Megéri munkahelyet váltanom netto 90ért többért, ha a mostani full nyugis?
Pont azt akartam kérdezni, hogy attól függ, hogy mennyit keresel. Nettó 200 az röhejesen kevés pénz, itt 10 ezer forintért is váltanék...
Havi 90 ezer forint plusz, az évente 1 millió és 80 ezer forint. 5 év alatt egy jó autó ára, vagy akár egy olcsóbb ingatlan önerejének alapja lehet.
Az 1 millió forint félretett pénz, meg jó hogy van, de kb. semmi. Ez egy vésztartaléknak elég.
Én lehet, bepróbálkoznék a főnöknél azzal, hogy megemlítem neki a másik munkahelyet meg a fizetést, és kérnék fizetésemelést. Ha nyugis és szereted a munkád, és nehezen mennél el, szerintem ez egy járható út. Vagy ha olyan a viszony a főnökkel, akkor egy kötetlen, baráti beszélgetésben megemlíteni
Egyébként meg én váltanék, majdnem a másfélszeresét keresnéd a másik munkahelyen
De ha nem kapsz több pénzt, akkor az infláció miatt nemhogy előrelépni nem tudsz, hanem a jelenlegi életszínvonaladat sem tudod majd fenntartani. Nem előre fogsz lépegetni, hanem hátra, és 200 nettóból nem is tudom hová lehet még hátrálni.
De ha ennyire lusta, meg besz..ri vagy, akkor csak maradj ott, aztán ne csinálj semmit, csak ülj mint egy petrezselyem. Aztán ha x év múlva kivágnak, akkor majd tök jó lesz, hogy se pénzed, se tapasztalatod, se munka közben felszedett tudásod nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!