Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyári munka diplomásan?

Gyári munka diplomásan?

Figyelt kérdés
Hogy dolgozzam fel lelkileg/mentálisan, hogy bunkó,iskolázatlan "emberekkel" egy társaságban kell majd robotolnom mert a diplomám (szabad bölcsészet) semmit se ér és csak ide találtam munkát?

2021. júl. 22. 12:09
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
23%

Mondjuk ahhoz már alapból durván életképtelennek kell lenni, hogy valaki egyáltalán bölcsész karra járjon amikor úgy 15 éve van tele az internet azzal, hogy nem lesz munkád, meg mehetsz a mekibe

De vannak kitartó emberek, akik inkább a saját bőrükön tapasztalják meg. Régen hülyének nevezték ezeket

2021. júl. 22. 12:45
 12/50 valaki : ***** válasza:
96%

Szerintem nem kell ezt szégyellni. Én az egyetem alatt, főleg nyáron dolgoztam gyárban és nagyon szerettem. Én más szemszögből láttam ezt, hogy végre olyan emberekkel vagyok, akikkel jókat lehet beszélgetni, barátságok alakulhatnak. Ellentétben a nagyképű csoporttársaimmal akik a paprikáskrumpli receptjéről ha szó van is mondanak hozzá legalább 5 értelmetlen idegen szót, hogy hű de okosnak tűnjenek. Örökké csak "tehát, de facto, visszavonatkoztatva, ebben a kontextusban...". Nem szerettem őket. Volt a gyárban, akivel a kedvenc kortárs írómról beszélgettünk (könyveket is cseréltünk), volt akivel a magánéletéről vagy az enyémről, vagy tényleg bármiről. Volt természetesen nagyon primitív is nem is egy, de ez amúgy általában nem esett egybe a végzettségével. Egy exteológustól hallgattam pl. hogy hogyan... Szeretgetne meg.

Egy szóval nem lehet a gyári munkásokat egyben leírni, van ilyen is olyan is. Ott is találhatsz olyat, akivel jól megértitek egymást, légy nyitott.

A másik tanácsom pedig, és hidd el, mert erről tudom a legjobban, hogy jól gondolom: a diploma miatt ne vesd meg a diplomát nem igénylő munkát. A munka sosem szégyen (ameddig nem ütközik törvénybe). Azok a diplomások, akik azt mondják, hogy "de nem ezért tanultam" magukban generálják a depressziót, ha mégis el kell vállalni olyan munkát, ami nem a diplomájukhoz kapcsolódik.

Hogy egy példát említsek, én egy hónapja diplomáztam le, de átmeneti munkám van most,mert a rendesen csak jövő hónapban lesz munkaviszonyom. Na tegnap éjjel könyékig túrtam a dzsuvában egy gumikesztyűben. Órákig. És büszke vagyok rá, hogy bár van diplomám, én nem vetem meg az ilyen munkát sem, ha kell.

Nézelődj, próbálj jobbat találni, de ne szégyenkezz, ne roppanj meg lelkileg. Nincs miért. És adj esélyt a jelenlegi munkatársaidnak is.

Sok sikert :)

2021. júl. 22. 12:47
 13/50 anonim ***** válasza:
34%
Nem ertem miert nezed le a gyari munkasokat meg a szakembereket, egy jo szakember 3 ev alatt felepit egy olyan klienskort akik folyamatos bevetelt produkalnak neki ( asztalos, festo, gaz-villany-viz szerelo stb ) Ezek az emberek sokkal feletted allnak, de meg a gyari munkasok is, mert 3 evig dolgoztak az helyett hogy egy olyan dolgot tanultak volna ami kb csak arra jo hogy amikor otthon nezed a legyen on is milliomost akkor 100-bol eggyel tobb kerdest tudj megvalaszolni.
2021. júl. 22. 12:54
 14/50 anonim ***** válasza:
44%

Általános iskolás voltam amikor hozzád hasonló módon lenézően beszéltem egy kétkezi munkát végző emberről. Apukám nagyon leszidott. Azt mondta lehet hogy te sosem leszel majd olyan jó a válaszott szakmádban mint ez az ember a sajátjában.

Azóta sok év telt el. Dologoztam egyszerű emberekkel akik hihetetlnül pontosan végezték a munkájukat. Náluk a derékszög 90 fokos, az 1 méteres léc pedig pontosan 1000 milliméter.

Aztán láttam nagyszájú semmirekellőkkel akik több diplomával is csak megmagyarázni tudták a dolgokat és a kávézóban építették a karrierjüket a többi hasonló semmirekellővel.

Egyébként te kávézol ?

2021. júl. 22. 13:09
 15/50 valaki : ***** válasza:
51%

14-es

Az apád egy bölcs ember. Minden tiszteletem.

2021. júl. 22. 13:12
 16/50 anonim ***** válasza:
73%

Na most, itt több dolgot összemosnak akik a gyári melósokról beszélnek:

1. azok a betanított melósok akikről a kérdező írt, közük nincs semmi szakmához, nem szakemberek, 5 mozdulat van nekik megtanítva, esetleg cuccokat visznek a-ból b-be.

