Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az emberek miből veszik a...

Az emberek miből veszik a drága házakat?

Figyelt kérdés

Egy budapesti ház am mondjuk kertes ház kisebb kerttel is már 120 millióba kerülnek minimum. Egy panellakás meg 35-40 millióba. De ki akar panellakásban élni egy szukos helyen életünk végéig. Tehát az emberek miből veszik a házakat? Honnan teremtik elő rá a több száz milliót? Mert az hogy én keresek fixen havi nettó 300-400 ezreket gyujthetek életem végééig is akár nagyon kevés. És arányaiban mérve van ennél jóval kevesebb fizetés is. És engem ez nagyon bosszant. Másoknak telik rá aki meg becsületesen ledolgozó a napi 8 órát heti 40 órában meg jó kijön belőle hó végén a fizetésből és stb. Tehát akkor már ott tartunk hogy nem a becsületes munkából lesz az embernek pénze. De akkor miből?

Köszi a válaszokat.

2022. ápr. 11. 08:45
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
4%
bármelyik multinál kezdő pozícióban két embernek megvan a havi 1 millió Ft, és konkrétan bármelyik multinál
2022. ápr. 11. 13:16
 22/39 anonim ***** válasza:
28%
#20: Én szoftverfejlesztő vagyok, a feleségem fordító/tolmács. Ketten együtt havi másfél milliót össze tudunk hozni nettóban. Rosszabb hónapban csak 1 millió.
2022. ápr. 11. 13:23
 23/39 anonim ***** válasza:
56%
nagyon lehet látni Budapesten, hogy tele vannak az emberek pénzzel. Sok a drága autó, tele vannak a boltok, 1 millió Ft fölötti jövedelmekből ez érthető is
2022. ápr. 11. 13:49
 24/39 anonim ***** válasza:
78%
#23: pontosabban te azt a néhányat látod aki ilyen gazdag vagy annak mutatja magát. Budapesten is rengetegen élnek 500e alatti fizubol.
2022. ápr. 11. 13:58
 25/39 anonim ***** válasza:
89%

24. Egyetértek, van egy iszonyú széles réteg, aki akár nettó 150-250 ezer fizuból vagy nyugdíjból él, de azért van 50-100 milliós vagy drágább ingatlana, mert azt örökölte vagy még akkoriban vette 5-10-20-40 éve, amikor az arányaiban is sokkal olcsóbb volt.

Én ezeket csak szegény gazdagoknak hívom, amikor valaki Budapesten ott él a (mostanra) 50-100 milliós ingatlanában, mert örökölte/10-20-40 éve vette, de persze ha most kellene vennie, akkor nyilván nem tudna Pesten semmit se venni a mostani bevételei alapján.

2022. ápr. 11. 15:07
 26/39 anonim ***** válasza:
98%

21!

A multinál a beszállo fizuk inkabb br. 500 korul vannak inkabb, ami 332 nettó. Egy párnak az netto 664, ami azért igen messze van a netto 1 millatol.

2022. ápr. 11. 15:21
 27/39 anonim ***** válasza:
23%
na de nem is a beszálló fizuval 22-25 évesen veszik a lakást, hanem 3-5 év múlva amikor már van az embereknek megtakarítása, meg léptek 1-2 szintet a karrierben.
2022. ápr. 11. 15:34
 28/39 anonim ***** válasza:

#25 én nem erre gondoltam. Hanem arra, hogy tömeg van az utakon, plázában de ez megtévesztő. Budapest és agglomerációjának lakosságának töredéke képes ezeket a tömegeket alkotni.

Amúgy én is olyan helyen lakom ahol 80-100 millióért megy el egy két lakásos ház egyik fele. Ehhez képest jóval nagyobb telken, önálló (körül járható) házunk van. Csak hát felújítandó állapotú a miénk. De majd megcsináltatjuk (egy felújítás mondjuk vidéken se lenne sokkal olcsóbb).

Nem gondolnám, hogy el kellene költözni onnan ahol mindig is éltem csak mert a környéket sorra lepik el a látszólag(!) jobb módú új telepesek.

2022. ápr. 11. 17:38
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
A látszat sokszor csal! Azok akik jómódúnak néznek ki, drága ház, drága kocsi, sok esetben nyakig úsznak az adósságban.
2022. ápr. 11. 18:08
 30/39 anonim ***** válasza:
83%

#29: no igen, ilyet is olvastam már. Nekünk nincs adósság, sőt, megtakarítás van. Csak hát a házunk nagyon szegényesnek tűnik. Ha a mai divatos módon felújítanánk akkor kb mi is nulláznánk a megtakarítást, talán még hitel is kéne.

Nehéz döntés, hogy szebb ház vagy megtakarítás. :(

2022. ápr. 11. 20:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!