Hogyan lehet összeszedni egy vállalkozásra a kezdő
tőkét?
"Befektetők rakjatok már össze nekem 65m-t, saját vállalkozásomra, mert nekem büdös az alkalmazotti munka."
Fergeteges vállalkozási ötleted lehet. :D
2021. okt. 24. 19:10
Szállítmányozási céget akarsz, akkor amikor az üzemanyagárak az egekben, hiányzik 80e kamionvezető a rendszerből(EU szinten még több) és az pletyizik hogy az Adblue is hiánycikk lesz nemsokára(valahol már most az).. ami szintén halálos ítélet a kamionokra.
Nem beszélve arról, hogy 0km-es cég, 0 ügyféllel és megrendeléssel indulna. Az a 65 millió édeskevés ehhez.
Nem lesz egy befektető sem olyan hülye, hogy ebbe akár 1 Ft-ot is beleinvesztáljon.
2021. okt. 24. 19:11
13/38 A kérdező kommentje:
9-es: A 2-3 kamion nem azért kell mert csak azzal fogunk dolgozni. Közben fognak bejönni naponta tengeri konténerek is amiket majd be kell pakolni a raktárba. Többet nem mondok. Ezzel a piacképes dumával ezek hülyeségek. Ha van valakinek egy piacképes szakmája tegyük fel mivel előre nem lehet megjósolni hogy mi lesz 10 év múlva a piacképes szakma. De tegyük fel valakinek ez van de akkor is ugyanazért a munkáért az egyik cég kinál mondjuk havi 400 ezret a másik cég kinál mondjuk 800 ezret. Csak hogy a 800 ezres fizetésű munkára nem lehet bekerülni a 400 ezresre meg igen. És ugyanaz a kettő munka. Akkor meg miről beszélünk hogy piacképes szakma? Itt cégek döntenek a fizetésekről és nem a piacképes szakma.
"fognak bejönni naponta tengeri konténerek" - Hogyne! Gondolom az öcsédnek már vannak konténerszállító hajói, le van vajazva minden :D :D :D
Ha 15 éves vagy, akkor még végezd el a középiskolát... ha 20 felett, a vállalkozási ismereteiddel egy pizzafutári állást el tudnék képzelni :D
2021. okt. 24. 19:39
nagyon cringe vagy kedves kérdező :)
2021. okt. 24. 19:40
Sztem is valami kaja szallitmanyozasban gondolkozz maximum, food panda/volt, nem hiszem hogy te valaha tobbre vinned
2021. okt. 24. 19:44
17/38 A kérdező kommentje:
Hát lesza..om nagy ivben hogy elhiszitek e vagy sem. Látszik hogy nem vagytok abszolút képben de mondom lesza..om. A kérdésre nem kaptam választ. Jah és 14-es: Tudod a konténerszálltó hajók nem csak egy cégnek szállitanak konténereket. Nem fogom leirni ide a részletes dolgokat. Annyi hogy egy nagy külföldi cégnek lennék az alvállakozója vagy magyarul mondva anyacége. Ennyi és többet nem fogok leirni semmit aki meg nem tud válaszolni a kérdésemre azt kérem kiméljen meg azzal hogy ide büfög a hülyeségekkel. Köszönöm.
18/38 A kérdező kommentje:
Bocsánat elirtam. Tehát van egy anyacég külföldi nagy cég aminek nem irom le a nevét. Annak lennk az alvállalkozója. Ennyi. De ehhez tőke kell.
Az a baj, hogy egy "külföldi nagy cégnek" 100 millió Ft nem tétel és ha ők látnának abban fantáziát amit te akarsz, akkor megcsinálnák maguknak.
2021. okt. 24. 19:50
Ha ilyen baromirohadtszuperextra az ötleted, akkor miért okoz gondot a tőkebevonás? Banki hitel, àllami hitel, kockázati tőke, stb. 65 millió forint semmi pénz, ennyit nagyon könnyen be lehet vonni.
2021. okt. 24. 19:57
Kapcsolódó kérdések: