Az emberek miből veszik a drága házakat?
Egy budapesti ház am mondjuk kertes ház kisebb kerttel is már 120 millióba kerülnek minimum. Egy panellakás meg 35-40 millióba. De ki akar panellakásban élni egy szukos helyen életünk végéig. Tehát az emberek miből veszik a házakat? Honnan teremtik elő rá a több száz milliót? Mert az hogy én keresek fixen havi nettó 300-400 ezreket gyujthetek életem végééig is akár nagyon kevés. És arányaiban mérve van ennél jóval kevesebb fizetés is. És engem ez nagyon bosszant. Másoknak telik rá aki meg becsületesen ledolgozó a napi 8 órát heti 40 órában meg jó kijön belőle hó végén a fizetésből és stb. Tehát akkor már ott tartunk hogy nem a becsületes munkából lesz az embernek pénze. De akkor miből?
Köszi a válaszokat.
Mi az a becsületes munka ? És melyik becsületlen ?
A házam ennél többet ér mint amit írtál, akarom tudni hogy mi vagyok
Örökségből, rokoni segítségből, állami támogatásból, közpénzből.
Kertes házat általában ketten vesznek.
Mondjuk az igaz, hogy barátnőmmel ha összeadjuk fizetésünk elég nagy összeg jön ki de még abból is elérhetetlen a budapesti kertes ház.
Persze ha bevállalnánk 3+ gyereket kapnánk annyi támogatást de nem lehet gyerekünk.
Ha nem futja rá, akkor ne is ácsingózz olyan házra. Költözz vidékre vagy az agglomerációba, mint ahogy sokan teszik.
Pesti ismerőseim, akiknek ilyen háza van a pénzügy és az informatika területén dolgoznak, nem egyedül akartak egy ekkora házat megvenni, hanem ketten és hitelt is vettek fel mellé, huszonévesek, megtehetik.
Az én házam fele ennyibe került, mert eszem ágába se volt Pesten letelepedni, én laborban dolgozom élelmiszeriparban speciel, teljesen törvényes, mint ahogy a férjem térinformatikus állása is
De erre nem kaptam választ, hogy mit kell ahhoz csinálni hogy kitudjon az ember fizetni egy 150 milliós házat.
Bőven átlag feletti fizetést keresni, vagy csillagászati összegeket vállalkozásból, hitel, szülői segítség, örökség.
Nyilván aki 150 milliós házat vesz, az nem 300ezer-ért robotol.
1. Budapest ≠ Magyarország! Vidéki megyeszékhelyen már 50 millióból szép kertesházat tudsz venni.
2. Házat általában nem a társadalom alsó rétege vesz (és ez régen is így volt)
3. Kertes házat az ember nem egyedül vesz. Két ember jó szakmával simán összehoz nettó 1 millió fölötti összeget, abból meg már össze lehet hozni egy házat
4. Ott van a CSOK, a babaváró és hasonlók. Persze ebből lesznek még később gondok, de a ház megvan belőle.
5. Nem mindenki vágyik kertes házra. Pl. én. Kertes házban nőttem fel. Tök jó volt. Most panelben élek, van egy feleségem és egy kutyám. Alig van szabadidőm, ha házam lenne, még kevesebb szabadidőm lenne, mert sokkal több teendő akad vele, mint egy lakással.
Az az évi pár alkalom, mikor jó egy kertes ház (pl. kerti sütögetés) simán megoldható máshol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!