Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyermektelen, 25 év felettiek,...

Gyermektelen, 25 év felettiek, Ti nem tartjátok igazságtalannak az SZJA visszatérítést, ill. a 6/3 milliós támogatást?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom ez egy nagyon komoly kiadás az államtól. Illetve ha beüt ebből és a többi extra kiköltezès miatt egy magasabb hiány, akkor mi is akik gyermektelenek és 25 év felettiek biztosan részt veszünk a közös teherviselésből. (Több adót kell fizetnünk ès az ebből fakadó inflàciót is el kell fogadnunk egy szó nelkul, amit én főleg az építőiparban vettem észre.. Ez szerintem nem méltányos így. (Én magyar viszonylatban sokat keresek, ezért teszem fel itt a kérdést, vagy más nem érzi ezt gáznak!?) 34 éves férfi vagyok. Vas megye, havi 1-1.5 Milla nettó.

2021. dec. 30. 22:56
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
69%
De igen, sajnos ha nem szaporodsz, akkor nem számítasz teljes értékű állampolgárnak. a 25 év alattiak szja mentességét el tudom fogadni. Valamit ki kell találni, hogy itthon tartsák a sok fiatal munkavállalót, aki képzetlen, tanulatlan és nem tud érdemben pénzt keresni a saját hülyesége miatt. Viszont a családtámogatási rendszert alapjaiban kellene megreformálni, annyit értek vele, hogy pörög az építőipar és ellehetetlenítik a gyerek nélküli ingatlanvásárlást.
2021. dec. 31. 13:28
 32/47 anonim ***** válasza:
0%

31#

A jelenlegi családtámogatási rendszer azért még mindig jobb, mint a régebbi szociális alapú.

Őszintén, miért kellene Lakatos Nintendóék szaporodását pénzelni?Semmi hasznuk.

A jelenleg rendszer, őket zárta ki a támogatásokból.

Igaz, hogy a gyengébben kereső magyarokat is kizárta, de kompromisszumot kellett kötni.

A családi pótlék is ezért került befagyasztásra.Mondjuk, legjobb lenne megszüntetni helyette adóbónuszt bevezetni.

2021. dec. 31. 13:35
 33/47 anonim ***** válasza:
92%

#32: Az, hogy a megélhetési ellőgepeket kizárták nyilván jó (bár tudjuk, hogy azért ők is jól járnak még mindig). Cserébe elkezdtek egy őrült pénzosztást, aminek az lett a vége (nyilván sok egyéb hatás mellett), hogy az építőipari és ingatlanárak elszálltak. A piac gyakorlatilag pillanatok alatt beárazta a csok-ot és társait. Így, aki nem szerződik le a szaporodásra, annak relevánsan csökkentek a lehetőségei saját ingatlan vásárlására. Messzebb már nem mennék, de lesz ennek még további negatív hatása.

A családtámogatási rendszerek valójában nem a gyerekre adják a pénzt, hanem gazdaságélénkítő fogyasztásösztönzők, aminek meg is lett a hatása a piacra, a gyerekvállalási kedvre kevésbé.

2021. dec. 31. 13:48
 34/47 anonim ***** válasza:
67%
32: te tényleg leírtad ezt a mérhetetlen ostobaságot, hogy helyes, hogy a pénzeseket támogatják? Mi kenne, ha írás előtt növesztenél agyat meg szociális érzékenységet?
2021. dec. 31. 13:54
 35/47 anonim ***** válasza:
0%

34#

A szociális érzékenységéggel arra mész,hogy elszaporodnak a kisebbségek.Nincs semmiféle racionális érv, ami ez mellett szólna.Vagy, tudsz egyet.

Neked meg racionalitást kellene növesztened és kicsit kimozdulni az elefántcsonttoronyból.

Mellesleg, nem a pénzes melléknév elég relatív.Sokak szemében én pénzesnek számítok, mert az átlag több, mint dupláját keresem.Mások szerint meg a pénzes nem itt kezdődik.

És igen, azokat kell támogatni, akik rendesen feltudnak nevelni gyerekeket és nem azokat, akik a putriba kipottyantják az 5. gyereket, mert akkor több a családi pótlék.

2021. dec. 31. 14:06
 36/47 anonim ***** válasza:
45%

"ha valakinek gyereke van, annak magasabbak a kiadásai"

És ehhez nekem mi közöm?

