Gyerekek mindenhol 220-350 nettó a fizetés? Ez a nagyátlag? Hogy lehet ezt megtriplázni? Szerencse / kapcsolatok? Máshogy nem?
Eddig tíz volt iskolatársammal sikerült beszélni ezügyben az elmúlt hónapokban évfolyamtól, és foglalkozástól függetlenül.
Lényegében munkaórától/ munkakörtől/ bérrendszertől függetlenül ezekhez közeli jövedelmeket mondtak...
"Igazából ezek még egész jó fizetések. Az emberek elég jelentős része 200 ezer alatt keres."
A medián már nettó 230e körül van. Tehát 200e alatt manapság a dolgozó emberek kevesebb mint fele kap. Egyre kevésbé jelentős az a jelentős... Lassan a minimálbér is 200e lesz.
Azért a nettó 350 már nem olyan rossz fizu Magyarországon szerintem. Oké, ha egyedül élsz és albérlezel Budapesten, akkor nem sok mindenre elég, de ha csak szobát bérelsz vagy esetleg saját ingatlanod van, akkor bőven ki lehet jönni belőle.
Mi hárman élünk kb. nettó 700 ezerből (én fizum nettó 450e, feleségemé 250e + CSP), ebből 110 ezret elvisz a lakástörlesztő, de nincsenek anyagi gondjaink. Bőven jut mindenre, tudunk fizetni értelmezhető mértékű nyugdíjtakarékot, babakötvényt, befektetünk belőle hosszú távra, nem okoz gondot évi 1 külföldi nyaralás, autófenntartás stb.
Szóval ha ketten vagytok és diplomások, nyelvismerettel Budapesten, akkor azért lehet boldogulni.
Hogy a kérdésre is válaszoljak. Ha nettó 220-350 ezret akarsz megtriplázni, akkor nagy eséllyel BP-n kell élned és vagy legyél vezető egy multinál (a főkönyvelő a cégemnél nettó 900 ezret keres) vagy legyél tapasztalt IT-s, mérnök stb.
Sokan hazudoznak is a fizetésükről.
Pl. az egyik ismerősömről tényként tudom, hogy 180ezernél egy petákkal sem kap többet, mégis azt mondja másoknak, hogy 240-250-et keres.
Akkor közalkalmazottat is hallottam már lódítani a fizetéséről, pedig annak nem túl bonyolult utána nézni.
Aztán olyat is ismerek, aki 230 nettót keres és azt hazudja, hogy 500 ezret keres nettóban.
Tudnám folytatni a listát napestig.
"Lassan a minimálbér is 200e lesz."
Bruttóban főnök, ha lesz egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!