Gyerekek mindenhol 220-350 nettó a fizetés? Ez a nagyátlag? Hogy lehet ezt megtriplázni? Szerencse / kapcsolatok? Máshogy nem?
Eddig tíz volt iskolatársammal sikerült beszélni ezügyben az elmúlt hónapokban évfolyamtól, és foglalkozástól függetlenül.
Lényegében munkaórától/ munkakörtől/ bérrendszertől függetlenül ezekhez közeli jövedelmeket mondtak...
Azért nem mindegy, hogy a 220at vagy a 350et kell megtriplázni.
660at egy jobb munkahellyel 5évnél több tapasztalattal, piacképes tudással egyáltalán nem elérhetetlen, vagy bármilyen befutott egyéni vállalkozó.
1milla körüli és afelett már egy picit árnyaltabb a kép, és nem is lehet úgy leírni, hogy általánosságban minden szakmára és régióra igaz legyen.
Több tapasztalat nagyobb munkakészség esetleg hiányszakma.
De ez még nem felsővezetői fizetés.
Most am konkrétan egy példát szeretnél ki keres és, hogy mondjuk 1 milliót tisztán?
Vagy egy szakmán belül vagy te, hogy keress annyit? (Rendkívüli módon befolyásolja a sikerességet az egyéni kvalitások)
Ha példát szeretnél, akkor majdnem hogy az összes építőipari szakmunkás aki már egyéni vállalkozóként dolgozik saját segédmunkással.
(Ács; festő; kőműves; villanyszerelő; gázszerelő, burkoló stb.)
Nem, hanem azt szeretném megtudni, hogy lehet ettől följebb lépni, garantáltan.
Szóval az érdekelne, hogy mi az amit ha így vagy úgy csinálok akkor ezektől jelentősebb munka jövedelmem lesz, és nem csak szerencsefaktor / csókosság vagy adott munkahelyhez való hűség kérdése.
Mert ugye eddig csak az iskolai végzettségek számítottak a képletben...
Vállalkozás nem játszik pont, mert az magyarországon valódi szerencsefaktor. Sógorom vállalkozó, vagy szétcseszi az ideg annyi meló bejön neki, hogy teljesítsen, vagy hónapokig semmi..
Olyankor meg játsza magát, hogy ő szabira megy, meg lazul stb, de én se vagyok teljesen vak azért...
Én nem gondolom úgy, hogy ennyire stresszes lenne egy vállalkozónak vagy, hogy sokat számítana a szerencse, de ember függő.
A kapcsolati tőke meg ugyanolyan mint a pénzbeli tőke, kikell építeni és fontos a megléte.
Munkavállalóként végzetségtől függően, mások az előmeneteli lehetőségek, tapasztalat, tárgyalóképesség, másik munkahelyre váltás, új készségek elsajátítása.
De pl. nekem mozdonyvezető ismerősömnek az alapbére netto 700, ha túlórázik és rugalmas akár 1,5M-et is hazavisz (bár akkor nem sokat van otthon)
Úgyhogy úgy gondolom viszonylag széles a paletta, de minden esetben szükséges, hogy kitudj állni a saját érdekeidért és olyan tudással rendelkezz, hogy ne találjanak 2 perc alatt mást a poziciódra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!