Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van ez a sztereotípia,...

Miért van ez a sztereotípia, hogy diploma nélkül nem viszed semmire?

Figyelt kérdés

Nincs diplomám, sőt a feleségemnek sincs.

Nem mondom hogy dúskálunk a pénzben, de nem is nyomorgunk. Alkalmazottak vagyunk, én pesti átlagot keresek, feleségem kicsit alatta.

Nagyon sok helyen (itt is) olvasom hogy diploma nélkül nem ember az ember....na de hány meg hány kontrát ismerek, hogy ugyan van diplomája, de nem abban dolgozik, vagy igen, de 15 év munkával háta mögött (közszféra, vagy tanár pl) sem keres annyit mint én most...

Miért rögződött mindenkibe ez? a családunk is sokat piszkált emiatt bennünket, hogy semmire sem fogjuk vinni végzettség (diploma) nélkül.

Aztán nézzünk már meg egy hegesztőt, festőt, lakatost, kőmüvest, ácsot, vízszerelőt?!

2 hónap minimum mire ad időpontot, ja és aranyáron persze...ha nem kell nem baj, megy majd más. (és tényleg megy)

Értem én hogy fősuli meg hú de milyen jó a diploma, még akkor is ha tömegszak..mert elmondhatja magáról...

De a valóságban szerintem nem ennyire fekete-fehér ez hogy diploma=siker, karrier, ház a rózsadombon stb

2021. júl. 8. 09:57
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
59%

El lehet jutni gyalog is A-ból a B-pontra viszont autóval egyszerűbb.

Ilyen a diploma is, még ha büfészak, akkor is elég sok plusz dolgot tud nyújtani az életben. Például nekem közgáz diplomám van amivel nem megyek sokra, de van mellé 2 darab felsőfokú nyelvvizsga amivel alapból eltudok már helyzkedni. Továbbá ami még fontos az a kapcsolati tőke, jó pár szálloda igazgató ismerősöm van akikkel együtt végeztem. A fősulis évek alatt pedig nagyon jókat lehet bulizni és kapcsolatokat építeni.

2021. júl. 8. 13:34
 22/31 anonim ***** válasza:
23%
igen 16-os, mert én meg azt látom a munkahelyeken eddig akár hol jártam, hogy a diplomások fennhord orral nézik le a nem diplomásokat, különcök, flegmák és lenézőek, tisztelet annak a néhány kivételnek!
2021. júl. 8. 14:25
 23/31 anonim ***** válasza:
69%
A diplomások átlagban többet is keresnek, mellesleg a munkakörülményeik is jobbak. Azért is élnek tovább a diplomások, mert sokkal többen végeznek olyan munkákat, amikben kevésbé lehet lerobbanni fizikailag. A fizetés is egy dolog, de mellette még a 40 órát szívesen töltöm most is légkondis irodában, illetve később is szívesen élek még 10-20 évvel tovább majd.
2021. júl. 8. 14:59
 24/31 A kérdező kommentje:
a feleségem és én is heti 40 órában dolgozunk légkondis irodában.
2021. júl. 8. 15:21
 25/31 anonim ***** válasza:
73%
Barcsak igy mukodne a statisztika, hogy a feleseged meg te lennetek a mervadoak tobb millio emberbol.
2021. júl. 8. 15:24
 26/31 anonim ***** válasza:
9%
Egyeseknek hogy fáj az igazság, egyből lepontozzák a másikat, nah ezért vagytok gázosak okoskák!
2021. júl. 8. 15:43
 27/31 Hintalow ***** válasza:
69%

Mert a "vinni valamire" kifejezèst többnyire úgy èrtik, hogy jobban èlni, többet keresni, mint az előző generáció, előrèbb lèpni a társadalmi ranglètrán. Senki nem mondja, hogy ez csak felsőfokú vègzettsèggel lehetsèges, de leginkább azok felülreprezentáltak.

Ha veszel 100 embert, akik gazdagnak számìtanak, kb 80% közöttük a felsőoktatásban vègzettek aránya. Ugyanez látható, ha olyan embereket vizsgálunk, akik családi környezetüknèl magasabb társadalmi pozìciót èrnek el, nagyobb vagyont halmoznak fel. Ott is nagy többsège felsőoktatásban vègzett.

2021. júl. 8. 15:46
 28/31 anonim ***** válasza:
9%
X huszárok
2021. júl. 8. 19:04
 29/31 A kérdező kommentje:

így értem már. tehát diplomával nagyobb az esély a jobb életre, mint nélküle.

persze számos pro és kontra példa van nyilván.

nekem már nem lesz diplomám, és a feleségemnek sem.

De emiatt nem érzem magam kevesebb embernek.

A gondom azzal van, mint már leírtam, hogy a családban is akinek van diplomája "felsőbb rangúnak" érzi magát tőlünk, és ez nagyon látszik.

A család másik felének nincs diplomája, csak jó szakmája, őket pedig pont semennyire sem érdekli ez. Csupán annyi, hogy boldoguljunk, és ne legyenek anyagi gondjaink.

2021. júl. 9. 08:08
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Koszonjuk, hogy megosztottad velunk ezt az informaciot a csaladodrol.
2021. júl. 9. 08:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!