Ha 104-es az IQ-m, akkor érdemes lenne átgondolnom, hogy otthagyjam az informatikai pályát?
Üzleti informatika (GI) szakon végeztem. Az egyetemen is már éreztem, hogy több idő kell megérteni dolgokat, mint a többieknek. Teszem hozzá szakváltással szereztem diplomát (mérnökinfóról váltva).
Aztán elkezdtem dolgozni, a jelenlegi a harmadik munkahelyem 1,5 éven belül (elsőt 3 hónap után hagytam ott, mert éreztem, hogy nem leszek megfelelő, másodikról meg 2 hét után rúgtak ki, mert ott sem voltam fejben rendesen).
Szóval a mostani munkahelyem nem tipikus IT munkahely (erp üzemeltetés, folyamatfejlesztés), de itt is kell logikusan gondolkozni, fontos a problémamegoldó képesség és nagyon nehezen mennek ezek a dolgok. Nehezen látom folyamataiban a dolgokat, nehezen tudok következtetéseket levonni, alternatívákat kitalálni és félek, hogy később előjönnek a hiányosságok nemcsak a mostani helyen, de akármilyen informatikai helyen (ha egyáltalán felvesznek).
Egy jóideje (1-2 év) már éreztem ezt a szellemi tompultságot és tehetetlenséget ezért elmentem egy MENSA IQ tesztre és ott kaptam 104-es értéket. Azóta béka s***e alatt az önbizalmam főleg, hogy ennyi évet fecséreltem ebbe a szakterületbe úgy, hogy lehet nem is vagyok rá alkalmas.
Mit tegyek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!