Az emberek miből veszik a drága házakat?
Egy budapesti ház am mondjuk kertes ház kisebb kerttel is már 120 millióba kerülnek minimum. Egy panellakás meg 35-40 millióba. De ki akar panellakásban élni egy szukos helyen életünk végéig. Tehát az emberek miből veszik a házakat? Honnan teremtik elő rá a több száz milliót? Mert az hogy én keresek fixen havi nettó 300-400 ezreket gyujthetek életem végééig is akár nagyon kevés. És arányaiban mérve van ennél jóval kevesebb fizetés is. És engem ez nagyon bosszant. Másoknak telik rá aki meg becsületesen ledolgozó a napi 8 órát heti 40 órában meg jó kijön belőle hó végén a fizetésből és stb. Tehát akkor már ott tartunk hogy nem a becsületes munkából lesz az embernek pénze. De akkor miből?
Köszi a válaszokat.
24. Egyetértek, van egy iszonyú széles réteg, aki akár nettó 150-250 ezer fizuból vagy nyugdíjból él, de azért van 50-100 milliós vagy drágább ingatlana, mert azt örökölte vagy még akkoriban vette 5-10-20-40 éve, amikor az arányaiban is sokkal olcsóbb volt.
Én ezeket csak szegény gazdagoknak hívom, amikor valaki Budapesten ott él a (mostanra) 50-100 milliós ingatlanában, mert örökölte/10-20-40 éve vette, de persze ha most kellene vennie, akkor nyilván nem tudna Pesten semmit se venni a mostani bevételei alapján.
21!
A multinál a beszállo fizuk inkabb br. 500 korul vannak inkabb, ami 332 nettó. Egy párnak az netto 664, ami azért igen messze van a netto 1 millatol.
#25 én nem erre gondoltam. Hanem arra, hogy tömeg van az utakon, plázában de ez megtévesztő. Budapest és agglomerációjának lakosságának töredéke képes ezeket a tömegeket alkotni.
Amúgy én is olyan helyen lakom ahol 80-100 millióért megy el egy két lakásos ház egyik fele. Ehhez képest jóval nagyobb telken, önálló (körül járható) házunk van. Csak hát felújítandó állapotú a miénk. De majd megcsináltatjuk (egy felújítás mondjuk vidéken se lenne sokkal olcsóbb).
Nem gondolnám, hogy el kellene költözni onnan ahol mindig is éltem csak mert a környéket sorra lepik el a látszólag(!) jobb módú új telepesek.
#29: no igen, ilyet is olvastam már. Nekünk nincs adósság, sőt, megtakarítás van. Csak hát a házunk nagyon szegényesnek tűnik. Ha a mai divatos módon felújítanánk akkor kb mi is nulláznánk a megtakarítást, talán még hitel is kéne.
Nehéz döntés, hogy szebb ház vagy megtakarítás. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!