Jogszerű tévedésből túlfizetett bért hónapokkal később zéró kommunikációval az aktuális bérből levonni?
Hónapokkal ezelőtt jóval több bért kaptam mint szoktam-nyilván tévedésből. A főnök nem szólt hogy véletlenül túlfizettek és adjam vissza, egyáltalán semmit se szólt az ügyben. Sztem fel se tűnt neki az egész.
Én se szóltam. Úgy voltam vele majd szólnak ha kell nekik a pénz.
Teltek a hónapok, teljes csend és némaság az ügyben. Nem kérték vissza a pénzt.
Majd most az aktuális bér megjött és pont annyival kevesebb amennyivel az anno több volt.
De most se szóltak nekem semmit. Nem szóltak hogy készüljek mert jóval kevesebbet utalnak majd. Csak lekapták a túlfizetést az aktuálbérből.
Nulla kommunikációval.
EZ az egész folyamat így jogszerű?
mert azt olvasom a jogszabályban, a tévedésből adott többlet bért nem tarthatom meg és a munkáltató „visszakövetelheti“. Na de nem követelte vissza, egy szót se szólt, csak elvette erővel, nulla kommunikációval.
Köszönöm
"Melyik céget perwlted be?"
Már megint. EMBER. HOL ÍRTAM ÉN HOGY BÁRKIT BEPERELTEM? Hm? HOL?
"Te írtad pl a 60 As kommentben na de melyik cégről van szó?"
Én ilyet nem írtam. Idézd be.
"na de melyik cégről van szó?"
A Szarf***ú és Tsa Kft. Mucsaröcsöge, Külterület 999. cégről.
"Azt írtad hogy büntetést kapnak ki kap büntetés?"
Na vajon ki? a munkáltató. KI más? majd a takarítónő?
és mielőtt rákérdeznél abból a büntetésből amit a cég majd fizet az én zsebembe NULLA forint kerül nekem az egészből anyagilag semmiféle hasznom sincs.
De az ERKÖLCSI győzelem az enyém. És ez minden pénzt megér.
"Vagy te is csak név nélkül vagy nagy pofaju"
Hát janikám tudod ez egy ANONIM fórum.
ez már csak így megy itt. nem tetszik húzz máshova.
Es mit csinalsz majd ha a ceg beperel teged amiert nem jelezted es utaltad vissza amikor veletlenul tobb penzt kaptal? Mert az is szabalytalan.
Biztosan megeri neked majd ugyvedet fizetned azert hogy az egesz vegen ugyis vissza kelljen adnod a penzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!