Ha a drága autó menőzés és pénzkidobás akkor komoly emberek miért járnak drága autókkal?
Rengeteg világsztár énekes/zenész/színész/sportoló, milliárdos üzletember, cégvezető, magánorvos jár sok tízmilliós autókkal.
Egy-egy extrém esetben sok százmilliós autócsodával.
Akkor ők se értenek a pénzügyekhez és csak mutatni akarják a gazdagot?
Mert a magasabb ár többnyire a magasabb minőséget is jelenti egyben. Aki megteheti, miért ne fizetné meg a prémium minőséget és szolgáltatásokat? Illetve ezek az autók egyben státusszimbólumok is. Egy cégvezető nem járhat Trabanttal, mert körberöhögik.
De ugyanez fordítva is igaz. Egy gyári melós ne járjon (nem is tudna normál esetben), 10+ milliós BMW-vel, mert szintén szánalmas, nagyzolás.
Szóval mindent a maga szintjén kell nézni.
Illetve még annyit hozzátennék, hogy egy bizonyos szint felett már tényleg csak pénzkidobás. Szóval van az az értékhatár ami felett már csak baromságok miatt kerül valami többe. Pl. ilyen az aranyozott WC ülőke és társai.
Semmi gond nincs azzal, ha valaki ugy vesz autot, hogy nem hitelbol, van vesztartaleka (fel-egy eves megelhetesre elegendo), van megtakaritasa (nyugdij, gyerekeknek, stb.), es ezen felul kolt ilyenre.
Megteheti, miert ne?
Amugy okolszabalykent azt szoktak mondani, hogy hat havi bevetel a max osszeg, amiert autot szabad vasarolni.
A kerdesben szereplo embereknel valoszinuleg ez a hathavi szam eleg magas. ;)
Es persze ez nem kotelezo, sokszor latni, hogy valaki nagyzolasbol, hitelbol vesz menobbnek kinezo autot, mikozben se szervizelesere nincs penze, sem megtakaritasa, sem havonta ertelmezheto megmarado penze. Na, az ilyen az elegge szegeny agyilag. :/
Csak akkor értenek a pénzügyekhez ha okosan vásárolnak.
Vegyük példának a Rolls-Royce Beverly Hills edition-t.
Egy ilyen autó újonnan 300 millió forint. De én mégis megvettem 60 millióért 0km-es volt.
A Házamat ukrán építőanyaggal építetettem. Sokkal olcsóbb volt.
Azért mert valami pénzkidobásnak látszik nem feltétlen az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!