2021. dec. 31. 14:57
 37/47 anonim ***** válasza:
88%

Én azt gondolom, hogy a rendszer is különbséget tehetne olyanok között, akik alapból a semmire szülnek 8+ gyereket, meg olyanok között, ahol két gyereket tűrhető anyagi biztonságra szültek ugyan, de idő közben változtak meg az életkörülményeik úgy, hogy már nem tudják megteremteni a biztos anyagi körülményeket. Pl. betegség, rokkantság, halálozás, stb. miatt. Miért adunk pl. alanyi jogon családi pótlékot mindenkinek? De miért nem adunk élhető juttatást mondjuk a beteg gyermeket nevelőknek? Én jól kereső egyénként hajlandó lennék lemondani a csp-ről, ha tudom, hogy cserébe probléma esetén megfelelő szociális háló van alattam állami szinten.

Miért szórjuk a GYES-t a gyerkőc 3 éves koráig, amikor az már pont semmire nem elég? Miért nem igyekszünk a nők visszavezetését támogatni inkább a munka világába?

És a CSOK-kal kapcsolatban kismillió kérdés felmerül, mert valljuk be ez az elején még lehet, hogy LEHETŐSÉG volt a 3 gyerekeseknek, vagy a három gyereket aláíroknak, de ma? Egy 10+15 milliós támogatás, amiből 15 millió hitel, mit ér egy élhetőbb környezetben? Mondjuk Pest megyében egy CSOK képes újépítésű ház 50+ (de inkább sokkal több millió már). Ahhoz kapok 25 milliót, amiből 15 már eleve hitel. Esetleg vehetek fel mellé 10 millió babavárót, de aztán zabáljon meg a stressz, hogy potyogjanak időben, sorban a gyerekek, különben baj lesz... Tényleg annyira ki lenne segítve ezzel bárki is? Ideje lenne visszaszívni ezt a marhaságot, mert már azoknak sem támogatás, akiknek 5-6 éve még az akkori ingatlanárak mellett az volt. Node ha visszaszívnák mi történne? Valószínű elkezdenének csökkenni az ingatlanárak szép lassan, az ingatlanok pedig túlhitelezetté válnak. Ha nem tudod fizetni a hiteledet sem tudod úgy eladni, hogy abból pozitívan gyere ki. Egy jó nagy réteg megint dől, node mivel zömében családok, mentsük meg őket! Szóval ebből a csokozásból már sehogy nem lehet jól kijönni. Akkor kellett volna megvonni, amikor már egyértelműen látszott, hogy ez egy az egyben kezd beépülni az ingatlan árakba.

2021. dec. 31. 16:06
 38/47 anonim ***** válasza:
0%

#36: "És ehhez nekem mi közöm?"

Az, hogy az a gyerek fogja befizetni a nyugdíjadat, meg azt az adót, amiből nyugger korodban ingyen melegedsz majd a buszon, ezért elvárható tőled, hogy a jövőbeli befizető előállítását támogasd ma.

Igen, ez egy mélyen igazságtalan rendszer, de ettől még ebben élsz - ezt adta nekünk "pártunk és kormányunk".

2021. dec. 31. 16:40
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk egy 30 éves nem feltétlen fogja neked elhinni, hogy 40 év múlva ő is meg fogja kapni azokat a kedvezményeket, ami egy mai nyugdíjasnak jár.

Az utolsó bekezdés legalább őszinte. Ez van és kész. De kár az ideológiát sulykolni, nem vevő rá senki.

2021. dec. 31. 17:24
 40/47 anonim ***** válasza:
0%

39: mondjál olyan kedvezményt, amit az elmúlt 30 évben a nyugdíjasoktól *végleg* elvettek. Pont ennyit fognak elvenni a jövőben is - amíg Mo-n a legnagyobb egységesen megszólítható szavazóréteg a nyugdíjasoké, addig ez lesz, felesleges ebbe jobb meg baloldalt keverni.

Mit vettek el? 13. havi? elveszik, aztán pár év múlva a következő demagóg, aki újra akarja magát választatni, visszaadja, mindegy, hogy Meggyesinek vagy Orbánnak hívják. A vonaton az ingyen utazás helyett 170ft-os regisztrációs jegyet kell venni? Hát ez kemény lépés, de nem ebből fogjuk az államadósságot visszafizetni.

Az egyetlen ami történik, hogy szép lassan emelgetik a korhatárt (itt sincs különbség jobb meg baloldal között), azért mert az mindig csak annak a pár 10ezer embernek fáj, aki pont beleesik, annyi meg nem oszt nem szoroz - klasszikus szalámi taktika, a rendőrök szolgálati nyugdíja dettó. Túl kevés embert érint, hogy számítson.

2021. dec. 31. 17:47
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!