Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyermektelen, 25 év felettiek,...

Gyermektelen, 25 év felettiek, Ti nem tartjátok igazságtalannak az SZJA visszatérítést, ill. a 6/3 milliós támogatást?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom ez egy nagyon komoly kiadás az államtól. Illetve ha beüt ebből és a többi extra kiköltezès miatt egy magasabb hiány, akkor mi is akik gyermektelenek és 25 év felettiek biztosan részt veszünk a közös teherviselésből. (Több adót kell fizetnünk ès az ebből fakadó inflàciót is el kell fogadnunk egy szó nelkul, amit én főleg az építőiparban vettem észre.. Ez szerintem nem méltányos így. (Én magyar viszonylatban sokat keresek, ezért teszem fel itt a kérdést, vagy más nem érzi ezt gáznak!?) 34 éves férfi vagyok. Vas megye, havi 1-1.5 Milla nettó.

2021. dec. 30. 22:56
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
40%

Állami bérlakásprogram?

Ne kezdjétek már megint ezt a baromságot.

Óriási visszaélések lennének belőle.

Jó környékeket amortizálnának le vele,mint anno a fészekrakóval, mert teletennék kisebbségekkel, akik majd jól az aktuális polgira szavaznának.

2021. dec. 31. 09:03
 22/47 anonim ***** válasza:
24%
"de kb. 100 év alatt térülnének meg, így nem hajtjuk végre a beruházást, inkább magasabb szén-dioxidot termelünk és fizetünk magasabb rezsit." --> mondjuk a gyerekeidnek meg milyen jó lenne, ha X tonnával kevesebb szén-dioxid, metán stb lenne a Föld légkörében...
2021. dec. 31. 09:10
 23/47 anonim ***** válasza:
6%
Nem tartom igazságtalannak, hisz a rendszer haszonélvezője vagyok. Ezáltal a szavazatom jövőre is a Fideszé + az egész családom rájuk szavaz majd, azok is, akik eddig nem vettek részt a választásokon 😁
2021. dec. 31. 09:14
 24/47 anonim ***** válasza:
38%

Szóval még ezt is a gyermektelen fizesse? 🤔

A jövőt?

Nem az lenne a természetes, hogy akinek gyereke van az fektet be a jövőbe?

Akinek nincs az nem érdekelt ebben.

2021. dec. 31. 09:15
 25/47 anonim ***** válasza:
97%

21-es.

Természetesen jogilag szabályozva és folyamatosan felülvizsgálva.

Természetesen számolni kell a kisebbség hozzáállásával is.

Tehát a jogrendszert is folyamatosan felül kell vizsgálni, ami Magyarországon nem létező dolog, ahogy minőségbiztosítás sincs.

2021. dec. 31. 09:16
 26/47 anonim ***** válasza:
18%

24#

Társadalomban élünk.

A gyermekvállalás nemzetpolitikai és nemzetgazdasági érdek.

2021. dec. 31. 09:18
 27/47 anonim ***** válasza:
75%

Dehogy is.

Már ezek a műszavak amiket használsz, is elarulják, hogy kicsit egyoldalúan tanultad meg ezt a leckét.

2021. dec. 31. 09:21
 28/47 anonim ***** válasza:
91%
#24: a kérdező pár év múlva gyereket tervez a feleségével. Azért írtam, hogy a hosszú megtérülési idő ellenére talán érdemes lenne mégis végigvinni a projektet
2021. dec. 31. 09:24
 29/47 anonim ***** válasza:
24%
Lehet, hogy a te szemszögedből igazsàgtalan, viszont más szemszögéből az igazságtalan, hogy ugyan annyit adót fizetsz, százalékosan, mint egy minimálbéres. Ugye szerencsésebb történelmi fejlődéssel rendelkező országokban, ekkora fizetéssel százalékosan több adót is fizetnél.
2021. dec. 31. 11:44
 30/47 anonim ***** válasza:
100%

Átérzem a kérdést, bár idő közben kiderült, hogy mi is érintettek vagyunk, vagyis haszonélvezői leszünk a visszadónak tekintettel a várandósságomra. Nyilván ebből a szemszögből más a leányzó fekvése, de még ígyis pontosan látom, hogy szavazat vásárlás megy és ezt még valahol kamatostól visszanyögjük. Mondom ezt úgy, hogy azért jutottunk el most (30+ évesen) a gyerekvállalásig, mert most állunk stabil lábakon ehhez. Ettől függetlenül hülye lennék álszent módön kijelenteni, hogy nem jön jól az a több, mint 1,5 millió forint éppen akkor, amikor a kiadásaink is nőnek a baba miatt.

Azt jó ötletnek tartom, hogy év vége előtt 3 hónappal jelentették be, hogy a 91. napot betöltött várandósoknak is jár, de valljuk be ez nem a sok gyerekes, alacsony keresetű egyéneknek segítség, így pedig felmerül a kérdés, hogy szükség van-e rá egyáltalán!? Avagy mi is a cél egyáltalán!?

Frissen átlépve a másodrendű állampolgárságot én most azt mondom, hogy VÉGRE valami, amiből mi is részesülünk és nem csak szívunk miatta. Ez SZERINTEM egy kormányfogás, pont azt a pici értelmiségi, amúgy jól kereső réteget érinti jelentősebb mértékben, aki sosem szavazott volna rájuk. Hát most majd fog, mert nem lát a pénznél tovább... Ez szomorú, de bízom benne, hogy sokan nyitott szemmel zsebelik be.

Mellesleg ami igazán támogatná a gyermekvállalási kedvet, azzal senki nem foglalkozik. Szerintem a fiatalok bérlakás programja jó ötlet, a babaváró HITEL sem rossz. Az anyukák első 2-3 éves juttatási rendszerét egy az egyben átalakítanám, több bölcsis férőhely kéne és támogatás a munkába visszatéréshez. Értelmesebb oktatási és eü rendszer, valamint ANYAGI BIZTONSÁG. Az alanyi jogú családi pótlékot, a csok-ot és egyéb értelmetlen, árfelhajtó intézkedéseket meg úgy eltörölném, mint a huzat.

2021. dec. 31. 11:59
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!