Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyermektelen, 25 év felettiek,...

Gyermektelen, 25 év felettiek, Ti nem tartjátok igazságtalannak az SZJA visszatérítést, ill. a 6/3 milliós támogatást?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom ez egy nagyon komoly kiadás az államtól. Illetve ha beüt ebből és a többi extra kiköltezès miatt egy magasabb hiány, akkor mi is akik gyermektelenek és 25 év felettiek biztosan részt veszünk a közös teherviselésből. (Több adót kell fizetnünk ès az ebből fakadó inflàciót is el kell fogadnunk egy szó nelkul, amit én főleg az építőiparban vettem észre.. Ez szerintem nem méltányos így. (Én magyar viszonylatban sokat keresek, ezért teszem fel itt a kérdést, vagy más nem érzi ezt gáznak!?) 34 éves férfi vagyok. Vas megye, havi 1-1.5 Milla nettó.

2021. dec. 30. 22:56
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
94%

#6 Hasonló helyzetben vagyok mint a kérdező, kb. ugyanannyi fizuval, csak nem Magyarországon. Hazajöhetnék, mert home office-ból dolgozok, de "másodrendű polgár"-nak minek?

Egyébként egyetértek, hogy nemzetgazdasági (és nemzetpolitikai) érdek a születésszám növelése. De az lenne a fiatalok otthon tartása is, azzal, hogy emelik az egyetemi oktatás színvonalát, és eltörlik a röghöz kötést. Plusz még ezer más példát is lehetne mondani, ahol a támogatás megalapozott lenne.

Ahogy mások is mondták, ez nem más, mint, hogy a kormány aktuálpolitikai érdekek mentén kijelöl kedvezményezett csoportokat. Ami persze elkerülhetetlen: a politikai verseny már csak így működik. A baj az, ha a társadalom kezdi elhinni az álságos érveléseket, amivel ezeket a döntéseket alátámasztják, és ezzel aláássa a társadalmi kohéziót.

2021. dec. 31. 01:20
 12/47 anonim ***** válasza:
20%
Nem tartom igazságtalannak, ha valakinek gyereke van, annak magasabbak a kiadásai, az én szüleim is örültek volna ha lett volna ilyen, de sajnos akkoriban más szelek fújtak.
2021. dec. 31. 05:26
 13/47 anonim ***** válasza:
72%

Azért megy már pár éve a csok és minden egyéb szar ér marhára nem nőtt a születésszám, szóval elég gáz emögé bújni.

Én gyerekesként is gáznak érzem, hogy a gyerektelenek hátrányosan meg vannak különböztetve.

Amúgy amivel valóban lehetne növelni a születésszámot:

- kiszámítható gazdasági környezet, értelmes infláció

- oktatási rendszer rendbetétele (kezdve minden oktatási dolgozó bérének emelésével, de idetartozik az óvodák teljes reformja, mert tele van alkalmatlan pedagógusokkal, írni-olvasni nem tudó vezetőkkel, és a bölcsödei férőhelyek számának növelésével

- nem az egyetem utáni minél előbbi gyerekvállalásra kell ösztöz, hanem arra, hogy a nő dolgozzon pár évet, mielőtt szül, hogy legyen hová visszenni

2021. dec. 31. 07:41
 14/47 anonim ***** válasza:
92%
- és alapjaitól megreformálni az egészségügyet
2021. dec. 31. 07:43
 15/47 anonim ***** válasza:
21%

13-14-es válaszoló.

Jól látod.

Az általános és középiskola reformjával kapcsolatban is megvan a megoldás, de nem érdekli a söpredék politikai elitet. Ebbe az ellenzék is beletartozik.

Ha gondolod, privátban megosztom.

2021. dec. 31. 08:04
 16/47 anonim ***** válasza:
46%

Hasonló cipő, de mi nem is akarunk gyereket sosem.

Már beletörődtem, hogy nekünk semmi nem jár. A legmagasabb adót fizetjük, minden kedvezmenyből, pályázatból ki vagyunk zárva.

Cserében én is igyekszem rossz állampolgár lenni. Elveszem amit tudok.

Egyébként ami a nagyon durva, hogy a náci csaladpolitika volt ilyen, és az sem vezetett a szuletesszam növekedéséhez. Szóval egy kudarcra ítélt kísérlet ez.

Ideje volna abbahagyni.

2021. dec. 31. 08:35
 17/47 anonim ***** válasza:
100%
Mi az a 6/3 milliós támogatás?
2021. dec. 31. 08:40
 18/47 anonim ***** válasza:
100%
17: lakásfelújításra, korszerűsítésre adják. 3milla saját mellé még 3at, ha lakik gyerek a lakásban. Kb 40 százalékkal dobta meg az építőipari árakat ez meg a zöldcsok.
2021. dec. 31. 08:42
 19/47 anonim ***** válasza:
100%

Gyermeket nevelő szülőként mondom, hogy szerintem ez így nem korrekt - a folyamatos adókedvezménnyel egyetértek, mert a gyerek (nyilván) folyamatos plusz költség, de az ilyen egyszeri pénzszórás hosszú távon nem oszt, nem szoroz.

Azt a lakásfelújításos izé meg tényleg csak arra volt jó, hogy felhajtsa az árakat. Engem sokkal jobban zavar, hogy az általános iskolás gyerekem 3-ik tanáráról derült ki nemrég, hogy totál alkalmatlan arra, hogy gyerekekkel foglalkozzon - de ilyen fizetések mellett csak ezek maradnak tanárnak.

2021. dec. 31. 08:57
 20/47 anonim ***** válasza:
16%

Nem mindenkinek van másfél milliós fizetése.

Valakiknek csak 500 a párjának meg 350-400.Nekik nagy segítség a csok meg a hasonlók.

2021. dec. 31. 09:02
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!