Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vidéki takarítónő ismerősöm...

Vidéki takarítónő ismerősöm nem vállalt el egy állást mert 1100 nettó órabér jött volna ki-és azóta kapott másikat. Én meg Pesten diplomásként 150 nettóért dolgozok?

Figyelt kérdés

Ismerősön vidéki, Heves megye, és egy nem is megyeszékhely városban él. Végzettsége nem nagyon van, még érettségi se, varrónő de száz éve nem dolgozott benne. Takarít.

Ajánlottak neki egy állást és a nettó órabére 1100-ra jött volna ki.

Nem vállalta el nevetségesnek nevezte. És jól tette mert azóta talált másikat, 1400 órabér nettóért.

Én meg elgondolkodtam. Én Pesten vagyok, diplomával diplomás állásban 150 nettóért /hó.

Ha havi 160 munkaórát számolunk, akkor 937 a nettó órabérem.

Vidéki iskolázatlan ismerősöm ennél többért nem ment el.

Én fővárosi diplomásként meg elmegyek, és a két kezem összeteszem hogy ez is van-nem még válogassak.

Nincs is miből.

Nem elgondolkodtató az egész?

És ami leírtam azok száraz tények, számok, nem vitathatóak.

2021. jún. 20. 17:39
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
Betanitott munkat miert fizetnek meg?
2021. jún. 22. 11:15
 52/53 anonim ***** válasza:
50-es, én vagyok a tanár. És én is keveslem a 240 emet, annyi hogy vidéken élek és ez itt normális bér, de ha a fővárosban ennyit keresnék, akkor menekülnék onnan, vagy ultimátumot adnék a főnökömnek, ha kellek fizessen többet (akár önkormányzati kiegészítés formájában, meg sok helyen ahol pl tanárhiány van, ott az önkorm ad nettó 70 ezret, sok ilyet tudok), ha nem, akkor viszlát. Esetleg elmennék vidékre, keletre, Nyíregyre, ahol meg leeht élni nettó 200 ból. Szóval átérzem a helyzeted. Az a baj kedves kérdező, hogy amíg van ember, aki nettó 150 ért elvállalja a köztisztviselői állást, addig a kormány jót röhög és nem fog emelni egy ftot sem. Ha nem lenne ember (mint az egészségügyben), vagy tömeges sztrájk lenne abban a szektorban, akkor emelne rajta. De addig nem fognak, amíg 1 ember is viszi a hátán a szekeret és 5 másik munkáját látja el egyedül, szenvedve. Irgalmatlan gonosz kormányunk van, akiknek egy célja van, ellopni mindent és több millió állami alkalmazottat nettó 200 körül, vagy az alatt tartani bérezés tekintetében.
2021. jún. 22. 11:20
 53/53 anonim ***** válasza:

Betanitott munkat miert fizetnek meg?

Operátor, 3 műszak, nettó 260 kezdésnek, Kecsekmét-Mercedes. Testvérem ott dolgozik, 43 éves és nettó 342 t kap, sima operátor. Ok, nincs élete a 4X12 miatt, a másik 3 napot végigalussza a héten, de legalább normális bért kap. Persze itt fáj, ott fáj már neki... Ez ezzel jár.

2021. jún. 22. 11:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!