Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A mai 20-30 éves korosztállyal...

A mai 20-30 éves korosztállyal van a legjobban kiszúrva?

Figyelt kérdés

Főleg magyarországi nézőpont alapján:

- brutálisan magas megélhetési költségek

- elrettentő albérlet/lakásárak

- megnőtt elvárások (mind munkahelyi, mind magánéleti)

- kevesebb fejlődési lehetőség

2022. márc. 8. 07:31
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
66%
Nem, az emberek függetlenek szeretnének lenni és nem egy másik emberre szeretnének hagyatkozni, illetve az egyedülálló emberek is ugyanúgy természetes módon vágynak a biztos lakhatásra, a saját ingatlanra. Így nem helyénvaló azt felhozni pozitív érvként, hogy “általában lakást nem egyedül vesznek az emberek, hanem a párjukkal”.
2022. márc. 8. 11:11
 32/64 anonim ***** válasza:
84%
Van párom, neki is van fizetése, egy kicsit kevesebb. Legyen mondjuk a kettőnk fizetése 400. De abból ugye lakást kell bérelnünk. Számlákat fizetünk. Ennünk kell. Alapvető fontosságú termékeket és szolgáltatásokat kell igénybe vennünk. Oké, félreteszünk havonta pár tízezer forintot, de mit érünk vele? A lakásárak már a Szaturnusznál járnak.
2022. márc. 8. 11:20
 33/64 anonim ***** válasza:
55%
Oké, persze, ha az emberek irreális célokat tűznek ki maguk elé, akkor persze, hogy nem tudják megvalósítani. Aki azt gondolja, hogy régen az emberek 25-30 évesen egyedül, saját pénzből vettek ingatlanokat, ők baromira tévednek. Ne hasonlítsuk már azt, a mostanihoz ebben a formában. Régen ugyanúgy vagy család segítségével, vagy a párjukkal közösen, hitelre vettek ingatlanokat (egy nagyon szűk réteg kivételével). Szóval ez a régen minden jobb volt, most mennyire ki lett szúrva velem duma semmi más csak demagógia.
2022. márc. 8. 11:21
 34/64 anonim ***** válasza:
80%

24. Nagyon egyre gondolunk. Mi is erről beszélgettünk a velem egykorú barátaimmal többször is, hogy rossz korba születtünk és bár csak 5 évvel korábban születtünk volna. Akkor 5 évvel korábban kezdünk dolgozni, tudunk félretenni és akkori árakon tudunk lakást venni.

25. A 3-4%-os lakáshitel kamatok a múlté. Nézted manapság az új lakáshitelek kamatait? 6-7% és emelkedik, ahogy az infláció és más egyéb okok miatt az MNB folyamatosan emeli az alapkamatot. Ha neked pár százalék hitelkamat emelkedés nem mond semmit, akkor mondok egy példát: 20 millió forint 20 éves hitelre. 5% kamatnál a törlesztő 135 ezer, 10% kamatnál 190 ezer.

( [link] )

28-29. Bár lenne párom. Lehet, hogy neked jó adottságaid vannak és egész életed során egyértelmű volt, hogy mindig van valakid, vagy könnyen tudtál találni párt, de ez nem mindenki számára ilyen egyértelmű.

2022. márc. 8. 11:22
 35/64 anonim ***** válasza:
26%

"Ha neked pár százalék hitelkamat emelkedés nem mond semmit" - én ilyet nem mondtam és nem is gondoltam. Én csak arra akartam ezzel reflektálni, hogy nem kell éveket visszamenni kedvezményes hitelekért, mert pár hónapja is még simán lehetett 3%-ért felvenni. Oké, hogy most már több, ez tény, ennek nem állítottam az ellenkezőjét.

#34 - nem, nincsenek jó adottságaim, egész életemben 3 csajom volt, abból az egyik pár hónapig, egy másik egy évig, meg van a mostani, a feleségem. Szóval nem vagyok adonisz, nem vagyok kapcsolatbolond meg semmi sem, és pláne nem volt egész életemben egyértelmű, hogy van valakim. Jelen pillanatban még mindig többet voltam szingli, mint párban.

