Miért olyan meglepő sokak számára, hogy nem minden család nagy, szuper és összetartó? Szerintetek melyik a gyakoribb: nagy, hatalmas, összetartó család, vagy kevesebb tagú család, esetleg azok is csak lazán éldegélnek egymás mellett?
Hát szerintem lényeges különbség az, hogy sajnos a rokonod az mindig is a rokonod lesz, és néha lehet nem tudod elkerülni. Amíg egy barát ha másfele visz az élet simán lehet, hogy többet sosem látod. Ami a saját tapasztalatom ezzel kapcsolatban, hogy szerintem ahogy elég sok embernél előfordul, hogy időszakos baráti kapcsolataim vannak, tehát jönnek mennek. Az meg ugye természetes, hogy pl a testvérem személye maga nem változik. Ezért ebból a szemszögből "kitart" mellettem.
Ha vannak is feszkók egy családban, a vér az mindig ott lesz(ha tényszerűen szeretném mindenképp nézni).DE ez nem jelenti azt, hogy jóba is van a család és támogatja is egymást. Van aki pont a távolságtól lesz jóban a másikkal, nem akkor ha egymás seggében vannak folyamatosan.
Szerintem csak egy ilyen régimódi berögzült elvárás, hogy csak azért viseljünk el valaki kellemetlent akkor is ha a hátunk közepére nem kívájuk csak azért, mert családtagunk. De szerintem nem csak ezzel kapcsolatban rossz a hozzáállása másoknak, amint írtad, hogy könnyes szemekkel beszélj róluk. Szóval szerintem ezt a kérdést sokkal mélyebre is lelehet vezetni, nem csak ebben a témában. Egyszerűen létezik valami a saját fejükben, van egy saját értékrendjük és azon túl mintha nem is akarnának látni. Eszükbe se jut néha egyeseknek, hogy másnak teljesen másféle elképzelései és értékrendje van ami szerint él. Vagy esetleg más körülmények között nőtt fel más-más dolgok történek ami miatt esetlegesen tökre máshogy látja valaki a dolgokat.
Nagyon jól leírtad 4., valójában tényleg szörnyű, hogy bizonyos emberek ennyire nem látnak túl a saját kis világukon és értékrendjükön, és el sem tudják képzelni, hogy nem vagyunk sablonok és mindenki mást tapasztal meg élete során.
Szerencsére mi jók vagyunk olyan téren is, hogy ahogy mi nem tartunk igényt a rokonainkra, úgy ők sem ránk, tehát még sértődés sem volt soha semmiből. Nem is itt élnek, zöme szerte elszórva külföldön. Nem harag miatt vagyunk így, egyszerűen ilyen a természetünk, mindenkit csak a maga szűk köre érdekel, de az is elég lazán. Kevés barátom van amúgy, de azok tényleg életre szólóan, nem szeretem a jövés-menést. :)
Nekünk teljesen normális családunk van, szűkebb és tágabb értelemben is. A távolabbi családtagokkal nem vagyunk örökké egymás fenekében, mert szanaszéjjel élünk az országban, de bármikor számíthatunk egymásra gond esetén. Ez többszörösen bebizonyosodott.
A szűkebb család nálunk, szülők, gyerekek, testvérek, nagyszülők és a testvérek párjai. Velük szorosabb a kapcsolat, gyakran összejövünk, közösen programozunk, az ünnepeinket közösen tartjuk.
Hozzáteszem, hogy az életben is inkább ezt látom másoknál, nagyon elvétve hallottam az ellenkezőjéről.
A Gyakorit nem tartom kompetens információnyerésnek a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!