Ebben a kategóriában miért van ennyi troll akik terjesztik hogy a takarítónők is nettó 400 ezret keresnek Magyarországon?
Messziről jött ember azt mond, amit akar. Így élik ki magukat.
De menj pl. a gyermeknevelés kategóriába. Ott naponta kétségbeesett anyukák írják ki, hogy nem bírnak a gyerekükkel. Rögtön kapnak ezer kedves választ, hogy mennyire sz.ar anyák. Közben meg egyszerűen csak arról van szó, hogy vannak nyugodtabb és vannak sírósabb gyerekek, ennyi.
#3 mert ev-ként ezt meg is keresheted.
Járdát csináltattunk a ház köré, kb 1m széles 30m hosszú volt az egész.. erre kifizettünk 250e-et 2 nap munkáért.. + anyagár.
Na most ehhez aztán nem kell sok ész, tudj betont keverni és használd a mérőszalagot.
Ha csak 4 ilyet megfogsz havonta, máris megvan az 1 milla.
"#3 mert ev-ként ezt meg is keresheted.
Járdát csináltattunk a ház köré, kb 1m széles 30m hosszú volt az egész.. erre kifizettünk 250e-et 2 nap munkáért.. + anyagár.
Na most ehhez aztán nem kell sok ész, tudj betont keverni és használd a mérőszalagot.
Ha csak 4 ilyet megfogsz havonta, máris megvan az 1 milla."
A beton az nem keveri meg magát, szóval csókolom oda kelleni fog egy segédmunkás is, az után járulékokat kell fizetni, plusz ha a mester az e.v. akkor a vállalkozás költségeit is fizetni kell, könyvelőt, meg a saját hasznát.
Falnak megyek, mikor ilyen marharépák okoskodnak, akik azt képzelik hogy amit ők kifizetnek egy munkáért, az tisztán az e.v. haszna...
Katásként kifizet 50e-et havonta.. könyvelő havi 10e-és akkor sokat mondtam, kubikosának felvesz valakit, akit nem jelent be.. napi 15 ért talál egy cigót, aki tolja neki a talicskát.
A, mert nem értek a betonozáshoz,
B, mert míg ők betonoznak 2 napig, addig az én forgalmam az ő fizetésük többszöröse.. a kényelmes, klímás irodámból.
De higgyétek azt nyugodtan, hogy idehaza csak minimálbért lehet keresni...
Életemben nem hallottam olyat aki bruttó két nap munkáért 250 ezret kifizetett betonozásért, pedig a Rózsadombon, Tihanyban és Veszprém felkapottabb részein is vannak ismerőseim akik építkeztek. Ezzel együtt elhiszem a történetet, de az is biztos hogy ez nem skálázható. Sem fizetésben, sem fizikai terhelésben. Az pedig hogy a be nem jelentett munkával érvelsz csak hab a tortán. Két nap melóért, kézbe 200k-ért én is megcsinálnám a betonozást, pedig ITban dolgozom és megkeresem a bruttó milliót.
És hogy válaszoljak is:
Azért, mert a sivár kis életükben az a legnagyobb öröm hogy mániákusan nagyzoljanak, mert online könnyebb, és mert offline senki sem hallgatja már meg a nyilvánvaló kamuikat.
3 éve egy börtönviselt ismerősöm közmunkás volt havi 47 ezerért (160 órában).
Mikor kiderült, hogy ért mindenféle építkezéshez, elvállaltunk egy fürdőszoba felújítást, én tárgyaltam (komplett felújításról volt szó, panellakásban, 4 m2-es fürdőszoba). Egy nő és a fia volt ott, és én merészen 200 ezer + anyag költséget mondtam - egyből belementek :)
Ahogy kiléptünk a lépcsőházba, az ismerősöm a fejéhez kapott, és beszólt: "200 ezer?! 40-nél többet nem mertem volna mondani, főleg, hogy ott volt a fia is! - Ha én 20 évesen ilyen életképtelen lettem volna, hogy 2 nap alatt nem csinálom meg a fürdőszobát, anyám kitagadott volna!"
Ennyit a 250 ezres 3 m2-es betonozásról - bérelt, jó betonkeverővel én is megcsinálnám 2 nap alatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!