Érdemes úgy IT-t tanulnom, ha egyáltalán nem érdekel, csak jó fizetést akarok? Ez fizet a legjobban.
Igen, de kérdés mennyire van eszed ehhez és úgy általában is. Én is ezért mentem villamosmérnöknek tanulni, mert tetszett a pénz, de már a suli alatt programozással foglalkoztam, mert hallottam az fizet alkalmazottként a legjobban és szoftverfejlesztőként is helyezkedtem el főleg a szabadidőmben megtanult készségekre építve a suli után. Most 28 évesen még mindig az első munkahelyemen léve 550 ezret keresek és vannak ismerőseim, akik szintén huszonévesen ez felett is járnak már. Én kicsit lusta vagyok, belekényelmesedtem ebbe a melóba és munkahelybe, már 2 éve is utasítottam vissza nettó 600-as fizetésű munkát, amikor itt még csak 420-at kerestem. Az Óbudai Egyetemen végeztem alapszakot, angolul felsőfokon beszélek és többezer főt foglalkoztató multinál dolgozom Pesten, 1,5 éve már home office-ban.
Az öcsém 17 éves és ő is eldöntötte 2 év múlva mérnökinfó szakra fog jelentkezni, mert anyagilag minél függetlenebb életet akar magának minél hamarabb. Természetesen most is minden nap pár órát programoz ő is és foglalkozik vele rendszeresen. Ha esetleg van más később az életben, amit szívesebben csinálnál akkor válthatsz arra 30 vagy 40 évesen erről, csak előtte még itt anyagilag összerakod magad.
Ha a fizikai munkahoz lusta vagy akkor hiaba is gondolkodsz it-n vagy barmi mason ami nem fizikai munka. A fizikainak meg van latszatja, de itban a sok semmitteves, 0 progress, nagyon sok tanulas, nem fog meg latszatja se lenni a befektetett energiadnak.
Ha lusta vagy akkor ne dolgozz, nem kell mindenkinek dolgozni, csovesszalo, blaha metro stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!