Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A mai 20-30 éves korosztállyal...

A mai 20-30 éves korosztállyal van a legjobban kiszúrva?

Figyelt kérdés

Főleg magyarországi nézőpont alapján:

- brutálisan magas megélhetési költségek

- elrettentő albérlet/lakásárak

- megnőtt elvárások (mind munkahelyi, mind magánéleti)

- kevesebb fejlődési lehetőség

2022. márc. 8. 07:31
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:
87%

1. Hány évesen 1 millió? 30 alatt vagy 40 felett? Előbbi kimondottan nehéz, utóbbi viszont egészen könnyen hozható (pláne, hogy a több gyerekek után járó SZJA kedvezmény igencsak meg tudja dobni a családi kasszát), a kettő között pedig reális szerintem.

2. Magyarországon a KSH szerint az átlagfizetés 431 000 Ft bruttó(!) volt 2021-ben. Ennek 300 alatt van a nettója. Sokak szerint ebben az adatban a KSH hazudik, valamint a medián még ezalatt is van. Ha azt veszem, hogy ennek a közel dupláját(!) keresi a pár mindkét(!) tagja, akkor van meg az egymilliós fizetés. Stasztikailag fogalmazva mekkora eséllyel állnak párba olyan emberek, akik amúgyis a társadalom kisebbik felét képzik anyagi oldalról nézve. (Pl egy programozó félisten meg egy tanár párosa is csak éppen eléri a fent említett álomhatárt).

#56 problémája egyébként igencsak valós, ez a mostani helyzet a társadalmi osztályok közötti váltást teszi lehetetlenné / igencsak megnehezíti.

2022. márc. 8. 19:11
 62/64 anonim válasza:
11%
Inkább ez a korosztály van a legjobban támogatva a kormány által, tudom lehet vitatkozni de egy 50-es nem kapja vissza az adóját és házra sem kap zsetont. A munkaerő piacon ezt a korosztályt keresik a legjobban mert még nem idősek de már van tapasztalat, (persze aki melozott, nem a galambot várta) és ez a korosztály a legjobb munkaerő hiszen ez a legaktívabb kor minden téren! Ha most elveszve érzed magad, ennyi lehetőség mellett akkor halott vagy! Az én korosztájom 3 évente mehetett nyugatra, csak turistaként most mehetsz a világon akár hová melózni de itthon is lehet találni munkát, csak az életnek néha a napos oldalát is lehetne nézni!
2023. máj. 16. 05:34
 63/64 anonim ***** válasza:
78%
Csak a te korosztályod 5 millióért vehetett már lakást, nekünk meg 25 millió...
2023. máj. 16. 07:37
 64/64 anonim ***** válasza:

62. Mit kapok?

28 éves vagyok, a testvérem 27. Az SZJA-kedvezmény a 25 év alattiaknak jár. Az otthonfelújítási támogatást a 25 év alatti gyerekre lehetett igénybe venni. Pont annyi idős vagyok, hogy családom még jó néhány évig nem lesz. Addig a 10 millió CSOK-ból, babaváróból és társaiból lehet majd venni egy jó használt autót talán, mivel az összege semmit nem emelkedett öt-hat év alatt, de ha valaki nem akar gyereket, vagy nem legalább hármat akar, akkor ezeknek sincs nagy összege már most sem. Nem látom a kormány általi támogatásokat az életemben, amiről te beszélsz.

2023. máj. 16. 07:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!