Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogszerű tévedésből túlfizetet...

Jogszerű tévedésből túlfizetett bért hónapokkal később zéró kommunikációval az aktuális bérből levonni?

Figyelt kérdés

Hónapokkal ezelőtt jóval több bért kaptam mint szoktam-nyilván tévedésből. A főnök nem szólt hogy véletlenül túlfizettek és adjam vissza, egyáltalán semmit se szólt az ügyben. Sztem fel se tűnt neki az egész.

Én se szóltam. Úgy voltam vele majd szólnak ha kell nekik a pénz.

Teltek a hónapok, teljes csend és némaság az ügyben. Nem kérték vissza a pénzt.

Majd most az aktuális bér megjött és pont annyival kevesebb amennyivel az anno több volt.

De most se szóltak nekem semmit. Nem szóltak hogy készüljek mert jóval kevesebbet utalnak majd. Csak lekapták a túlfizetést az aktuálbérből.

Nulla kommunikációval.

EZ az egész folyamat így jogszerű?

mert azt olvasom a jogszabályban, a tévedésből adott többlet bért nem tarthatom meg és a munkáltató „visszakövetelheti“. Na de nem követelte vissza, egy szót se szólt, csak elvette erővel, nulla kommunikációval.

Köszönöm

2021. máj. 8. 09:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/74 A kérdező kommentje:

"Es mit csinalsz majd ha a ceg beperel teged amiert nem jelezted es utaltad vissza amikor veletlenul tobb penzt kaptal? "

Amint írtam már sokszor de akkor a gyengébbek kedvéért ÚJRA: ÁLLOK elébe!

Lássam!

2021. máj. 9. 18:20
 72/74 A kérdező kommentje:

"az egesz vegen ugyis vissza kelljen adnod a penzt."

EMBER. Csak halkan jelzem a GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT (vagyis a TE kedvedért): a pénzt már nem kellhet visszaadnom-mert már VISSZAVETTÉK.

EZZEL KEZDTEM AZ EGÉSZET.

TAPS!! Ennyi vagy te.

2021. máj. 9. 18:21
 73/74 A kérdező kommentje:

"Majd most az aktuális bér megjött és pont annyival kevesebb amennyivel az anno több volt."

Hm? Teccik érteni? Nem kell visszaadnom semmit. Már vissza(vették)adtam.

2021. máj. 9. 18:22
 74/74 anonim ***** válasza:
Igen, látjuk, hogy 2 napja ezen hisztizel
2021. máj. 9. 18:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!