főt foglalkoztató gyárban dolgozom. Az itteni vezetőség / irodisták nagy része SEM a fizetéséből él.

Mindenkinek van szinte valamilyen "mellékes", ami sokszor a fizetése többszörösét hozza be neki. Pl. földek, ingatlanok bérbeadása, magángazdaság (mezőgazdaság, állattartás), magánvállalkozás stb.

Van olyan akinek a nettó kb. 1 milliós fizetése mellett van egy családi vállalkozása (óriási dióültetvény) amiből ennek a pénznek a többszörösét kaszálja be évente.

De ez a felsőbb osztály, vegyük az "alsóbb rétegeket".

Tavaly év végén újítottunk fel egy lakótelepi 50nmes lakást egy vállalkozóval. Csak a munkabére egy hónapra 1,5 millió volt és ez nyilván feketén, adózás nélkül, rádaásul egy elég kókány, megbízhatatlan ember volt, mint később kiderült. Szóval egy jobb kőműves, nagyobb városokban akkor mennyit kereshet meg tisztán? 3-4 milliót? Így azért nem nehéz összekuporgatni 100 milliót, de nyilván NEM ők fogják megvenni ezeket az ingatlanokat.

Itt ebben a relatív kisvárosban is rengeteg milliárdos, nagymenő vállalkozó, volt cégigazgató él, részvényes, bankár, ügyvéd él.

Ne felejtsük el azt sem, hogy a rendszerváltáskor akik jó pozícióban voltak könnyen ügyeskedtek és szedtek össze irgalmatlan vagyonokat, amik manapság még többet érnek (pl. termőföld).

2022. ápr. 12. 11:48
 37/39 anonim ***** válasza:
83%

"Tavaly év végén újítottunk fel egy lakótelepi 50nmes lakást egy vállalkozóval. Csak a munkabére egy hónapra 1,5 millió volt és ez nyilván feketén, adózás nélkül"

Akkor elég drága kontárt fogtatok ki... Mi tavaly csináltunk felújítást. 2 szoba (össz 30nm) újraburkolása, kifestése, plusz még egy 8nm-es előszoba kifestése és a WC kicsempézése volt 350 munkadíjban...

2022. ápr. 12. 11:56
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor elég drága kontárt fogtatok ki..."

Igen az volt.

Nekünk újra aljzatolták az egész lakást, fürdőszobát teljesen újraépítették (konkrétan egy falat is fel kellett húzni), kibontottak pár falat, belső ajtókat újra rakták, járólapoztak, vakoltak, gipszkartonoztak, festettek stb...

2022. ápr. 12. 14:12
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Hát mondjuk ha "csak a falak maradtak" akkor azért nem olyan sok a másfél millió...
2022. ápr. 12. 14:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!