Miért van ez a sztereotípia, hogy diploma nélkül nem viszed semmire?
Nincs diplomám, sőt a feleségemnek sincs.
Nem mondom hogy dúskálunk a pénzben, de nem is nyomorgunk. Alkalmazottak vagyunk, én pesti átlagot keresek, feleségem kicsit alatta.
Nagyon sok helyen (itt is) olvasom hogy diploma nélkül nem ember az ember....na de hány meg hány kontrát ismerek, hogy ugyan van diplomája, de nem abban dolgozik, vagy igen, de 15 év munkával háta mögött (közszféra, vagy tanár pl) sem keres annyit mint én most...
Miért rögződött mindenkibe ez? a családunk is sokat piszkált emiatt bennünket, hogy semmire sem fogjuk vinni végzettség (diploma) nélkül.
Aztán nézzünk már meg egy hegesztőt, festőt, lakatost, kőmüvest, ácsot, vízszerelőt?!
2 hónap minimum mire ad időpontot, ja és aranyáron persze...ha nem kell nem baj, megy majd más. (és tényleg megy)
Értem én hogy fősuli meg hú de milyen jó a diploma, még akkor is ha tömegszak..mert elmondhatja magáról...
De a valóságban szerintem nem ennyire fekete-fehér ez hogy diploma=siker, karrier, ház a rózsadombon stb
Vagy egy normális szakma kell, vagy egy normális diploma. Vagy mindkettő.
Ha egyik sincs, akkor cumi lesz
én is így gondolom.
Miért nem lehet élni és élni hagyni?
Én is jártam fősulira, csak kibuktam. nem szépítem ennyi. de fogadok nem én vagyok az egyetlen ilyen...
Persze szerettem volna ha sikerül, talán máshol lennék már, ki tudja.
Csak nem értem miért hordja fent sok diplomás az orrát?
Amúgy nem azért, de oké, hogy most megéltek, de 10-15 év múlva is megfogtok?
A diploma azért előny, mert a legtöbb esetben olyan területet lehet elsajátítani, amit automatizációval, MI elterjedésével is csak nehezen lehet kiváltani.
Amúgy itt pont nem mondják, hogy csak diplomával lehet boldogulni, hanem arról van szó, hogy mindig jön egy elmebeteg, aki azt állítja, hogy diplomával nem lehet, csak diploma nélkül.
Olyan unalmasak már ezek a kérdések, hetente kétszer és persze szigorúan általánosítva.
"Miért rögződött mindenkibe ez?"
Nem rögzült *mindenkibe* ez, de erre könnyű ráugrani és felháborodni rajta, értem én.
"olvasom hogy diploma nélkül nem ember az ember"
Ha egy (1) olyan kérdést tudnál linkelni, amiben a válaszok között ez volt a konszenzus, az sokat segítene a kérdésed hitelességén.
Senki. De tényleg, senki nem baszogatja a diplomával nem rendelkezőket diplomásként, aki egy kicsit is értelmes. Azt viszont rendre megfigyeltem az évek során, hogy nekem viszont valamiért egyfolytában el kell viselnem a tovább nem tanulók kisebbségi komplexusát, már onnantól kezdve, hogy egyáltalán tanulni kezdtem a felsőoktatásban (tehát még a diploma közelében sem voltam, épphogy csak felvettek), pedig direkt igyekeztem is mindig, hogy még véletlenül se szolgáltassak erre semmilyen alapot. Aztán jött az az időszak, amikor átvettem az első diplomámat és pályakezdő voltam, na akkor minden proli azzal talált meg, hogy hát annyit ő is megkeres diploma nélkül (ja, csak én gyakornok/junior voltam, ők meg kis túlzással a szakmájuk csúcsán), meg hogy ők 18 éves koruk óta kocsival járnak (lol). Aztán eltelt pár év, most 28 évesek vagyunk a feleségemmel, és ketten együtt majd' kétmilliót keresünk havonta (bruttóban), látványosan haladunk az élettel. Na azóta kuss van.
Nincs ilyen sztereotípia, max a te fejedben létezik.
Egy érettségi nélküli szakmával is nagyon szépen el lehet boldogulni, meg diplomával is lehet vegetálni és vice versa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!