Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Másnak sincs nagyon kedve...

Másnak sincs nagyon kedve munkahelyet váltani lakáshitellel a nyakán?

Figyelt kérdés

Én egyszerűen nem tehetem meg, hogy hónapokra kiessen a bevételem, és feléljem az 1-2 milliós megtakarításomat, ha esetleg addig nem találok munkát.

Megyeszékhelyen lakom, itt nincs is annyi állásajánlat, mint Pesten.

Logisztikai ügyintéző vagyok német nyelvtudással. (+ angollal, de azt nem használom a munkához)

Gyáva lennék, vagy tényleg elég rizikós lenne váltani?

ma 16:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%

"Én egyszerűen nem tehetem meg, hogy hónapokra kiessen a bevételem"

Én eddig mindig úgy váltottam, hogy amikor már megvolt az új hely ahova megyek, akkor mondtam fel.

Vagy hagytam a kettő között 2 hét szünetet, vagy kb egyből mentem az új helyre, ahogy a régin lejárt a felmondási idő.

Ilyen nem volt, hogy magamtól felmondtam, és utána hónapokig kerestem az új helyet.

ma 16:35
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
Okos ember akkor mond fel, amikor már megvan az új hely.
ma 16:44
 3/11 A kérdező kommentje:
Jó, csak a felmondási idő miatt is visszautasíthatnak. Ez ugyanos 90 nap
ma 17:27
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

Mostanában meglepően sok olyat hallok, hogy "a semmibe" mondanak fel emberek, én sosem csináltam ilyet. Oldd meg, hogy valahogy el tudj menni pár interjúra, ahol beszéld meg velük, hogy mennyi a felmondási időd, ami annak másnapjától indul, hogy értesítenek a felvételről, te pedig rögtön aztán a munkáltatódat. És akkor már meg is van oldva, egyetlen nap "üres" napom sem volt azóta, hogy 10 éve munkába álltam teljes munkaidőben, miért is kellett volna?

#3. Mondjuk a 90 napos felmondási idő tényleg nagyon meredek, de hogy lehet annyi? Az Mt. szerint 30 nap, ha közszektorban dolgozol, ott szokott lenni a duplája, de még az is csak 60 nap...hogy sikerült a 90-et összehozni? Ilyet legfeljebb csak akkor láttam eddig, ha valami nagyon komoly tapasztalattal (25 éve a cégnél) rendelkező szakértő vagy vezető volt az illető, de ő nyilván elég szépen meg is volt fizetve azért, hogy ilyen kitétel legyen a szerződésében (hétszámjegyű nettó alatt szóba sem jöhet ilyesmi).

ma 17:32
 5/11 anonim ***** válasza:
56%

"Mondjuk a 90 napos felmondási idő tényleg nagyon meredek, de hogy lehet annyi?"

Úgy, hogy egyes cégek, amik (sokszor önhibájukból) nehezen találnak embert, ezzel szívatják az ott lévőket. Egyrészt ha felmond, még három hónapig ott van és húzza az igát, másrészt így jó néhány helyről rögtön kiesik, nem fogják felvenni. És ehhez nem kell 25 éves tapasztalat vagy hétszámjegyű nettó: fizetés helyett ezzel próbálják visszatartani a dolgozókat attól, hogy máshová menjenek.

ma 17:35
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

#5. Ez számomra csak azért logikátlan, mert ha elviselhetetlen a munkahely, akkor úgy elmegyek például betegállományba, mint a huzat...nagyot nyertek velem, és még örülhetnek, hogy nem kezdek el úgy "dolgozni", amiért már ők akarnak majd tőlem megválni nem 90 nap alatt, de azonnal.

Oké, hogy 90 nap, de közös megegyezéssel simán el lehet térni attól is. Menj csak el kérdező az interjúkra, és mondd meg, hogy ez a szitu, de bepróbálsz egy közös megegyezést. Érdeklődj, hogy 60 napig tudnak-e várni? Ha nem, akkor 45? 30? Aztán megmondanám a helyedben a jelenlegi munkáltatódnak, hogy máshol szeretnéd folytatni, érted a felmondási idős igényüket, de legyünk őszinték: te itt már nem fogsz teljes erőbedobással dolgozni, ők is jobban járnak, ha hamarabb találhatnak egy motivált embert. Ha nem engednek, mondd nyugodtan, hogy tulajdonképpen eléggé kapar a torkod és van pár dolog, amit ki is kéne vizsgáltatnod, mostjuteszedbe. Másnaptól orvos, betegszabi. Ebből ilyen módszerekkel lehet elmenekülni.

ma 17:48
 7/11 anonim ***** válasza:

A jelenlegi is az előző munkahelyemen is 3 hónapos a felmondási idő, az előző helyen ráadásul pályakezdő voltam. A megfizetett vezetőségnek meg mindkét cégnél 6 hónap.

Én mondjuk Bpn keresek állást, de eredeti terv az volt hogy ha kapok ajánlatot akkor mondok fel. Viszont erősen hajlok arra hogy inkább felmondok és ha úgy alakul munkanélküliből és tartalékból vagyok el egy ideig. Két hely is volt ahol konkrétan megmondták, hogy megfelelek a pozícióra, de olyanra esett a választásuk aki előbb tud kezdeni, illetve nem egy interjúztató arcára volt írva hogy ez elég nagy fekete pont.

Nem feltétlenül gyávaság hogy nem mondasz fel amíg nincs új hely, Neked kell mérlegelned hogy melyik a rosszabb. Maradni a jelenlegi cégnél és így keresni vagy ha úgy adódik a tartalékaidból élni egy ideig.

Amúgy attól függően mekkora város legrosszabb esetben bolti eladónak, árufeltöltőnek, operátornak stb el lehet menni addig amíg nem találsz vmit a szakmádban. Ezekben gyorsan lehet kezdeni és 1-3 hónapig amíg a próbaidő van ott is lehet hagyni azonnal, átmeneti megoldásként ez működhet még.

ma 17:58
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

"a felmondási idő miatt is visszautasíthatnak"

Tapasztaltad is, vagy ez csak kifogás, hogy ne is próbálkozz?

ma 17:59
 9/11 anonim ***** válasza:

#7. "A megfizetett vezetőségnek meg mindkét cégnél 6 hónap."

Nem tudom, milyen magasan vannak, de ha eléggé, akkor úgyis mindegy, a gyakorlatban az heteket vagy akár napokat jelent. :D

"Nem feltétlenül gyávaság hogy nem mondasz fel amíg nincs új hely"

Ilyen feltételekkel szerintem sem az. Bátorság kell hozzá és meg kell próbálni, legrosszabb esetben az lesz, amit te is írtál 1-2 hónapos átmeneti időre.

ma 18:06
 10/11 anonim ***** válasza:

90 napos felmondás? DHL?

Én voltam náluk és amikor felmondtam, közben kerestem, nagyon nagyon sok jó lehetőséget elbuktam a 90 nap miatt

A munkáltatókat sem értem mondjuk, mert többször kirántották alólam a szőnyeget, pedig mindig a 3 hónappal kezdtem, hogy ha nem tudnak várni, ne is interjúzzunk....

ma 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!