Miért olyan meglepő sokak számára, hogy nem minden család nagy, szuper és összetartó? Szerintetek melyik a gyakoribb: nagy, hatalmas, összetartó család, vagy kevesebb tagú család, esetleg azok is csak lazán éldegélnek egymás mellett?
Nekem is elég bonyolult a családi helyzetem (elvált szülők, sok dráma), de a 2 bátyámmal(lány vagyok) nekem mindig szoros és jó volt a kapcsolatom, viszont volt, hogy ők ketten egymáshoz sem szóltak hónapokig (mára szerencsére jóban vannak). Számíthatunk egymásra, plusz anyu, apu is ott van, ha baj van, csak egymást gyűlölik. Van egy nagymamám (többi nagyszülő kiskoromban elhúnytak már :( ), vele is szoros a kapcsolat. Viszont keresztapámmal, nagybátyáimmal évek óta semmi, van kb 11 unakotesóm, de utcán sem futunk össze kb soha, fel sem ismerném szerintem őket. De így nem is hiányoznak.
Van egy lány, aki anyum keresztlánya, kb egyidősek vagyunk, vér nincs közöttünk, de ő az én unokatesóm, és én is neki <3
Fura story: Egyszer volt 1 osztálytársam, aki nem hitte el, hogy engem bátyám szokott megölelni és puszit adni, és hogy milyen jól beszélgetünk... Igaz, neki mostohabátyjai vannak, de hitetlenkedett, szerintem mai napig azt hiszi, hogy hazudtam. Pedig igaz, bátyáim szeretnek ölelkezni, egymást is akár, ez amolyan medvés szeretet :).
Párom szülei voltak egyébként az első szülők, akiken látom, hogy tényleg szeretik egymást, jól megvannak, lassan 30 éve házasok és mintha mese lenne: az apa segít a háztartásban, együtt főznek, nevetnek, ha az apa hazajön melóból ölelés, puszi. Naaa ez. Ez nekem annyira különleges volt 16 éves léttemre. Pedig nem egy osztálytársamnál voltam és láttam szülőket...
Szerencsére párom hogy így nevelkedett, velem is ilyen, érezhető, hogy hatása volt a szülei kapcsolata a mi kapcsolatunkra. (10éve vagyunk már együtt és a szülei nem változtak, ahogy mi sem ^^.)
Nekünk mindig addig jó a család, míg minden rendben. Amint beüt a gebasz, mindenki jópofizik tovább, segítségadás nulla, de legalább jól kibezsélik egymás közt, xy mit csinál szrul, meg persze kioktatás ezerrel.
Szóval inkább eljöttem 1000km-re, és évente 2-3x eltöltök velük pár órát, úgy kibírhatóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!