A mai 20-30 éves korosztállyal van a legjobban kiszúrva?
Főleg magyarországi nézőpont alapján:
- brutálisan magas megélhetési költségek
- elrettentő albérlet/lakásárak
- megnőtt elvárások (mind munkahelyi, mind magánéleti)
- kevesebb fejlődési lehetőség
- brutálisan magas megélhetési költségek
Ez mindenkit érint, korosztálytól függetlenül.
- elrettentő albérlet/lakásárak
Ez szintén sok 40-est is érint, akinek anyuci-apuci nem tolt kezdésnek valamit a feneke alá.
- megnőtt elvárások (mind munkahelyi, mind magánéleti)
Ilyen a világ, fejlődni kell. 40 évesen tanultam ki még két szakmát. Nőt meg nem feltétlenül kell tartani, pláne nem olyat aki elvárásokat támaszt. Voltam házas, sokkal könnyebb egyedül. Ha nő vagy, ugyanez a helyzet, csak fordítva.
- kevesebb fejlődési lehetőség
Ez akarat kérdése, ahogy látom ez hiányzik sokakból. Valamit tanult 20 éve, és azzal a tudással szeretne elleni a nyugdíjig.
- brutálisan magas megélhetési költségek -mindenki másnak is
- elrettentő albérlet/lakásárak - mindenki másnak is
- megnőtt elvárások (mind munkahelyi, mind magánéleti) - nem igaz
- kevesebb fejlődési lehetőség - nem igaz
Nem hiszem, 29 evs vagyok boven millió felett keresek. En azt latom hogy az a fiatal aki tudatos es akar az sikeres tud lenni. Voltak kollegaim akik 35-40esek vagy idosebbek es mar 10-15 eve ugyanannal a cegnel vannak, mar akkor többet kerestem mint ok amikor a ceghez kerultem es azota mar vallalkozo vagyok...
Ismeroseim kozt is sokan vannak akik tortetnek es nagyon jol keresnek, sajat ingatlanjuk, nagyon jo befekteteseik vannak.
Lehet hogy rossz korokben mozgolodsz?
Én azt gondolom ez mindenkit érint. A 40-es korosztály pl. pont ott tart, hogy ingatlant váltana akár, gyerekekkel ez már Budapest környékén átlag fizetésekkel szinte lehetetlen. Ahogy új lakáshoz jutni is. Mi az általad sorolt korosztályba tartozunk a férjemmel, két mérnök bérrel egészen jól elvagyunk. Lassan ideális lenne családi házba költözni (érkezik az első babánk), de éppen mi is most döntöttünk el, hogy a jelenlegi piaci árak és gazdasági helyzet mellett nem. Maradunk a fenekünkön és megelégszünk az életünkkel még egy darabig.
Ezért mondtam én mindig itt azt (és le is lettem pontozva általában), hogy vigyázzunk mit kívánunk, amikor gazdasági válságra várunk. Ez a korosztály max a szülei pénztárcáján tapasztalta élesben azt, hogy mit okozott a sok eladósodott embernek 2008 környéke. Éppen ott tartunk, hogy lehet megtapasztalja lassan a saját bőrén is a legtöbb.
A magas megélhetési költségek mindenkinek fájnak. Nem keresünk rosszul, de én is magamhoz nyúlok olykor a boltokban az árakat látva... Ez ilyen. Meg kell tanulni boldogulni mindenkinek a saját szintjén, vagy szintet lépni, fejlődni.
Akik kimaradtak az elmúlt pár év ingyen pénz alacsonyabb ingatlanárak kombinációból azok most nagy bajban vannak.
Az összes ismerősöm nyíltan bevallja akik részesültek a támogatásban, hogyha az nincs és a saját erejükből kellett volna létrehozni, az nem ment volna, nem tudtak volna családot alapítani. A támogatási összegek nem nőttek azóta, az árak viszont igen, ma már ott vagy az ingyen pénzzel ahol a part szakad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!