2. nem a fizikai meló van lenézve, hanem a tipik foggyos gyári melós réteg, akik azért vannak ott pont, mert másra nem jók.

3. némi irigységet, cinizmust, kárörvendést vélek felfedezni abban a csúsztatásban, amikor összehasonlítanak egyesek egy egyetemet végzett, valószínűleg nem hülye embert egy lecsúszott alkesszel olyan alapon, hogy a lecsúszott alkeszt megtűr egy cég, aki meg egyetemet végzett, még ha a mostani trendek szerint haszontalan tudásra is tett szert, akkor is azért érezzük már a különbséget, könyörgöm.

4. egyesek azt sem értik meg, hogy nem a munkával van a baj, hanem azt az x órát bizonyos társaságban töltöd el, ahol teljesen valid, hogy a bölcsész nem a lecsúszott mindenhez is értőekkel fog jól kijönni.

5. ha nem tudjátok milyen egy gyár szervezeti felépítése, és kik akik az üzemben téblábolnak, és valakinek a faterja még ossza is az észt, hogy azok szakemberek, akkor már tényleg nincs miről beszélni, az alap dolgokról nincs fogalmatok.

Elképesztő, hogy emberek nem értenek meg egy pár soros írott szöveget és ferdítenek, csúsztatnak, csak azért, mert van egy sztereotípiájuk a bölcsészekről, akik amúgy megjegyzem sokkal műveltebbek általánosságban náluk.

2021. júl. 22. 13:26
 17/50 valaki : ***** válasza:
92%

16-os

Igazad van abban, hogy a ló túloldalára sem szabad átesni. A diplomásokat is sokan lenézik,az is legalább annyira rossz, mintha a betanított munkást néznék le.

De szerintem intelligencia kérdése, hogy kollektíven beszél-e valaki bármilyen csoportról. A "foggyis betanított munkással" nem értek egyet. Mert ismerek több százat, mindnek saját története van, hogy miért dolgozik ott. Pl. Volt egy diplomás nővér, akinek született egy kisfia és nem tudta egyedül ezt megoldani a nővéri állás mellett, eljött a jobban fizető, fix 8 órás gyárba betanított munkásnak. Ő foggyos? Más félbehagyta a mérnőkit mert a család megszívta a devizahitellel, ő volt az egyetlen hitelképes, kellett. Következő szülei alkoholisták voltak, verték, szabadult, ahogy tudott. A saját anyám pedig azért, mert elszakadt egy óvszer (azért írok most neked), amúgy a rendészeri fősulira készült. Ők foggyosok lennének? Persze találkoztam olyannal is, aki 2 órával a munka kezdete után a gépbe kapaszkodott, olyan részeg volt. Ilyen is van. Van, aki a semmibe megszólal, hogy "szipókázd ki egy bizonyos testnedvemet". Széles a skála, ne általánosítsunk.

2021. júl. 22. 13:45
 18/50 anonim ***** válasza:
95%

Jogos.

Bár szerintem, ha csoportokról beszélünk, akkor az általánosítás alap, mivel túl sok eleme van, hogy mindet részletezzük.

2021. júl. 22. 13:50
 19/50 valaki : ***** válasza:
87%

18-as. Éppen ezért nincs helye általánosításnak ilyen szempontból. Ez pont olyan, mint a romák. Annyira tipikus, hogy "minden roma lop, csal, hazudik, bűnöz, nem dolgozik, de mondjuk ismerek egyet, aki nem". Akkor a "minden" máris értelmét veszti. Helyesebb, hogy ismerek néhány/sok/egy romát, aki lop, csal, hazudik, blablabla.

Ahogy én is ismerek a betanított munkások között (csoportmegjelölés) néhány embert (individuumok), aki primitív és iszik. Vagy, sok diplomást ismerek, aki csak betanított munkásként tudott elhelyezkedni (mint a kérdező).

Úgy gondolom egyénekről beszélni helytállóbb, emberségesebb és így nem is sértő senkire nézve. A "foggyos gyári munkások" általánosítás viszont szerintem még a kérdezőre nézve is sértő, mert van ugyan egy diplomája, de gyakorlatilag ő most akkor is betanított munkásként dolgozik.

2021. júl. 22. 14:07
 20/50 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat 1es nyilván én se akarom életem végeig ezt csinálni de be kell vállalnom egyenlőre mert

1 nem akarok éhen halni és ez jobban fizet mint 1 adminisztrációs munka

2 Ha el akarok kezdeni 1 másik egyetemi képzést pl.: pénzügy számvitel,gazdaságinformatikus stb... az pénzbe fog kerülni mert már 8 állami félév elment a bölcsész képzésre(sajnos csúsztam 1 évet...) és össze kell szednem a képzésre a megefelő összeget

De így is eléggé félek attól, hogy milyen emberekkel fogok összekerülni és csak reménykedek abban, hogy nem lesz igazam

2021. júl. 22. 14:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!