Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Volt osztálytársamnak csak 8...

Volt osztálytársamnak csak 8 ált iskolai végzettsége van és egy nagyon jól fizető állása van jelenleg is és mindíg is jók voltak neki. Hogy csinálj? Igaz lehet?

Figyelt kérdés
Tegnap beszélgettünk és felhoztam neki. Nevetve mesélte, hogy olyan munkahelyeken dolgozik ahol érettségi kellene. Mondom de hogy? Úgy, hogy azt mondja van neki és elmegy az interjúkra is de nem kérik el tőle sem a bizit sem a másolatot. Igaz lehet ez? Nem akarom elhinni. Van ilyen, hogy nem kérik el bemutatásra?

nov. 21. 12:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%

Öreg vagyok már, nyugdíjas. A rendszerváltás után volt pár munkahelyem, előtte csak egy. Tudod mi érdekelte őket felvételnél? Egy dolog: kinek vagyok az ismerőse az övéi közül.

Táskányi bizonyítvánnyal, szakmai önéletrajzzal (nagy tapasztattal), motivációs levéllel semmi érdeklődést nem mutattak. De a Sanyi kollégám volt, az már megfelelést jelentett.

nov. 21. 12:53
 2/11 anonim ***** válasza:
72%
Tőlem mindig kérték új helyen az érettségit.
nov. 21. 14:23
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
Tőlem is mindig kérték, de azt siman el tudom képzelni, hogy ahová csak érettségi kell ott bemondasra elhiszik, ha a a jelentkező amúgy nem analfabéta és tud kettő értelmes összefüggő mondatot prezentálni...
nov. 21. 15:49
 4/11 anonim ***** válasza:
77%

"csak 8 ált iskolai végzettsége van és egy nagyon jól fizető állása van"

" Nevetve mesélte, hogy olyan munkahelyeken dolgozik ahol érettségi kellene. "

Ahova csak érettségi kell, azok a helyek sem fizetnek jól, szóval több sebből vérzik a sztori. Eleve mi számít neked nagyon jól fizető állásnak?

nov. 21. 16:54
 5/11 anonim ***** válasza:
86%
Én diplomás vagyok, tőlem eddig elkérték, talán 1 kivétel volt.
nov. 21. 19:23
 6/11 anonim ***** válasza:
48%

Nálunk a tüzépes 8 általánost járt ki. Felvették gimibe, de ott 2x bukott elsőben. Aztán már nem volt iskolaköteles és ott is hagyta. Először fuvarozott, aztán kisboltot nyitott, aztán nagyot, aztán még nagyobbat.

Ha belegondolsz, ahhoz hogy olcsón vegyél és drágán adj el, nem kell túl sok töri vagy nyelvtan. Emberismeret, kockázatvállalás, helyzetfelismerés. Egy üzletember élete nagyjából ezen múlik.

Ott van pl. Trump: munkatársai szerint a lexikális tudása lényegében nulla, mégis a világ legerősebb országának az elnöke. Már másodjára.

nov. 21. 19:24
 7/11 anonim ***** válasza:
60%
Kinek mi a jó fizetés. De egyébként a mostani munkahelyemen is bemondásra elhitték a diplomát. Eddig mindenhol máshol kérték.
nov. 21. 19:31
 8/11 anonim ***** válasza:
68%
Tőlem egy interjún se kértek semmit. Általában beszélgettünk és ennyi. Se a diplomát nem kérték el, sem a nyelvvizsgákat.
nov. 21. 22:17
 9/11 anonim ***** válasza:
93%
#8: Interjún nem is szokták, csak utána a felvételnél.
nov. 22. 05:29
 10/11 SZTANN ***** válasza:
71%

Tisztességes helyen a HR-es biztosan elkéri minden bizonyítványod. De a végén, a munkában már nem az az érdekes, hanem csakis az, hogy milyen ember vagy, mennyire tudod elvégezni a dolgodat, milyen kulturált a viselkedésed, beszéded.

Tényleg létezhet olyan nyolcosztályos intelligens ember, aki a szükséges ismereteket magában is meg tudja szerezni, aki kooperatív, jól kommunikál (idegen nyelven is, ha szükséges), kreatív bármilyen adódó feladat megoldásában. Létezik ilyen, és akkor simán veri a diplomával csámpáskodókat. De mivel ezt alapból senki sem tudja rólad, csak a munka közben bizonyíthatod (ha felvettek). Ezért inkább elkérik az iskolai bizonyítványokat, hátha beválsz ...

A másik eset, hogy az iskolázatlan tapló jól fekszik az elvtársaknál, és ez alapján még miniszter is lehet... (majd vesznek neki diplomákat a kínai piacon).

nov. 22. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!