Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha 104-es az IQ-m, akkor...

Ha 104-es az IQ-m, akkor érdemes lenne átgondolnom, hogy otthagyjam az informatikai pályát?

Figyelt kérdés

Üzleti informatika (GI) szakon végeztem. Az egyetemen is már éreztem, hogy több idő kell megérteni dolgokat, mint a többieknek. Teszem hozzá szakváltással szereztem diplomát (mérnökinfóról váltva).

Aztán elkezdtem dolgozni, a jelenlegi a harmadik munkahelyem 1,5 éven belül (elsőt 3 hónap után hagytam ott, mert éreztem, hogy nem leszek megfelelő, másodikról meg 2 hét után rúgtak ki, mert ott sem voltam fejben rendesen).

Szóval a mostani munkahelyem nem tipikus IT munkahely (erp üzemeltetés, folyamatfejlesztés), de itt is kell logikusan gondolkozni, fontos a problémamegoldó képesség és nagyon nehezen mennek ezek a dolgok. Nehezen látom folyamataiban a dolgokat, nehezen tudok következtetéseket levonni, alternatívákat kitalálni és félek, hogy később előjönnek a hiányosságok nemcsak a mostani helyen, de akármilyen informatikai helyen (ha egyáltalán felvesznek).

Egy jóideje (1-2 év) már éreztem ezt a szellemi tompultságot és tehetetlenséget ezért elmentem egy MENSA IQ tesztre és ott kaptam 104-es értéket. Azóta béka s***e alatt az önbizalmam főleg, hogy ennyi évet fecséreltem ebbe a szakterületbe úgy, hogy lehet nem is vagyok rá alkalmas.

Mit tegyek?

2021. okt. 16. 13:03
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
30%

Ettől még fogalmad sincs róla (intelligencia).

Újabb tudatlan, mensa agymosott.

2021. okt. 17. 01:14
 22/31 BringaManó ***** válasza:
#12: engem érdekel a fejlesztése, írj róla, kérlek!
2021. okt. 17. 09:22
 23/31 anonim ***** válasza:
Bringa manò èn vagyok az aki privàtba ìrt ès az agy megtudja vàltoztatni a felèpitèsèt. Az IQ nővelhető
2021. okt. 18. 22:37
 24/31 BringaManó ***** válasza:

Köszi, meggyőzően hangzik, rendben, most már ezt is tudom.

A #12-es versenyzőtől – remélem – nemsoká megtudom a részleteket is.

2021. okt. 19. 00:01
 25/31 anonim ***** válasza:

Közzéteszem, amit a mensánál se tudnak, mert elhitték, elhitették velük, hogy az intelligencia nem fejleszthető.

Szóval, nagyon el kell mélyedni a logika tudományában.

A kérdező munkahelyén azért jó problémamegoldók a munkatársai, mert egyrészt (tapasztalat, minőségi információ) a logika tudománya által szerint gondolkodnak (általánosítás, analizálás, szintetizálás, esetkizárás, műveletek, stb.).

Fontos még a tudományos gondolkodás alapelveit ismerni (google), végül a

Szereplők, szerepek, funkciók

Jellemzők, tulajdonságok

Műveletek, műveletvégzők

Kapcsolatok, viszonyok, vonatkozások, elvek

Állapotok, helyzetek

Folyamatok

-at

helyesen kell látni és kezelni. Ezeket listába kell szedni az eligazodás, tájékozódás miatt.

Valójában az intelligencia is egy képesség, amely segít helyesen látni és kezelni a helyzeteket.

A fentiek, pont ezt a képességet indítják be.

Ha a lelki alapozás (önszeretet, relaxáció, hinni, akarni, tudni, kitartani) megtörtént, gyakoroljatok a fentiek szerint és egyre gyorsabb lesz a felfogó, rendszerező képességetek, egyéb készségetek.

Ezek mellé, rengeteg minőségi információt vigyetek be az agyatokba, és akkor remekelni fogtok.

Sok sikert kívánok!

2021. okt. 19. 12:39
 26/31 anonim ***** válasza:
Jól sejtettem, hogy méretes BS.
2021. okt. 19. 13:05
 27/31 anonim ***** válasza:

Javasolnék egy kísérletet:

Kezdd el fejleszteni magad ezekkel a módszerekkel, és amikor azt mondod elkészültél és tudsz írni egy 130+ tesztet a mensa-nal akkor megcsinaljuk.

Aztán megnézzük mennyire jó a módszer.

Na? 🤔

2021. okt. 19. 13:14
 28/31 anonim ***** válasza:

Ez nem BS, hanem több évtized tapasztalata.

A mensa tesztje logika és mintázatfelismerés. Ha már felhoztad.

Pofon egyszerű a mensa tesztje. Ki is töltöttem a hivatalos, nem internetes tesztet. Ezért tudtam érvelni veled ellentétben. Ahogy írtam, logikai készséget méri és a mintázatfelismerést.

Sajnálom, hogy nem sikerült észrevenned az analógiákat a fenti lista, leírtak és az intelligencia között.

Hátha, majd az értelmesebbje feltudja használni, hogy könnyebben boldogulhasson az életben.

Minden jót!

2021. okt. 19. 13:26
 29/31 anonim ***** válasza:
De BS, mert módszert ígértél a fejlesztésre, de csak lózungokat írtàl le. Amúgy 135+t írtam a mensa teszten, szóval rajtam nem tudsz kísérletezni. Tudom, akkor meg agyhalott mensás vagyok. Na ennyit a logikádról.
2021. okt. 19. 13:34
 30/31 anonim ***** válasza:

Érvelni sem tudsz.

Nem is érted, hogy miket írtam.

Ha értenéd, akkor látnád, hogy ezek fejlesztési lehetőségek. Ezek az intelligencia alkotórészei.

Az intelligencia a

Szereplők, szerepek, funkciók

Jellemzők, tulajdonságok

Műveletek, műveletvégzők

Kapcsolatok, viszonyok, vonatkozások, elvek

Állapotok, helyzetek

Folyamatok

helyes kezelésén múlik. Ez a lényeg, de úgy sem érted, mert alacsony az értelmi képességed.

Egy újabb nagyképű, egoista mensa-s emberrel hozott össze az élet, aki elhitte, hogy magas az intelligenciája.

Nem vitatkozom, veled felesleges, mert érvelni sem tudsz, szöveget értelmezni sem, csak a mensa-s (ál)értékeddel, egoista módon "villogsz".

Minden jót!

2021. okt. 19. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!