Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van ez a sztereotípia,...

Miért van ez a sztereotípia, hogy diploma nélkül nem viszed semmire?

Figyelt kérdés

Nincs diplomám, sőt a feleségemnek sincs.

Nem mondom hogy dúskálunk a pénzben, de nem is nyomorgunk. Alkalmazottak vagyunk, én pesti átlagot keresek, feleségem kicsit alatta.

Nagyon sok helyen (itt is) olvasom hogy diploma nélkül nem ember az ember....na de hány meg hány kontrát ismerek, hogy ugyan van diplomája, de nem abban dolgozik, vagy igen, de 15 év munkával háta mögött (közszféra, vagy tanár pl) sem keres annyit mint én most...

Miért rögződött mindenkibe ez? a családunk is sokat piszkált emiatt bennünket, hogy semmire sem fogjuk vinni végzettség (diploma) nélkül.

Aztán nézzünk már meg egy hegesztőt, festőt, lakatost, kőmüvest, ácsot, vízszerelőt?!

2 hónap minimum mire ad időpontot, ja és aranyáron persze...ha nem kell nem baj, megy majd más. (és tényleg megy)

Értem én hogy fősuli meg hú de milyen jó a diploma, még akkor is ha tömegszak..mert elmondhatja magáról...

De a valóságban szerintem nem ennyire fekete-fehér ez hogy diploma=siker, karrier, ház a rózsadombon stb

2021. júl. 8. 09:57
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

ma 10:31

nem arról van szó hogy ma olvastam 2 kérdésben...hanem hogy évek alatt számtalan helyről.

Gondolom az irigység beszélt belőlük.

Amúgy én is kocsival járok 19 éves korom óta, lol vagy nem lol...

a felét keressük kb bruttóban mint ti.

Igen, jó szakot választottatok, bejött az élet.

De én emiatt téged nem savazlak....ellenben sok mással aki engem igen, mert te ott vagy példának pl, és én miért nem értem ezt el?!

érted mire próbálok kilyukadni?

2021. júl. 8. 10:38
 12/31 anonim ***** válasza:
69%
Én egyre inkább nem értem hogy mire próbálsz kilyukadni.
2021. júl. 8. 10:43
 13/31 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező

Szerintem ez inkább a diplomával nem rendelkező emberek kisebbségi komplexusa

2021. júl. 8. 10:47
 14/31 anonim ***** válasza:
83%

A kisebbségi komplexusod messziről látszik. De tényleg. Ezt magadban kell rendbe rakni.

Sokkal jellemzőbb, hogy az alacsonyabb végzettségűek felől megy gyűlölködés, meg a rosszmájú megjegyzések a diplomások felé.

2021. júl. 8. 11:05
 15/31 A kérdező kommentje:

nem értem miből jön az hogy nekem lenne kisebbségi komplexusom.

ezt hálás lennék ha a családjainknak is elmagyaráznád, pláne a diplomás felének.

2021. júl. 8. 11:16
 16/31 anonim ***** válasza:
76%

Egy másik válaszoló vagyok, de én is látom a kisebbségi komplexust. Egy olyan nyári munkán dolgoztam sokszor még egyetemistaként, ahol a nyári idénymunkások között sok volt az egyetemista, az állandó alkalmazottaknak pedig ugye nem volt (vagy lesz) diplomája. És ott is jó pár embernek a melósok közül ez volt bekattanva, hogy senki fel sem hozta a témát, de ő egyből elkezdte, hogy "Neki nincsen diplomája, de ő is van olyan ügyes/stb ember, mint mi vagyunk, csak mert nekünk lesz." Mi van? De úgy, hogy senki fel sem hozta a diplomát/nem diplomát. Ugyanez egy másik bácsi állandóan erről beszélt, amikor velünk dolgozott, hogy neki nincs kalapálási diplomája, meg szerszám hordási diplomája, meg ilyenek. De nem viccből mondta, hanem látszott rajta, hogy feszeng ilyeneken. Azért ezek elég durvák, ha valaki kicsit is tud olvasni az emberek kommunikációjában.

Magyarul kva erősen látszott rajtuk, mivel állandóan úgy hozták fel a diploma témát (leendő) diplomások jelenlétében, hogy senki hozzájuk sem szólt, senki fel sem hozta a témát, hogy erős komplexusuk volt emiatt.

2021. júl. 8. 11:23
 17/31 anonim ***** válasza:
76%

Az ebben leírt válaszod alapján már én sem nagyon értem a logikát.

"Gondolom az irigység beszélt belőlük."

Ha az irigység beszélne belőlük, akkor nem ezt mondanád: "ellenben sok mással aki engem igen, mert te ott vagy példának pl, és én miért nem értem ezt el?!"

Ezzel sokkal inkább azt mondod, hogy a környezetedben sok az ember, aki aggódik a jövőtök miatt. Legalábbis logikusan ez következik és nem az irigység.

"nem értem miből jön az hogy nekem lenne kisebbségi komplexusom."

Pl. abból, hogy irigységnek gondolsz valamit, ami logikusan törődés/aggódás.

2021. júl. 8. 11:25
 18/31 anonim ***** válasza:
6%
ellenkezőleg, diploma cak hátrány mert akkor többet kell fizetni engem mindig ugy vettek fel h ugyan annyit kapok mint aki csak a buta érettségiig jutott ,hiába van elte diplomám :P
2021. júl. 8. 11:40
 19/31 anonim ***** válasza:
77%

Mirol beszelsz kerdezo?

Fodrasz es burkolo a sztarszakmak itt, egyikhez sem kell diploma es milliokat keres mindenki veluk.

2021. júl. 8. 11:52
 20/31 anonim ***** válasza:
65%

Bizonyos szakmákhoz kötelező a diploma. Más szakmákhoz ajánlott, megint másokhoz nem kell.

A diploma segíthet, de önmagában nem garancia semmire. Hiába van diplomád ha nem értesz semmihez és nem számít, hogy nincs diplomád, ha tehetséged és gyakorlatod megvan.

Én pl. 10 évig a szakmában dolgoztam, mire diplomát szereztem. Nem a diploma miatt keresek jól, az csak rásegített.

2021. júl. 8. 12:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!