Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha 104-es az IQ-m, akkor...

Ha 104-es az IQ-m, akkor érdemes lenne átgondolnom, hogy otthagyjam az informatikai pályát?

Figyelt kérdés

Üzleti informatika (GI) szakon végeztem. Az egyetemen is már éreztem, hogy több idő kell megérteni dolgokat, mint a többieknek. Teszem hozzá szakváltással szereztem diplomát (mérnökinfóról váltva).

Aztán elkezdtem dolgozni, a jelenlegi a harmadik munkahelyem 1,5 éven belül (elsőt 3 hónap után hagytam ott, mert éreztem, hogy nem leszek megfelelő, másodikról meg 2 hét után rúgtak ki, mert ott sem voltam fejben rendesen).

Szóval a mostani munkahelyem nem tipikus IT munkahely (erp üzemeltetés, folyamatfejlesztés), de itt is kell logikusan gondolkozni, fontos a problémamegoldó képesség és nagyon nehezen mennek ezek a dolgok. Nehezen látom folyamataiban a dolgokat, nehezen tudok következtetéseket levonni, alternatívákat kitalálni és félek, hogy később előjönnek a hiányosságok nemcsak a mostani helyen, de akármilyen informatikai helyen (ha egyáltalán felvesznek).

Egy jóideje (1-2 év) már éreztem ezt a szellemi tompultságot és tehetetlenséget ezért elmentem egy MENSA IQ tesztre és ott kaptam 104-es értéket. Azóta béka s***e alatt az önbizalmam főleg, hogy ennyi évet fecséreltem ebbe a szakterületbe úgy, hogy lehet nem is vagyok rá alkalmas.

Mit tegyek?

2021. okt. 16. 13:03
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

8: mert egy lekezelő bunkó volt, azt hitte, körülötte forog a világ, meg hogy ő mindent jobban tud. Valóban lehetne ezen javítani, csak ő nem fog.

Amúgy a logika, az analitikus gondolkodás és a problémamegoldó készség is fejleszthető.

De nem ez a lényeg, hanem hogy magas az IQja, mégis kirúgták.

A tiéd meg nem alacsony amúgy, hanem átlagos. De ez sem jelent önmagában semmit.

2021. okt. 16. 17:31
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Mensa teszt az önbizalomhiányos, egoisták tesztje. Nem sok köze van a valódi intelligens viselkedéshez. Logika, mintázat felismerés része, ami megállja a helyét. Az intelligencia viszont jóval több ennél.

Intelligencia fejleszthető, ha érdekel, megírom, hogyan...

2021. okt. 16. 17:40
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

A mensa teszt 100-as átlagú normál eloszlason mér.

Szóval, teljesen átlagos az IQ-d. Nem értem miért vagy ezen kiakadva.

Ha nem megy a meló, akkor viszont érdemes olyat keresni, amiben jó vagy.

2021. okt. 16. 18:21
 14/31 A kérdező kommentje:
#11/12: De nekem a Mensa-sok a teszt előtt elmondták, hogy nagyon minimálisan fejleszthető csak az IQ. Meg azt is mondták, hogy aki magasabb értéket ér el az időskorban is sokkal minimálisabb mértékben fog butulni, mint akinek átlagos.
2021. okt. 16. 18:41
 15/31 anonim ***** válasza:
NEM az IQ A LÉNYEG!!!
2021. okt. 16. 18:44
 16/31 anonim ***** válasza:
48%
Az intelligenciának egy csomó definíciója van, én pl. azt szeretem, hogy "egy addig nem ismert probléma megoldásának képessége", és a mensás teszt mindent mér csak éppen ezt nem a repetitív ábrácskáival.
2021. okt. 16. 18:47
 17/31 anonim ***** válasza:

12-es vagyok.

Kérdező nem igaz, hogy nem fejleszthető az intelligencia.

Egy matematikus be is bizonyította, csak nem érdeke valakiknek, hogy értelmes, valóban intelligens emberek legyenek.

Példa:

Van egy fizikus ismerősöm. Szakmájában elméleti szinten remekel, elvileg nagyon magas az intelligenciája (valójában csak magas szintű a logikai készsége), mégis életképtelen.

Autó vásárlásnál is átvágják. Ha valóban intelligens lenne, akkor mielőtt vesz valamit,

- figyelembe veszi a lehetőségeit,

- hibakatalógust készít,

- értékelemzést végez,

- egyéb értékelés szempontrendszereket vesz figyelembe

- dönt

- felülvizsgál

- stb.

Természetesen a nagyon magas szintű logikai készség is jellemzi a magas intelligenciával megáldott embert, de ez mellé még egyre mélyebben látja a kapcsolatokat, műveleteket, folyamatokat, stb.

2021. okt. 16. 18:56
 18/31 anonim ***** válasza:
90%
Baxhatja autóvásárlásnál az IQját, ha nem ért a kocsikhoz, vagy nincs pénze jóra/elvinni jópár használtatszakszervizbe, mire talál egy kevésbé szart.
2021. okt. 16. 20:28
 19/31 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló. Látszik, hogy fogalmad sincs az intelligencia mibenlétéről.
2021. okt. 16. 21:15
 20/31 anonim ***** válasza:
19: azért valamiért csak mensa tag vagyok.
2021. okt. 17. 00:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!