Gyerekek mindenhol 220-350 nettó a fizetés? Ez a nagyátlag? Hogy lehet ezt megtriplázni? Szerencse / kapcsolatok? Máshogy nem?
Eddig tíz volt iskolatársammal sikerült beszélni ezügyben az elmúlt hónapokban évfolyamtól, és foglalkozástól függetlenül.
Lényegében munkaórától/ munkakörtől/ bérrendszertől függetlenül ezekhez közeli jövedelmeket mondtak...
RE fizetés titkolás: én is multinál dolgozom Magyarországon. Itt benne van a szerződésben, hogy nem lehet a fizetésről beszélni, üzleti titok.
Amúgy is gusztustalan dolog más zsebében turkálni. Amíg én elégedett vagyok a fizetésemmel, mi közöm van hozzá, hogy a kollegám mennyit keres?
Ha elégedeten vagyok vele, szólok a főnöknek, hogy szeretnék emelést. Ha nem adja meg, elmegyek, más állást keresek. Már megtörtént kétszer is, nem nagy etwas.
Szeretném eloszlatni 41# fogalomzavarát.
Az, hogy más zsebébe turkálsz és irigykedsz rá az tényleg gusztustalan.
Természetesen ezt neked sikerült összemosni azzal, mikor egy nyugati társadalomban, büszkén felvállalod, hogy te mit tudsz és ezért mennyit kapsz.
Más nem irigykedik rád ezután, hanem tanul a példádból és kemény munkàval és tanulással megpróbál utolérni.
Egyébként 1 okot szeretnék kérdezni, hogy te speciel miért titkolozol a fizetésedről, miert tabusítod?
"a főnök kedvenceinek magasabb bért ad, a kevésbé szimpatikus dolgozóknak pedig alacsonyabbat, holott ugyanazt és ugyanannyit dolgoznak ők is."
Ha valaha lettél volna vezető pozicióban, akkor pontosan tudnád, hogy soha nincsen olyan, hogy azonos pozicióban dolgozó emberek ugyanolyan mennyiségű és minőségű munkát végeznek.
Én csak csoportvezető voltam egy korábbi poziban, 5 emberem volt ugyanabban a pozicióban, és óriási különbségek voltak a mukavégzésük minősége és mennyisége között.
A főnök szempontjából halálra nem mindegy, hogy valaki úgy teszi-e le az asztalodra a munkáját, hogy munkafolyamat közben félóránként hülye kérdésekkel zaklat, aztán fél órával a végső határidő előtt küldi át a helyesírási és hibákkal és formázási slendriánságokkal teli file-t, vagy pedig kiadod neki a melót és ő pedig önálló munkával, jóval a határidő előtt egy szépen tagolt és formázott, azonnal továbbküldhető, használható prezit küld át neked.
Nem én döntöttem a sávon belüli fizetéskülönbségekről, de én tettem a javaslatot rá, és ezeket a szempontokat erősen érvényesítettem, és igenis a kedveceimet nyomtam előre, amennyire lehetett.
Az, pedig, hogy ki volt a kedvencem, nagyon egyszerű: aki megkönnyítette az én munkámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!