Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri munkahelyet váltanom...

Megéri munkahelyet váltanom netto 90ért többért, ha a mostani full nyugis?

Figyelt kérdés
Van 1 millió tartalékom, és az a havi 90 úgye elég arra, hogy előrébb jussak. Hogy gondoljátok?
2022. febr. 14. 21:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
71%
A 40-eshez hozzátenném, hogy egy gyerekszemüveg 100+ ezer, fogszabályzó súlyos tízezrek, iskolai kirándulások is több ezer/gyerek. És ezek nem ritkaságok. Ennyi pénzből ezeket nem fogod tudni finanszírozni.
2022. febr. 15. 20:46
 42/75 anonim ***** válasza:
100%

Jaj én ezt már fel se mertem hozni.

Az én szemüvegem is mindennel együtt 130 ezer forint volt 2 éve. Persze, lehetne pár tízezerrel olcsóbban is kihozni, de ennél sokkal-sokkal drágábban is.

Egyik tesómnak most kell gyökérkezelni egy fogát, de valamilyen speciális technikával (ne kérdezzétek) és emiatt egy "sima" orvos el sem vállalta, továbbítva lett egy magánklinikára, mindennel együtt 300+ ezer. Az én koronám is minden aprósággal együtt 100 körül volt 3 éve.

Egy kazánjavítás is több százezres költség lehet. De ha nem is kazánról beszélünk, hanem jóval egyerűbb konvektorról, akkor is lehet ebből könnyen 30-40 ezer.

És oké, hogy nem minden nap kell magándokihoz menni, meg szerelőt hívni, stb, de azt azért lássuk már, hogy éves szinten kompletten elviheti ez egy havi fizetésedet, ha lustaságból kevés pénzt keresel.

2022. febr. 15. 21:16
 43/75 anonim ***** válasza:
54%
#37 mit vered magad habzó szájjal? XD tiszta gáz 🤡
2022. febr. 16. 06:11
 44/75 A kérdező kommentje:
Autómat magam bütykölöm, kazán nincs a panelban, fogaim jók, szemüveget oltóberben vettem a látás hónapjában. 20 alatt megúsztam. Ti vagytok a gyíkok, hogy nem tudtok gazdálkodni. Ha ez mindi igaz lenne, amiket leírtok, akkor engem, de még a szüleimet se tudták volna fölnevelni. Gyökérkezelés 300 ezer. Pff. olvass utána, a gyökérkezelt fog az mindig egy góc a szervezetben. Tesóm fogorvos. Gyökérkezeled, aztán pár év múlva begyullad és kuka lesz. Nem kellett volna annyi csoki zabálni.
2022. febr. 16. 07:22
 45/75 anonim ***** válasza:
86%
Fú, én eddig próbáltam normálisan válaszolni, de te tényleg ritka buta ember vagy.
2022. febr. 16. 08:47
 46/75 A kérdező kommentje:
Miért vagyok buta, mert másképp gazdálkodok, mint te? Nekem te vagy a buta, hogy 100 ezerért veszel szemüveget. Én elfogadom, hogy te úgy élsz, de ne butázz le másokat, mert másképp élnek.
2022. febr. 16. 10:45
 47/75 anonim ***** válasza:
68%

Buta vagy mint a segg és még kamuzol is :D

Mit bütykölsz a saját autódon? Tudsz rajta olajat cserélni? Hát gratulálok, eddig biciklivel jártál. Nincs neked autót.

A fogai mindenkinek jók, egészen addig, amíg nem lesznek azok. Nekem is csak 1 fogam volt problémám, de nem nehéz belátni, hogy ez a korral romlik.

20 alatt szemüveg? Egy fél lencsém több volt mint 20.

Igen, a gyökérkezeléssel hosszú távon megölöd a fogat, de mi mást csinálnál vele, te tuskó? Tudom, hogy te valószínűleg 10 év múlva hiányos fogazattal fogsz nem túl őszintén mosolyogni :)

2022. febr. 16. 11:19
 48/75 A kérdező kommentje:
Hát ha hátsó fog, akkor inkább húzza ki. Mint írtam, az egy góc a szervezetben. Egy gyulladás pedig képes más szerveket is megbetegíteni. De ha neked fontosabb a "szépség", mint az egészség.. Köszi
2022. febr. 16. 12:42
 49/75 anonim ***** válasza:
100%

Figyu, engedd el a gyökérkezelést (bár ebben sincs igazad), helyettesíts be akármilyen fogászati vagy orvosi ellátást, amit ingyenesen nem fognak neked megcsinálni egyáltalán, vagy csak rohadt hosszú várólista után. :)

Tudod mit? Másik példa: sérv. Haveromnak egy fél éve volt műtéte, magánban megcsinálták hamar (ez is egy fél milliónál nagyobb tétel), tb alapon meg évekig tologathatnak, ha nem ítélik veszélyesnek és pont lesz..rják hogy fáj.

2022. febr. 16. 16:00
 50/75 anonim ***** válasza:
61%

Nem, nem azért vagy buta, mert másképpen gazdálkodsz, hanem mert fogalmad sincs az életről, ennek ellenére úgy adod elő magad, mintha mindenkinél okosabb lennél. Életedben nem újítottál még fel saját otthont, nem neveltelél gyereket és szembesültél ennek a költségeivel, és ezek szerint olyan helyzetet se láttál még, hogy azonnal el kéne jutni egy vizsgálatra, de állami rendelésen több hónap, mire időpontot adnak. Tudod, ha a gyerekednek szemüveg kell, nem várhatod meg, míg újra akció lesz. Vagy ha el kell vinned orvoshoz, az sztk meg 3 honap múlva fogad, akkor addig oké, hogy nem tudod, mi baja, az idő meg telik?

Úgy nézel hülyének mindenkit, hogy a felnőtt élet töredékét nem tapasztaltad még meg. Ezért vagy buta ember.

2022. febr. 16. 16:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!