Vidéki nyugdíjas takarítónő ismerősöm TÖBBET keres mint én fővárosi diplomásként?
Ismerősöm takarítónő Dabason 4 órában. Ezért kap 80.000-et a kezébe, ha havi standard 80 órával számolunk (20 nap 2x óra) akkor 1000 a nettója. (Munkaideje kizárólag H-P napi 4 ó).
Én fővárosban diplomás vagyok, 157.000 a nettóm. Ha standard havi 160 órával számolunk, nincs meg az 1000 nettós órabér.
Azért érdekes egy szitu. Takarítónő vidéken vs diplomás Pesten. És ki keres jobban? Az előbbi.
Érdekes.
(és zárójelben: takarítónő ismerősömet sokan LEHÜLYÉZIK hogy ennyiért elment-mert miért nem kér legalább 100-at/hó a 4 órára is... engem senki nem hülyéz le hogy GBM-ért dolgozom.... belátják még jó hogy ennyit is kapok, sőt még jó hogy egyáltalán van munkám)
"Mégis itt vagyok lassan 20 éve és NYUGI még JÓÓÓÓÓÓ sokáig itt leszek és nem rúgnak ki...."
Akkor mi a bajod? Ahhoz hogy továbbképezd magad, öreg vagy. Váltani nem akarsz, kirúgni meg ezek szerint nem fognak. 20 éve ott ülsz a langyos fosban és még 20 évig ott is szándékozol maradni ha csak nem emelik addig a nyugdíj korhatárt amire valljuk be kevés esély van. 67-68 évesen itt fogsz sírni hogy téged átbactak, az életedet a köz szolgálatában töltötted most meg megszüntetik a nyugdíjat :)
" Váltani nem akarsz,"
És MIRE? Utcasöprőre? Tróger melósra? KÖsz, ezekre tényleg nem.
Másra meg mire?
Valamiért titkolja a kérdező, hogy mi a szakmája/diplomája...
Büfé-ruhatár szak...??
annak pont ennyi a reális bére!
A nyugdíjas béréből nem vonnak TB járulékot, ennek fejében az ő keresete semmilyen ellátásnál nem számít: nem emelkedhet vele a későbbiekben a nyugdíja, nem jogosult álláskeresési ellátásra, táppénzre - ellentétben veled.
A te béred bruttó 236 ezer, ennek a nettója a 157 ezer, plusz még a munkáltatód fizet utánad 40 ezret, így összességében 276 ezrébe fáj neki a te 8 órás alkalmazásod.
A nyugdíjas takarítónő bruttója 118 ezer, ebből csak SzJA-t vonnak, ezért kap kézhez 80 ezret, valamint a munkáltatónak sem kell mást fizetnie utána, így az összes költsége 118 ezer a 4 órás munkaviszonyra.
Ha az általad hozott havi 160, illetve 80 órával számolunk, akkor a te bruttó béred 1.475.-, a takarítónőé 1.175.-, azaz 1,26-szor annyit keresel egy óra alatt, mint ő.
Ha még azt is nézzük, hogy melyikőtök mennyibe van a munkáltatónak, akkor e te 1 órád 1.726.- Ft, szemben a takarítónő 1.175.- forintjával, azaz majdnem másfélszer annyi.
De ha szülsz 2 gyereket (amit ugye a nyugdíjas takarítónő már nem valószínű, hogy megtesz) és igénybe veszed utánuk az adókedvezményt, máris több lesz a nettód (is), mint az övé.
"De ha szülsz 2 gyereket ("
45 felettiként felettébb reális, sőt mondhatni biztos.
"És MIRE? Politikai menekültre? vagy mire?
45 felett az én vonatom elment minden téren, hazugság lenne az ellenkezőjét állítani."
44 évesen szereztem 2 emelt fokú szakképesítést, csak szólok. De semmi gond, maradj a mostani helyeden, dolgozz gombokért, mert tényleg nem érdemelsz többet.
39: évek óta itt panaszkodik és sajnáltatja magát ez a munakügyis troll! :)))
Nem akar ő semmit, jól elvan a langyos sz.rban. Panaszkodásból él.
És gyártja a kifogásokat, hogy miért nem tud lépni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!