Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri munkahelyet váltanom...

Megéri munkahelyet váltanom netto 90ért többért, ha a mostani full nyugis?

Figyelt kérdés
Van 1 millió tartalékom, és az a havi 90 úgye elég arra, hogy előrébb jussak. Hogy gondoljátok?
2022. febr. 14. 21:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 A kérdező kommentje:
29es leírta a lényeget, nem tudom miért lett lepontozva. Nekem teljesen megfelel, ha kibiciklizek a város utáni földekre és nézem a felhőket meg a tájat. Nem kajálok senkinél, azt csak az infósnak írtam. Nem cigizek, nem iszok, nincs káros szenvedélyem. Nem zabálok sem. Ha elromlik valami, igyekszem én megjavítani. Nincs ájfonom, csak nyomógombos telefon, ami tökéletes hívásra.És nem lustulok a munkahelyemen, mert folyamat tanulom a nyelveket.
2022. febr. 15. 13:01
 32/75 anonim ***** válasza:
88%
De akkor mi a kérdés? Nincs igényed több pénzre és magasabb életszínvonalra, akkor minek akarnál váltani?
2022. febr. 15. 13:05
 33/75 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsi voltam, hogy az emberek többsége úgy gondolkodik, mint én, vagy bennem van vmi hiba.
2022. febr. 15. 13:13
 34/75 anonim ***** válasza:
83%
Hát, mint látod, a többség nem így gondolkodik. De más az élethelyzet, mások az igények. Én tuti nem tudnék elégedett lenni nettó 200-zal, de mi családot tartunk fenn, a saját házunk törlesztőjét fizetjük, a gyerekek oviba, sportra hordásához, a férjem munkába járásához kell 2 autó, sorolhatnám. Nem Pesten élünk egyébként mi sem, nem nyaralunk hawaiion, de ha nem a gyerekszobában lakik az ember, önálló életet épít, neadjisten még családot is szeretne, akkor 200 ezer édeskevés. Valószínűleg ezért volt szinte mindenki a váltás mellett.
2022. febr. 15. 13:49
 35/75 anonim ***** válasza:
30%

"vagy bennem van vmi hiba."

Nem, nem benned van a hiba. Sokan gond9lkodnak úgy, hogy minél többet keressenek, hajszolják a karriert, felvállalnak minden plusz melót, hogy minél több pémzt felhalmozzanak, aztán 40 éves korukra kiégett mindenre alkalmatlan f.sdarabokká nyomorodnak, akik az összehalmozott többletjövedelmüket az eü-re költik majd a több tucat egészségüvyi gebasz miatt, amit az állandó stressz okoz. Ja, család gyerek meg ugye sehol, mert nem volt rá idő az évek alatt, amíg a pénzt hajszolták.

2022. febr. 15. 16:38
 36/75 A kérdező kommentje:
Pont így gondolom 35ös.
2022. febr. 15. 19:11
 37/75 anonim ***** válasza:
29%

Ne gyere már ezredszerre ezzel a baromsággal, hogy aki havi 2 fityingnél többet keres, az 40 évesen meghal, meg kiég meg tököm tudja.

Ugyanúgy 8 óra a munkaidőd, ha pedig értesz ahhoz amit csinálsz és becsülettel dolgozol, akkor stressz sincs. Ez a felnőtt emberek tudatáig el szokott jutni. Továbbá azt sem látom, hogy miért karrier hajszolás az, ha valaki munkahelyet vált több pénzért?

Egyébként meg hogy lehet ilyen gyáva besz..ri kis tohonyának lenni? :D Mit tudsz az új helyről, azon kívül hogy másfélszer annyit fizet? Párosával halnak meg ott az emberek minden nap a stresszben? Napi 20 órát dolgoznak? Vagy mitől fosol? :)

De jó persze, tudod mit? Aki nettó 200-nál többet keres, az egy kapzsi szemét, meg meg is hal 40 évesen.

A kérdés meg egy ordas nagy kamu.

2022. febr. 15. 19:46
 38/75 anonim ***** válasza:
28%

"Ja, család gyerek meg ugye sehol, mert nem volt rá idő az évek alatt, amíg a pénzt hajszolták."

Mondjuk én pont azt írtam, hogy család, gyerekek mellett édeskevés ennyi pénz. Hogy akarsz te nettó 200-ból gyereket nevelni, áruld már el kérlek. Egy 4 tagú család esetében csak az evés elvisz ennyit.

2022. febr. 15. 19:51
 39/75 A kérdező kommentje:
De egy négytagú családnál az asszony is kap pénzt.
2022. febr. 15. 19:54
 40/75 anonim ***** válasza:
36%

"De egy négytagú családnál az asszony is kap pénzt."

Ja, sokáig csak a korábbi fizetése töredékét, de azon kívül is 200+200 sem sok egyáltalán.

Ahogy írták, csak az élelmiszer elviheti az egyik fizetést. És akkor ott állsz a maradék 200-al, hogy négyen kellene belőle megélni. Ebből kell ruhát venni (a gyereknek nyilván sokkal gyakrabban kell), ebből kell gyógyszereket venni (ezt is gyakrabban kell egy gyereknek), ebből fizeted a törlesztőt, tartod fenn az autót, teszel félre a tervszerű házfelújításokra és egyéb karbantartásokra, stb.

Komolyan ennyire gyerek vagy, hogy nem látod át, mennyi pénzt emészt fel egy gyereket felnevelni?

2022. febr. 15. 20:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!