Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vidéki takarítónő ismerősöm...

Vidéki takarítónő ismerősöm nem vállalt el egy állást mert 1100 nettó órabér jött volna ki-és azóta kapott másikat. Én meg Pesten diplomásként 150 nettóért dolgozok?

Figyelt kérdés

Ismerősön vidéki, Heves megye, és egy nem is megyeszékhely városban él. Végzettsége nem nagyon van, még érettségi se, varrónő de száz éve nem dolgozott benne. Takarít.

Ajánlottak neki egy állást és a nettó órabére 1100-ra jött volna ki.

Nem vállalta el nevetségesnek nevezte. És jól tette mert azóta talált másikat, 1400 órabér nettóért.

Én meg elgondolkodtam. Én Pesten vagyok, diplomával diplomás állásban 150 nettóért /hó.

Ha havi 160 munkaórát számolunk, akkor 937 a nettó órabérem.

Vidéki iskolázatlan ismerősöm ennél többért nem ment el.

Én fővárosi diplomásként meg elmegyek, és a két kezem összeteszem hogy ez is van-nem még válogassak.

Nincs is miből.

Nem elgondolkodtató az egész?

És ami leírtam azok száraz tények, számok, nem vitathatóak.

2021. jún. 20. 17:39
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

Tudod nem minden a pénz. Kutato orvos ismerosod azert keres ennyit mert az a szakma ennyit er a piacon. Lehet ot nem a penz motivalja hanem hogy jobba tegye a vilagot.

Vannak orvosok akiket a penz motival, nekik maganrendelojuk van stb stb.

Jol latszik h neled szamit a penz, csak azt nem ertem hogy miert irogatsx ide hetente az helyett hogy kepezned magad. Az is jol latszik h a diplomat hiaba veszed bele a kepbe mert a jelenlegi diplomad kozel annyit er mint halottnak a puszi

2021. jún. 21. 17:38
 32/53 A kérdező kommentje:

" Kutato orvos ismerosod azert keres ennyit "

nem.... azért keres ennyit mert az egyetemek kutatói bértábla alapján adják a bért. Azért.

És azért nem megy el máshova mert ilyen kutatói státusz a jogi szabályozás miatt CSAK egyetemen található.

És NINCS HOVA elmennie, ahol meg van ott meg annyi a bér amennyi.

És nem, NEM FOG ELMENNI kétkezi bohóckodásba akkor se ha ott 5x annyit kapna. Se ő, se én. Teljesen mindegy hogy még egy árufeltöltő is többet kap. Nem számít. Akkor se mennék el ilyen állásba ha 10x annyit fizetne. A világon nem létezik az a pénz amennyiért én ilyen állásba elmennék.

Van még kérdés?

2021. jún. 21. 17:43
 33/53 anonim ***** válasza:
Tw tipikusan az az ember vagy akit annakidelyen nem vertek eleget a szulei mogyorofavesszovel
2021. jún. 21. 17:46
 34/53 anonim válasza:

De ha nem akarsz semmin sem változtatni akkor mégis mi értelme volt ennek a kérdésnek? Ha kell a pénz úgyis el fogsz vállalni más munkát is.

Ha meg nem akkor elégedj meg a 150nel.

A kutató ismerősödnek simán lehetne rengeteg lehetősége külföldön, sokkal többet keresne és még örülnének is neki! :)

2021. jún. 21. 17:47
 35/53 anonim ***** válasza:
Minek irtad ki ezt a kerdest?
2021. jún. 21. 17:51
 36/53 anonim ***** válasza:
Legyél HR-es, a hülyét is felveszik
2021. jún. 21. 22:08
 37/53 anonim ***** válasza:
De ő nem akar dolgozni csak milliárdokat keresni :D
2021. jún. 21. 22:13
 38/53 A kérdező kommentje:

"Legyél HR-es, a hülyét is felveszik"

40 feletti, lassan 50-es férfiként csöppet nehezen.

2021. jún. 22. 05:53
 39/53 A kérdező kommentje:

"De ő nem akar dolgozni csak milliárdokat keresni :"

Helyette megelégednék egy olyan állással ami a nettó 200-at meghozza havonta. MIndezt fővárosi több diplomás bőven nem pályakezdőként-és LÁM Még ez sem teljesül.

2021. jún. 22. 05:55
 40/53 anonim ***** válasza:
Kerdezo. Ha ennyire vèn vagy, 45 feletti. Mit csinaltal eddig? Epeszu ember 200 netto alatt fel sem kel az agybol sem (operator is megkeres ennyit). Kulfold? Rengeteg 50 koruli ismerosom segesmunkas kint jo penzert. Nem, nem kell magas szintu nyelvtudas, csak annyi, h el ne adjanak a piacon akaratod ellenere.
2021. jún. 22. 08:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!