Gyerekek mindenhol 220-350 nettó a fizetés? Ez a nagyátlag? Hogy lehet ezt megtriplázni? Szerencse / kapcsolatok? Máshogy nem?
Eddig tíz volt iskolatársammal sikerült beszélni ezügyben az elmúlt hónapokban évfolyamtól, és foglalkozástól függetlenül.
Lényegében munkaórától/ munkakörtől/ bérrendszertől függetlenül ezekhez közeli jövedelmeket mondtak...
Fiatalok és magasabban kvalifikáltak, jellemzően egyre kevéssé titkolóznak. Ez a jellegű titkolózás is a komcsi néplélek maradványa. Nyugati, modern, gazdag országokban sehol sem titkolják ennyire a fizetéseket, persze proli módon fel sem vágnak vele.
Szerencsére változik az orszàg, mert a fiatalok már inkább a nyugati irányt követik.
Én sem titkolom jelenleg 280 nettót kapok, karbantartóként de tizenkét órás a műszak, szóval 1150-re jön ki a nettó órabér.
Van ismerős akinél 1400 nettó gumisként, de csak 8 órája van egy nap, a másik autószerelőként nettó 1800-as órabér 168 órába. Van még logisztikus szintén 168 óra 300-ért.
Pizzaszakács 360-ért de az 16 órázik.
Szóval ugyanott van kb mindenki akiket kérdeztem.
145 nettó.
Tanári mesterdiplomával, budapesti gimiben.
Mellette szakoktatói tevékenység?
Tanfolyamszervezés?
Osztálykirándulás?
Fotózás?
Semmi?
Nyugaton titkolják? 😂 dolgoztál már multinál életedben?
Ahol most vagyok ( indiai, amerikai multi, konkrétan a career oldalukon fent vannak egyes pozikra a bérsávok.).
Csomó főleg tőzsdei cégeknel ugyancsak nyilvánosak.
Komcsi maradvány??, hogy tudod más fizeteset 😂😂, nevetess még, egyre viccesebb vagy.
Vágod, hogy nyugaton azért merik közölni a béreket, mert ott teljesítményért van a fizetés, az pedig, ha megfizetnek szégyen, meg nem is mutyi eredménye.
Itthon mi van? Állami céghez kinevezett potentát vagy és szègyelled mekkora 0 teljesítményért mennyi pénzt kapsz. Aztán fosik, hogy mi van ha kirúgjàk 😂.
Azért jobb úgy élnem, hogy van egy teljesítményem amiért mindenhol fizetnek, és nem titkolózok és féltem a szànalmas egzisztenciàm :) , mint a hozzád hasonló emberek.
Sajnálom, hogy túlságosan őszinte voltam. ;)
Bérsávok, nem konkrét bérezés.Ezt Magyarországon is megtudhatod, ezt itt is minden cégnél tudják.
Itt a kőzalkalmazotti fizetések pedig fillére pontosan nyilvánosak.
Nyugaton egyáltalán nem illik másokat a fizetésükről kèrdezgetni és nem is nyilvánosak abban az értelemben, ahogy először előadtad.
Nem haragszom egyébként, nem túl őszinte vagy, csak egy buta paraszt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!