Vidéki nyugdíjas takarítónő ismerősöm TÖBBET keres mint én fővárosi diplomásként?
Ismerősöm takarítónő Dabason 4 órában. Ezért kap 80.000-et a kezébe, ha havi standard 80 órával számolunk (20 nap 2x óra) akkor 1000 a nettója. (Munkaideje kizárólag H-P napi 4 ó).
Én fővárosban diplomás vagyok, 157.000 a nettóm. Ha standard havi 160 órával számolunk, nincs meg az 1000 nettós órabér.
Azért érdekes egy szitu. Takarítónő vidéken vs diplomás Pesten. És ki keres jobban? Az előbbi.
Érdekes.
(és zárójelben: takarítónő ismerősömet sokan LEHÜLYÉZIK hogy ennyiért elment-mert miért nem kér legalább 100-at/hó a 4 órára is... engem senki nem hülyéz le hogy GBM-ért dolgozom.... belátják még jó hogy ennyit is kapok, sőt még jó hogy egyáltalán van munkám)
"Ezek szerint akik véleményt mondanak a melódról, látják mennyi ér."
Csöppet nehezen mert egy darab ismerősöm se látott engem soha munkában, nem járt benn, sőt a többségnek LÖVÉSE sincs arról egyáltalán mit dolgozom. Csak annyit tudnak hogy "az önkormányzatnál" dolgozik.... hát ez édeskevés. A portás a gondnok a segédmunkás, de a jegyző a jogász és a polgármester is ott dolgozik...
" végezd el a takarító OKJ-t"
na ez meg a másik hogy az illetőnek még a befejezett 8 osztálya sincs meg (igen, így van nem elírás ) nem még takarító OKJ... és kit érdekel.
Nem ertem mi itt a gond. A takarito ismerosod eletrevalobb mint te, ebbol a szempontbol. Az hogy minimalberert dolgozol az nem ot minositi hanem teged. Ertem en hogy diplomas vagy, de megsugom, kutyat nem erdekli a diplomad ki is torolheted vele. Sokkal tobbet szamit az ambicio, problema megoldo kepesseg, akarat, kitartas, onkritika stb stb.
( Diploma nelkul netto 800 at keresek, hidd el tudom mirol ugatok )
" Sokkal tobbet szamit az ambicio, problema megoldo kepesseg, akarat, kitartas, onkritika stb stb."
Te most viccelsz nyilván... önkormányzatnál és úgy általában a KÖZszférában az ambíció és előrejutás akarása HALÁLOS BŰNÖK!!
Miért ? mert aki ilyen abban a közegben az rávilágít arra hogy a TÖBBI MEG NEM ILYEN és azonnal mennie kell.
Ébresztő. le kéne szállni a földre.
Ambíció ITT??? Aztán mire fel leygen ambícióm ha KÖTÖTT A BÉRTÁBLA?
lehetek én szuperzseni is, akkor se kapok egy petákkal se többet mint a legutolsó trógersenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!