Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogszerű tévedésből túlfizetet...

Jogszerű tévedésből túlfizetett bért hónapokkal később zéró kommunikációval az aktuális bérből levonni?

Figyelt kérdés

Hónapokkal ezelőtt jóval több bért kaptam mint szoktam-nyilván tévedésből. A főnök nem szólt hogy véletlenül túlfizettek és adjam vissza, egyáltalán semmit se szólt az ügyben. Sztem fel se tűnt neki az egész.

Én se szóltam. Úgy voltam vele majd szólnak ha kell nekik a pénz.

Teltek a hónapok, teljes csend és némaság az ügyben. Nem kérték vissza a pénzt.

Majd most az aktuális bér megjött és pont annyival kevesebb amennyivel az anno több volt.

De most se szóltak nekem semmit. Nem szóltak hogy készüljek mert jóval kevesebbet utalnak majd. Csak lekapták a túlfizetést az aktuálbérből.

Nulla kommunikációval.

EZ az egész folyamat így jogszerű?

mert azt olvasom a jogszabályban, a tévedésből adott többlet bért nem tarthatom meg és a munkáltató „visszakövetelheti“. Na de nem követelte vissza, egy szót se szólt, csak elvette erővel, nulla kommunikációval.

Köszönöm

2021. máj. 8. 09:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:

"Fel lett jelentve."

Jól kib@sztál velük, de leginkább magaddal. Azért készülj a mostani helyzetben jó pár hónapos munkanélküliségre.

Tényleg megérte, bravó... :D

2021. máj. 9. 14:20
 52/74 A kérdező kommentje:

"Azért készülj a mostani helyzetben jó pár hónapos munkanélküliségre."

Azt te honnan tudod. honnan tudhatod hogy az egész akciót nem úgy szerveztem hogy már van valami a láthatáron?

csak nem nézel olyan hülyének hogy a semmire kavarom a szart?

megvan a B terv nyugi, ezért nem számít mekkora szar került a ventilátorba, már nem számít.

már lehet égetni a hidakat mögöttem, nincs jelentősége.

2021. máj. 9. 14:22
 53/74 anonim ***** válasza:
Mész a sittre:(
2021. máj. 9. 14:27
 54/74 A kérdező kommentje:
Világos, hova máshova.
2021. máj. 9. 14:28
 55/74 anonim ***** válasza:
Igen tényleg nem kell majd munkahelyet keresned mert ebből letöltendő lesz:)
2021. máj. 9. 14:28
 56/74 A kérdező kommentje:
Világos, mi más lenne.
2021. máj. 9. 14:30
 57/74 anonim ***** válasza:
Majd írd meg légy oly kedves a végét. Olvastam a kommenteket és rendkívül kíváncsi lettem. 😁
2021. máj. 9. 14:39
 58/74 A kérdező kommentje:

"Majd írd meg légy oly kedves a végét."

Ahogy hírlik az még odébb lesz, az OMMF 21 nappal veszi vizsgálat alá ez az alsó határ, ennél csak több lehet.

2021. máj. 9. 14:41
 59/74 anonim ***** válasza:
Melyik céget perwlted be?
2021. máj. 9. 14:42
 60/74 A kérdező kommentje:

De ha hinni lehet a jogiforumnak a cégre egy 200.000-500.000-es munkaügyi bírságot szabnak ki egy szabálysértési határozat keretében.

Párhuzamosan engem felszólítanak /felszólítanának a többlet visszafizetésére de ez okafogyott mert a munkáltató a többletet máris erőszakkal visszavette nincs mit visszaadnom. Ez neki százezrekbe fog fájni.

Kb ez várható.

2021. máj. 9. 14:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!