Gyermektelen, 25 év felettiek, Ti nem tartjátok igazságtalannak az SZJA visszatérítést, ill. a 6/3 milliós támogatást?
#6 Hasonló helyzetben vagyok mint a kérdező, kb. ugyanannyi fizuval, csak nem Magyarországon. Hazajöhetnék, mert home office-ból dolgozok, de "másodrendű polgár"-nak minek?
Egyébként egyetértek, hogy nemzetgazdasági (és nemzetpolitikai) érdek a születésszám növelése. De az lenne a fiatalok otthon tartása is, azzal, hogy emelik az egyetemi oktatás színvonalát, és eltörlik a röghöz kötést. Plusz még ezer más példát is lehetne mondani, ahol a támogatás megalapozott lenne.
Ahogy mások is mondták, ez nem más, mint, hogy a kormány aktuálpolitikai érdekek mentén kijelöl kedvezményezett csoportokat. Ami persze elkerülhetetlen: a politikai verseny már csak így működik. A baj az, ha a társadalom kezdi elhinni az álságos érveléseket, amivel ezeket a döntéseket alátámasztják, és ezzel aláássa a társadalmi kohéziót.
Azért megy már pár éve a csok és minden egyéb szar ér marhára nem nőtt a születésszám, szóval elég gáz emögé bújni.
Én gyerekesként is gáznak érzem, hogy a gyerektelenek hátrányosan meg vannak különböztetve.
Amúgy amivel valóban lehetne növelni a születésszámot:
- kiszámítható gazdasági környezet, értelmes infláció
- oktatási rendszer rendbetétele (kezdve minden oktatási dolgozó bérének emelésével, de idetartozik az óvodák teljes reformja, mert tele van alkalmatlan pedagógusokkal, írni-olvasni nem tudó vezetőkkel, és a bölcsödei férőhelyek számának növelésével
- nem az egyetem utáni minél előbbi gyerekvállalásra kell ösztöz, hanem arra, hogy a nő dolgozzon pár évet, mielőtt szül, hogy legyen hová visszenni
13-14-es válaszoló.
Jól látod.
Az általános és középiskola reformjával kapcsolatban is megvan a megoldás, de nem érdekli a söpredék politikai elitet. Ebbe az ellenzék is beletartozik.
Ha gondolod, privátban megosztom.
Hasonló cipő, de mi nem is akarunk gyereket sosem.
Már beletörődtem, hogy nekünk semmi nem jár. A legmagasabb adót fizetjük, minden kedvezmenyből, pályázatból ki vagyunk zárva.
Cserében én is igyekszem rossz állampolgár lenni. Elveszem amit tudok.
Egyébként ami a nagyon durva, hogy a náci csaladpolitika volt ilyen, és az sem vezetett a szuletesszam növekedéséhez. Szóval egy kudarcra ítélt kísérlet ez.
Ideje volna abbahagyni.
Gyermeket nevelő szülőként mondom, hogy szerintem ez így nem korrekt - a folyamatos adókedvezménnyel egyetértek, mert a gyerek (nyilván) folyamatos plusz költség, de az ilyen egyszeri pénzszórás hosszú távon nem oszt, nem szoroz.
Azt a lakásfelújításos izé meg tényleg csak arra volt jó, hogy felhajtsa az árakat. Engem sokkal jobban zavar, hogy az általános iskolás gyerekem 3-ik tanáráról derült ki nemrég, hogy totál alkalmatlan arra, hogy gyerekekkel foglalkozzon - de ilyen fizetések mellett csak ezek maradnak tanárnak.
Nem mindenkinek van másfél milliós fizetése.
Valakiknek csak 500 a párjának meg 350-400.Nekik nagy segítség a csok meg a hasonlók.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!