Hogy dolgozzam fel lelkileg/mentálisan, hogy bunkó,iskolázatlan "emberekkel" egy társaságban kell majd robotolnom mert a diplomám (szabad bölcsészet) semmit se ér és csak ide találtam munkát?
Kérdező, ne félj előre. Ezzel esélyt sem adsz az egésznek, márpedig bármennyire is nem akarod ezt csinálni, ahogy te is írtad, most nincs választásod. Ki kell hoznod ebből a helyzetből a legtöbbet, amit úgy tudsz elérni, hogy nyitottan indulsz neki, előzetes kreált félelmek nélkül.
2021. júl. 22. 14:12
22/50 valaki : válasza:
Plusz hozzáteszem, egyrészt ha savanyú arccal jársz be, senki sem akar veled beszélgetni meg semmit, meg fogod keseríteni azt a 8 órát amit ott töltesz.
2, ha jól dolgozol és ismerkedsz is, akkor talán még szerencséd is lehet, van végzettséged, talán ha valami pozíció megüresedik, rád fognak gondolni. A gyárakban általában belső ranglétra van, nem fognak meghirdetni egy pozíciót, hanem ha kell, belső pályázattal fogják megoldani. HR, oktatási referens, műszakvezető. Ezek nem rossz karrierlehetőségek ám, mert jól fizetnek. De ehhez kapcsolatok kellenek, nekem annó diákként is megvolt a kapcsolati hálóm. Esetemben ez persze nem pozíciót jelentett, hanem hogy nem kellett az utált tipikus diákoknak szánt munkákat végeznem, de már nekem is említették, hogy szeretettel várnak egy megüresedett HR-re ha esetleg van hozzá kedvem.
2021. júl. 22. 14:26
23/50 anonim válasza:
Tessék emberek íme az élő példa rá, hogy a bölcsészet semmire se jó és idő és pénz pazarlás bölcsésznek tanulni,mostantól így pontozzátok le azokat akik 1 bölcsészes kérdésnél McDonald's alapszaknak titulálják a bölcsész szakokat.
2021. júl. 22. 15:54
24/50 anonim válasza:
23as
Mondjuk nekem az tetszik hogy páran még is így magyarázkodnak :D
2021. júl. 22. 16:10
25/50 anonim válasza:
Nyugi, lesznek más diplomások is. Legalábbis sokszor találkoztam olyanokkal, akik valamilyen okból "ottragadtak" egy gyárban, de értelmesen el lehetett velük beszélgetni. Egyébként hasznos készség, ha egy "egyszerűbb" gondolkodású emberrel is meg tudod találni a közös hangot, ha normálisan állsz hozzájuk, nem lekezelően (csak azért, mert neked van pluszban egy semmit sem érő papírod), akkor jó eséllyel ők is korrektek lesznek veled.
2021. júl. 22. 16:34
26/50 anonim válasza:
Én 3 évet gyárban voltam fősuli mellett, majd 1 évet ráhúztam mert mivel a fizum nagyon magas volt ívy nem akartam akármilyen munkát elvállalni, 1 év volt mire olyat találtam ami tetszett minden téren. Én logisztikában helyezkedtem el, nekem is bölcsész diplomám van. Elég gáz volt, általában csak azért utálnak alapból, mert tanultál és irigyek..
2021. júl. 22. 16:51
27/50 anonim válasza:
#4 Nem minden irodai adminisztrátor adatrögzítő csak....
Én is irodai admin vagyok logisztikai cégnél, 3 nyelven intézek mindent napi szinten a világ minden pontján repterekkel, ügyfelekkel, kimutatásokat csinálok, számlázok, vámhivatallal egyeztetek, megrendeléseket írok, rakományokat szervezek stb..
És nem is keresek rosszul, 8-16 munkával 350 nettó körül megvan, igaz 5 éve itt vagyok és meg vannak velem elégedve.
2021. júl. 22. 16:55
28/50 valaki : válasza:
A párom is bölcsész, két nyelvszakos. Most végzett, azonnal lett egy 380 nettós állása.
2021. júl. 22. 17:30
29/50 A kérdező kommentje:
22es köszi a tippet akkor igyekszem majd nem túl fanyal képpel dolgozni, jól teljesíni és nem fogok ítélkezni egyből az ottani dolgozókról(gondolom ez is segít)
2021. júl. 22. 18:10
30/50 anonim válasza:
"Elég gáz volt, általában csak azért utálnak alapból, mert tanultál és irigyek.."
Engem nem utáltak ezért, inkább tátott szájjal hallgattak, amikor kiderült, hogy diplomás vagyok. Max. műszakvezető szólt be reggeli eligazításon, hogy a két nyelvvizsgámmal nekem akkor a mai munkám ez és ez lesz (kb. csomagolás szintű feladatokról volt szó), de ő se rosszindulatúan, hanem mindig ment az élcelődés/egymás szívatása.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!