Miért van ez a sztereotípia, hogy diploma nélkül nem viszed semmire?
Nincs diplomám, sőt a feleségemnek sincs.
Nem mondom hogy dúskálunk a pénzben, de nem is nyomorgunk. Alkalmazottak vagyunk, én pesti átlagot keresek, feleségem kicsit alatta.
Nagyon sok helyen (itt is) olvasom hogy diploma nélkül nem ember az ember....na de hány meg hány kontrát ismerek, hogy ugyan van diplomája, de nem abban dolgozik, vagy igen, de 15 év munkával háta mögött (közszféra, vagy tanár pl) sem keres annyit mint én most...
Miért rögződött mindenkibe ez? a családunk is sokat piszkált emiatt bennünket, hogy semmire sem fogjuk vinni végzettség (diploma) nélkül.
Aztán nézzünk már meg egy hegesztőt, festőt, lakatost, kőmüvest, ácsot, vízszerelőt?!
2 hónap minimum mire ad időpontot, ja és aranyáron persze...ha nem kell nem baj, megy majd más. (és tényleg megy)
Értem én hogy fősuli meg hú de milyen jó a diploma, még akkor is ha tömegszak..mert elmondhatja magáról...
De a valóságban szerintem nem ennyire fekete-fehér ez hogy diploma=siker, karrier, ház a rózsadombon stb
#29 "a családban is akinek van diplomája "felsőbb rangúnak" érzi magát tőlünk"
Az ilyet ismerem. Van egy rokon, akit ugyan ritkán látok, de állandóan azzal piszkált, hogy én miért nem csináltam diplomát, meg, hogy az manapság alap meg stb. Aztán mikor meglett a programozó BSc-m akkor meg azzal piszkált, hogy miért nem megyek mesterképzésre.
Namost én dolgoztam ugyanannál a cégnél, ahol ez az illető pár évvel korábban. Őt 3 hónap után kirúgták és a főnök kifejezetten negatívan beszélt rőla, én 3 évet töltöttem a cégnél. Most pedig senior fejlesztőként jó kétszer annyit keresek, mint ő. Ergo az orrát magasan hordja, de igazából nem ért semmihez sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!