2022. márc. 8. 11:30
 36/64 anonim ***** válasza:
75%

33. Apukám a TSZ-ben dolgozott 1990 előtt, majd utána átképezte magát és rendszergazda lett belőle. (De akkor az IT-sok még nem úgy kerestek, mint most és persze ő sem mondjuk programozó lett azt tegyük hozzá.) Ő is már huszonévesen vett magának garzont családi segítség nélkül, aztán a '90-es évek végén anyával közösen vettek egy nagyobb 3 szobás tégla lakást 33-35 éves koruk körül. Hitel nélkül.

34. Én idén jutottam nagyobb összeghez totál váratlanul, ezért még tavaly sem tudtam volna felvenni lakáshitelt. Idén tudnék most csak. Tavaly volt 5 millió forint félretett pénzem, idén pedig van 17 millióm. Szóval nem mindenki olyan, hogy tavaly lusta/félénk/stb volt lakáshitelt felvenni és elszalasztotta az alacsony kamatokat önhibából. És arról nem is beszélek, hogy vannak még tőlem is fiatalabb emberek, akik most 20-25 évesen lépnek ki a diák/pályakezdő életből és nekik már csak a magas (piaci) hitelkamatok állnak majd rendelkezésre, ha véletlenül összegyűjtenek majd a következő években egy önerőre valót. Vagy bárki kortól függetlenül, akinek mostanában gyűlne/gyűlt volna össze az önerőre való. Szóval nem csak magamról beszélek, hanem általában a generációmról, általában a hozzám picit is hasonló sorsú emberekről is.

Jó adottságok alatt nem a külsőt értettem és nem azt, hogy hány nővel dugtál életed során. Jó adottság alatt azt értem, hogy magabiztos vagy és olyan személyiséged van, ami bevonzza a másik nemet, nincsenek kommunikációs problémáid, kiegyensúlyozott vagy, hiszel magadban, jó társ tudsz lenni.

2022. márc. 8. 11:39
 37/64 anonim ***** válasza:
21%
Az előzőben nem a 34-nek, hanem a 35-nek ment a válasz.
2022. márc. 8. 11:39
 38/64 anonim ***** válasza:
76%

Az ingatlanok valóban még európai összevetésben is a leggyorsabban drágultak az elmúlt 7-8 évben, messze a bérnövekedés mértéke felett. Ez adhat egy olyan érzést, hogy 10 évvel korábban születni könnyebb lett volna, de alapvetően a saját lakás megszerzése családi segítség nélkül sosem volt egyszerű. Tulajdonképpen a magyarok 90%-a saját tulajdonú otthonnal rendelkezik, csak van egy olyan jellegű probléma, hogy a fiatalabb népesség a nagyvárosok térségébe tömörül a kedvezőbb munkalehetőségek miatt és a vidék kiürül. Ez meg nyilván keresletet generál és tovább hajtja fel az árakat.

Igazából ezen kár vitatkozni, hogy kinek volt nehezebb, mert egyéni szinten is sok dől el, meg az sem mindegy kinek mekkora elvárásai vannak, mert ha valaki átlagfizetésből szeretne 30 éves korára családi házat Budaörsön, az kicsit talán rosszul közelíti meg a kérdést. El kell kezdeni valahol, aztán továbblépni, alkalmazkodni a körülményekhez és a lehetőségekhez.

2022. márc. 8. 11:40
 39/64 anonim ***** válasza:
49%
De ne magyarázzátok már, hogy régen is ugyanolyan nehéz volt. Ez kamu. Régen lehet, hogy Jóska csak 140et keresett, de 5 millió volt a lakás. Most lehet, hogy 200at keres, de 14 millió a lakás. És persze minden egyéb is drágult. Szóval nem, nincs igazatok. Most SOKKAL nehezebb.
2022. márc. 8. 11:46
 40/64 anonim ***** válasza:
58%
Így van 38, ezt magyarázom én is rengeteg kérdés alatt, hogy kicsit irreálisak az elvárásaik az embereknek a lehetőségeikhez képest. És ez nem feltétlen a gonosz világ miatt van, hanem mert nem képesek reálisan látni azt, hogy jelen helyzetből mit lehet kihozni. Én is panaszkodhatnék, hogy jaj miért nincs tihanyban házam a domboldalban, ejj a gonosz világ kibabrált velem. De nem teszem, mert jelen élethelyzetemben nem ez a realitás.
2022. márc. 8. 11:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!