Mi a teendő, ha be akarok perelni egy céget? Egyáltalán be tudom őket perelni ebben az esetben?
"Felajánlották a bújtatott munkavállalás lehetőségét de nem éltem vele. 2 hónapért 100 000 ftot ígértek, hogy kifizetnek (projektalapú működés miatt, de méltatlanul kevésnek érzem), de azóta se tették meg"
Tehát akkor foglaljuk össze: ha jól értem, elvégeztél nekik egy munkát úgy, hogy nem volt munkaszerződésed (vállalkozóként enélkül én eleve el sem kezdek dolgozni, mert addig nem tudom, hogy mit akarnak tőlem), a munka elvégzése után pedig nem fizetnek ki.
Hát igen, az a fekete munka átka...
Amúgy van vállalkozóid ? (nyilván nincs, mert más számlázná le, ami megint szabálytalan)
Váltsd ki a vállalkozóit, adózzál belőle és akkor lesz jogalapod beperelni egy céget.
Így jobban jársz, ha mélyen hallgatsz, hiszen munkaszerződés nélkül dolgoztál + még fiktív számlát fog kibocsátani egy cég.
Ha beperelnéd őket, bukna mindhárom fél.
Téged fognak megbüntetni.
Amúgy azt írod hogy meg fogod kapni. Akkor meg mi a bajod?
Munkaügyi bíróságra elmész és mindent elmondanak.
A Munkaügyi Főfelügyeletnél is bejelentheted az esetet, meg fogják büntetni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!