Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyermektelen, 25 év felettiek,...

Gyermektelen, 25 év felettiek, Ti nem tartjátok igazságtalannak az SZJA visszatérítést, ill. a 6/3 milliós támogatást?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom ez egy nagyon komoly kiadás az államtól. Illetve ha beüt ebből és a többi extra kiköltezès miatt egy magasabb hiány, akkor mi is akik gyermektelenek és 25 év felettiek biztosan részt veszünk a közös teherviselésből. (Több adót kell fizetnünk ès az ebből fakadó inflàciót is el kell fogadnunk egy szó nelkul, amit én főleg az építőiparban vettem észre.. Ez szerintem nem méltányos így. (Én magyar viszonylatban sokat keresek, ezért teszem fel itt a kérdést, vagy más nem érzi ezt gáznak!?) 34 éves férfi vagyok. Vas megye, havi 1-1.5 Milla nettó.

2021. dec. 30. 22:56
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%

"mondjál olyan kedvezményt, amit az elmúlt 30 évben a nyugdíjasoktól *végleg* elvettek."

"Az egyetlen ami történik, hogy szép lassan emelgetik a korhatárt "

Egyrészt ez egy jó példa. A nyugdíjkorhatár emelés az gyarkorlatilag egy korábban létező kedvezmény megvonása, és sokkal jelentősebb, mint, az utazási kedvezmények.

A másik az, hogy a múlt nem feltétlenül jelzi előre a jövőt, főleg 40 éves távlatban. Lehet, hogy a rendszer összeomlik, és kénytelenek lesznek megvágni a kedvezményeket. Vagy a politikai rendszer úgy változik, hogy az átlagnyugdíjas érdekérvényesítő képessége jelentősen visszaesik.

A magyar állam, és általában a társadalom, nem tud hitelesen ígéreteket tenni 40 évre előre. Ez nem csak pártpolitikai kérdés, hanem egy általános hitelességi válság.

Persze ettől még lehet, hogy semmi nem fog változni, és a mai fiatalok a beígért mennyiségű nyugdíjat fogják kapni. Csak ez messze nem garantált.

2021. dec. 31. 18:18
 42/47 anonim ***** válasza:
100%

41: nem - a nyugdíjkorhatár emelgetése nem egy olyan kedvezmény, amit a nyugdíjasoktól (mint a létező legnépesebb szavazói blokk) vesznek el (mert ez nem "fáj" a mostani nyugdíjasoknak). Akiknek nagyon fáj, az a közvetlen nyugdíj előtt állók (de ők viszonylag kevesen vannak), a fiatalok meg nem igazán fogják ezt fel (ami egy természetes dolog), illetve úgy gondolkodnak, mint Te, hogy "majd lesz valahogy".

Ami történni fog az az, hogy a nyugdíjak reálértéke folyamatosan csökken (hiába emelik a hivatalos, kozmetikázot infláció mértékével, az reálértékben akkor is csökkenés), és hiába van 4 évente egy hórukk, a mostani infláció mellett annak az értéke is hamar eltűnik majd. Ehhez hozzájön, hogy lassan elkezd nyugdíjba menni az a korosztály, aki egész életében okosba kapta a fizetését és egyre több lesz a minimál nyugdíjas - összességében, hosszú távon ez a nyugdíj kiadások csökkenését fogja okozni.

Ettől függetlenül még persze államcsődbe kormányozhatják az országot (ahogy nézem a képesség megvan hozzá) - a negatív forgatókönyv az, hogy mi is Argentína leszünk, ahol 10 évente csődbe megy az ország, de az elitet ez nem igazán érdekli mert ők már rég külföldre mentették a pénzüket és euróban/dollárban számolnak. De azt hiszem eléggé elkanyarodtunk az eredeti témától.

2021. dec. 31. 19:15
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

Sokan még azt sem tudják, hogy kivették a svájci indexálást, vagyis, hogy a nyugdíjak számításánál az átlagbér növekedésének mértékét is figyelembe kell venni.

Sok tudatlan meg a fideszre szavaz.

Magyarországon az értelmi színvonal egy ősember szintjén van. Ez igaz a diplomásokra is.

Hihetetlen debilitás tapasztalható.

2021. dec. 31. 20:59
 44/47 anonim ***** válasza:
70%

Nekem ne más fizesse be a nyugdíjam. Fizetek nyugdíjjárulékot, államiba is (nem szívesen), magánba is és teszek félre egyéb módon is. Ne legyen ingyen a tömegközlekedés se. Se nekem 40 év múlva, se a mostani öregeknek. Mire? Azért ne én tartsam már el más családját, mert ha nem omlik össze addig a nyugdíjrendszer, azzal a nyugdíjpénztári befizetéssel, amivel engem megloptak, majd őket is meglopják, hogy nekem legyen mit kifizetni.

Ez csak annyit jelent, hogy a nyugdíjrendszert is át kell alakítani, nem csak a családtámogatásit.

2022. jan. 1. 09:16
 45/47 anonim ***** válasza:
100%
#38: A gyerekmentes meg befizeti a most gyereket vállaló szüleinek, szerencsés esetben nagyszüleinek, és a gyerekvállalónak a nyugdíját is akár. Úgy 4-8 emberét, csak azért, hogy hátha majd 40 év múlva az a gyerek ebben az országban fog érdemi adót fizetni...
2022. jan. 1. 17:05
 46/47 anonim ***** válasza:
100%
Csak mondom (akinek még nem jutott el a füléig a hír), hogy a gyereknek alkotmányos kötelessége eltartani a szüleit, úgyhogy ha a ratkó gyerekek nyugdíjba vonulása még oké is vilt némi lehúzással, majd a ratkó unokák nyugdíjazása már biztosan gondot fog okozni a jelenlegi nyugdíjrendszerben és szépen látni is az előkészületeket a változásra. Mondom mindezt úgy, hogy énis totális analfabétaságot látok. Ha valaki az szja visszatérítésének mértékét nem képes kiszámolni, vagy a 2022-es gyed növekményt, úgy, hogy egyébként abszolút érintett, akkor hogy is látna alapvető összefüggéseket!?
2022. jan. 1. 17:14
 47/47 anonim ***** válasza:
De… nagyon gáz és igazságtalan. Nekünk is jól jönne csak úgy 1,2 millió…
2022. jan. 15. 22:55
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!