Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha 104-es az IQ-m, akkor...

Ha 104-es az IQ-m, akkor érdemes lenne átgondolnom, hogy otthagyjam az informatikai pályát?

Figyelt kérdés

Üzleti informatika (GI) szakon végeztem. Az egyetemen is már éreztem, hogy több idő kell megérteni dolgokat, mint a többieknek. Teszem hozzá szakváltással szereztem diplomát (mérnökinfóról váltva).

Aztán elkezdtem dolgozni, a jelenlegi a harmadik munkahelyem 1,5 éven belül (elsőt 3 hónap után hagytam ott, mert éreztem, hogy nem leszek megfelelő, másodikról meg 2 hét után rúgtak ki, mert ott sem voltam fejben rendesen).

Szóval a mostani munkahelyem nem tipikus IT munkahely (erp üzemeltetés, folyamatfejlesztés), de itt is kell logikusan gondolkozni, fontos a problémamegoldó képesség és nagyon nehezen mennek ezek a dolgok. Nehezen látom folyamataiban a dolgokat, nehezen tudok következtetéseket levonni, alternatívákat kitalálni és félek, hogy később előjönnek a hiányosságok nemcsak a mostani helyen, de akármilyen informatikai helyen (ha egyáltalán felvesznek).

Egy jóideje (1-2 év) már éreztem ezt a szellemi tompultságot és tehetetlenséget ezért elmentem egy MENSA IQ tesztre és ott kaptam 104-es értéket. Azóta béka s***e alatt az önbizalmam főleg, hogy ennyi évet fecséreltem ebbe a szakterületbe úgy, hogy lehet nem is vagyok rá alkalmas.

Mit tegyek?

2021. okt. 16. 13:03
A kérdező szavazást indított:
Ilyen IQ-val én a helyedben nem erőltetném ezt a szakterületet, sűrgősen keresnék valami sima melós szakmát, amihez nem kell annyi ész
Nem vészes ez az IQ érték még infósként sem, de sokat kell gürizned azért, hogy megmaradj a pályán
Semmi gond nincs ezzel az IQ értékkel még infósként sem, ne legyen mérce a karrieredben csak tanulj és minden menni fog
Tulajdonképpen ez egy jó érték, felesleg rá fognod a problémákat, lehet inkább nem vagy motivált és nem szereted a szakmát
28 szavazat
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

104 az egy átlagos IQ pont. Valószínű nem leszel a szakma sztárja, de szorgalommal, tapasztalattal még viheted is valamire.

Egyébként az átlag középvezetők, felsővezetők még egy nagy cégnél sem feltétlen 140 IQ-val vannak megáldva. Sokszor még a túl magas IQ hátràny is jelenthet.

2021. okt. 16. 14:21
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit, hogy nasdaqra vezetett cégek executive vezetőinek az iq-ja 120-130 között mozgott 90%-ban.
2021. okt. 16. 14:23
 3/31 anonim ***** válasza:
79%
Az IQ szám erősen túl van értékelve,attól hogy nem olyan nagy mint szeretnéd nem jelenti azt hogy bizonyos dolgokat képtelen leszel csinálni.Az élet ettől kicsit bonyolultabb,ilyen hülye tesztekkel csak az önbizalmadat rombolod.
2021. okt. 16. 14:24
 4/31 anonim ***** válasza:
Szoval az iqra fogod azt hogy hulye vagy az IThoz? Sztem nem kell eroltetni, ha nem megy
2021. okt. 16. 15:37
 5/31 A kérdező kommentje:

#4: Komolyan kérdezem b**dki! Az IT-hoz nem pont a logika és aritmetika szükséges? (amit pont a mensa mér)

Akkor mi olyan érthetetlen a kérdésemen?

2021. okt. 16. 16:16
 6/31 anonim ***** válasza:
A mensa teszt és az IT "alkalmasság" között nem sok korreláció van. Ha a teszt eredményed nagyon alacsony, vagy nagyon magas, az jelentheti azt, hogy vsz. nem az IT lesz neked való (vagy a másik esetben hogy vsz. jól megy majd), de ha az eredményed a középmezőben van (a 104 pont az...) akkor az ég világon nem jelent semmit.
2021. okt. 16. 16:32
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk pl nemrég rúgtak ki próbaidő végén egy mensás felsővezetőt a cégtől, mert lehetetlen volt vele együtt dolgozni. Semmire nem predesztinál önmagában az IQ. Ha akarsz valamit, dolgozol érte, eléred. Ha nem teszel érte semmit, akkor meg csak picsogsz. Ennyi a nagy titok.
2021. okt. 16. 16:35
 8/31 A kérdező kommentje:
#7: Miért nem lehetett vele dolgozni? Gondolom nem a kompetenciáival volt a baj, hanem a személyiségével. Nos azon lehet javítani/fejleszteni, az IQ-n nem.
2021. okt. 16. 16:37
 9/31 anonim ***** válasza:
90%
Neked nem az iq a bajod hanem a hozzaallasod, csak vamiert tul hulye vagy hogy ezt megertsd. Nem lehet hogy csaltal a teszten? :))
2021. okt. 16. 16:43
 10/31 anonim ***** válasza:
8-as: pont ezért méri rosszul az IQ-t a mensás teszt - célzott felkészüléssel, gyakorlással a teszt eredmény javítható.
2021. okt. 16. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!