Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem támogatják a kezdő...

Miért nem támogatják a kezdő vállalkozásokat?

Figyelt kérdés
Nagyon kevés cég van már de egyre több munkavállaló alkalmazott és nagyon nehéz még Pesten is elhelyezkedni. Ezért kell egyéni vállalkozást csinálni mert akkor magának teremt az ember munkát és nem kell várni akár hónapokat hogy felvegyék valahová. Csak mint mindenhez ehhez is tőke kell. Miért nem támogatja az állam szerintetek a kezdő vállalkozásokat? Vagy ha támogatja akkor erről hol lehet részletes tájékoztatást elérni? Köszi mindenkinek akkor tud rá válaszolni.
2021. jan. 8. 10:40
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Ööö, hát támogatja. Az állam is, önkormányzatok egy része is. Évek óta mennek a vállalkozóvá válást segítő támogatások, stb-k.
2021. jan. 8. 10:55
 2/9 anonim ***** válasza:
53%
Ez megy, tartani a markod. Gondolom te is benyaltad azt a proli tévképzetet, hogy aki vállalkozik az szarrá keresi magát munka nélkül.
2021. jan. 8. 11:16
 3/9 anonim ***** válasza:
95%
Vannak különböző támogatások.
2021. jan. 8. 12:47
 4/9 A kérdező kommentje:
Én nem írtam hogy munka nélkül de jobb mint egy várni egy megbízhatatlan munkáltatóra aki lehet be se jelenti az embert.
2021. jan. 8. 13:56
 5/9 anonim ***** válasza:
93%
vannak támogatások, nyilvánvaló milliókat senki enm fog adni neked
2021. jan. 8. 14:10
 6/9 anonim ***** válasza:
93%

"alkalmazott és nagyon nehéz még Pesten is elhelyezkedni. Ezért kell egyéni vállalkozást csinálni mert akkor magának teremt az ember munkát és nem kell várni akár hónapokat hogy felvegyék valahová."

Na eeez egy alapvető tévedés. A kényszervállalkozásból egyetlen céget sem láttam még nagyra nőni. Aki vállalkozik, az jellemzően nem azért teszi, mert alkalmazottként nem tud elhelyezkedni, hanem mert van egy ötlete, amit sikerre akar vinni. Ehhez hozzá tartozik, hogy sokat dolgozik az illető, cserébe a profit is az ő markát üti.

De eleve érdekes ez a hozzáállás: pénzem nincs, alkalmazottként nem kellek sehova, de persze ez a rendszer hibája, valószínáleg szuper értelmes és tehetséges vagyok, csak a hülye állam ezt nem honorálja.

Egyébként rengeteg pályázati lehetőség van kezdő vállalkozóknak, plusz én a KATA-t is egyfajta támogatásnak nevezném, mert nevetségesen keveset kell adózi utána.

"Vagy ha támogatja akkor erről hol lehet részletes tájékoztatást elérni?"

Barátom, ha már a Google használata is meghaladja a képességeidet, akkor hogy a búbánatba akarsz te vállalkozni??

2021. jan. 8. 15:22
 7/9 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os. Köszönöm szépen ezt a kioktatásos válaszaodat. Egy kérdés csak tőled. Szerinted mire való ez az oldal a gyakorikerdesek.hu? Mert bármit ki lehet keresni a google-n elmondásod alapján akkor minek írnak az emberek kérdéseket? Én nem azért kérdeztem meg hogy majd utána kikeressem a googlen. Milyen kényszervállalkozásról beszélsz? Ki mondta azt hogy nincs ötletem? Sokan vállalkoznak akik nem tudnak elhelyezkedni pont azért mert a tisztelt munkáltatók többségének tapasztalt szakemberre van szüksége minimális fizetésért de sajnos tapasztalatot csak évek múlásával lehet elérni hogyha valaki dolgozik a szakmájában. Na most hogy elérjen az ember tapasztalatot két lehetőség van. Az egyik hogy valahová felveszik dolgozni ami akár évekbe is telhet a mai helyzet miatt, a másik lehetőség hogy magának csinál munkát vállalkozásban és szerez rá ügyfeleket és akár piaci ár alatt nyújt szolgáltatásokat ezzel is gyakorolja a szakmát de szerez tapasztalatot is és nem kell azért éhbérért se dolgozni.
2021. jan. 8. 15:41
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha piaci ár alatt nyújtasz szolgáltatásd, de az adót is becsületesen befizeted, akkor gyakorlatilag éhbérért dolgozol - csak épp csináltál magadnak egy halom felesleges papírmunkát.

Nos, ideális esetben a képlet a következő:

1. Tanulás (diploma/szakma - kinek mi)

2. Gyakorlat - ez lehet szakmai gyakorlat, inaskodás, kis pénzért, de sok tapasztalatért és rutinért.

3. Vállalkozás indítása vagy jobb alkalmazotti pozíció keresése.

De az úgy általában nem megy, hogy teljesen kezdő, üreszsebű zöldfülűként indítasz egy vállalozást, mert ahhoz kell némi tapasztalat. Ez akkor is így van, ha szakmunkás vagy: senki nem fogja teljesen kezdő kőművessel építtetni a házát, még akkor sem, ha piaci ár alatt dolgozik, mert inkább mindenki biztosra megy. Ezért van az, hogy a kőműves elmegy inaskodni a profik mellé, igen, tolja a talicskát, lapátolja sódert, de közben megtanulja, hogy kell egyenesen falat rakni, mert hiába tanították az iskolapadban, a helyszín mindig más.

De ugyanez igaz a diplomás szalmákra is: egy junior szoftverfejlesztő nem fog több pénz kapni a piacon, ha nincsenek referenciái (ergo gyakorlata), meg egy ügyvédbojtár is kénytelen elszegődni tanulni egy jólmenő irodába.

Vállalkozni akkor kell, amikor azt érzed, hogy valamiben hó vagy és többet keresnék, ha nem más tenné zsebre a profitot. De ha alkalmazottként nem tudsz elhelyezkedi, akkor neked nem vállalkozni kell, hanem tanulni, mert a jelek szerint jelenleg nem vagy piacképes.

2021. jan. 8. 16:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Ez nem teljesen így van. Értek valamihez és tudás is van mögötte de nincs mondjuk 5 évig valamilyen munkahelyen eltöltött tapasztalatom benne amit igazolni tudnék. És mivel nem tudom igazolni ezért nem vesznek fel dolgozni mondván hogy nincs tapasztalatom. De hogyha én értek hozzá és később esetleg az ügyfelek visszajeleznek hogy igen ezt jól csinálta akkor később lesz referencia és több megrendelés. Ha esetleg később tönkremenne a vállalkozás akkor meg feltudom már mutatni a munkáltatónak hogy én dolgoztam x évet vállalkozásban tehát van benne tapasztalatom is. Nem magyarországon fogom nyitni a céget mert már lehet külföldi céget is csinálni például szlovák céget sokkal kedvezőbb adózással mint egy magyar vállalkozási forma.
2021. jan. 8. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!