Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogszerű tévedésből túlfizetet...

Jogszerű tévedésből túlfizetett bért hónapokkal később zéró kommunikációval az aktuális bérből levonni?

Figyelt kérdés

Hónapokkal ezelőtt jóval több bért kaptam mint szoktam-nyilván tévedésből. A főnök nem szólt hogy véletlenül túlfizettek és adjam vissza, egyáltalán semmit se szólt az ügyben. Sztem fel se tűnt neki az egész.

Én se szóltam. Úgy voltam vele majd szólnak ha kell nekik a pénz.

Teltek a hónapok, teljes csend és némaság az ügyben. Nem kérték vissza a pénzt.

Majd most az aktuális bér megjött és pont annyival kevesebb amennyivel az anno több volt.

De most se szóltak nekem semmit. Nem szóltak hogy készüljek mert jóval kevesebbet utalnak majd. Csak lekapták a túlfizetést az aktuálbérből.

Nulla kommunikációval.

EZ az egész folyamat így jogszerű?

mert azt olvasom a jogszabályban, a tévedésből adott többlet bért nem tarthatom meg és a munkáltató „visszakövetelheti“. Na de nem követelte vissza, egy szót se szólt, csak elvette erővel, nulla kommunikációval.

Köszönöm

2021. máj. 8. 09:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:

most nem tok mindegy hogy jogos vagy nem?

ha tulfizettek akkor hiaba ok ronttottak el, az nem a te penzed, vissza kell adni. mennyivel lenne jobb neked ha elkuldik a teljes fizud es abbol neked a kulonbseget vissza kell utalnod masnap?

2021. máj. 8. 10:43
 22/74 anonim ***** válasza:
100%
Jogtalanul gazdagodtál, ezt szépen kihagytad a monológodból, kérdező. :-)
2021. máj. 8. 10:47
 23/74 A kérdező kommentje:

" mennyivel lenne jobb neked ha elkuldik a teljes fizud es abbol neked a kulonbseget vissza kell utalnod masnap?"

Mert ezt hívják JOGSZERŰ folyamatnak.

Szólítsanak fel, és visszaadom az első szóra.

Evidens, ők hibáztak és fussak más hibája után?

JOGSZERŰSÉG.

"Jogtalanul gazdagodtál"

ez ÍGY VAN, de ez már az OMMF-et nem érdekli majd, ez egy polgári per lehetne.ű

Az OMMF-et az érdekli majd, az alapbér ki lett -e fizetve adott hónapban. Nem lett. Akkor fél misi bírság.

És nem fogja őket érdekelni hogy korábban túlfizettek.

Mert ők is azt fogják mondani amit én: ha túlfizetés akkor felszólítás fizetési meghagyás stb.

2021. máj. 8. 10:49
 24/74 anonim ***** válasza:
100%
Nem perelsz te senkit, csicska vagy ahhoz. Mesz be hetfon ugyanugy dolgozni, mint eddig.
2021. máj. 8. 10:53
 25/74 A kérdező kommentje:

"Nem perelsz te senkit"

Hol írtam hogy perelek, hm? áruld már el. Idézd be.

"Mesz be hetfon ugyanugy dolgozni,"

Hol írtam hogy nem megyek be hétfőn hm? Áruld már el. Idézd be.

2021. máj. 8. 10:54
 26/74 anonim ***** válasza:
100%

"Mert ezt hívják JOGSZERŰ folyamatnak."

A nap vegen neked rohadt mindegy, hogy visszakerik vagy levonjak, nem lesz tobb penzed. Ha ennyire megviselt ahogy eljartak akkor vagy menj el pszichologushoz vagy pereld be oket. Nem hinnem hogy egy online forumon valo siras segiteni fog feldolgozni ezt a borzalmas esemenyt.

2021. máj. 8. 11:06
 27/74 anonim ***** válasza:
100%
Arra utalt, hogy csak itt a neten nagy a szád, hétfőn mész be kussba és ugyanúgy ugráltatnak, mert egy csicska vagy
2021. máj. 8. 11:10
 28/74 anonim ***** válasza:
Teljesen jogszerű, viszont amit te elkövettek az lopás foglald imaba a főnököd nevét hogy nem vitt a bíróságra mert ha megtette volna te már a sitten lennél.
2021. máj. 8. 11:11
 29/74 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy azt mondjak. Onnantol kezdve hogy te eszrevetted hogy tobbet utaltak neked ha nem adod vissza akkor az olyan mintha elloptad volna. Most ok ezt "visszaloptak". Es akkor az a kerdes hogy melyik tolvaj volt jogszerubb.
2021. máj. 8. 11:16
 30/74 A kérdező kommentje:

"Es akkor az a kerdes hogy melyik tolvaj volt jogszerubb."

Állok a vizsgálat elébe!

De ezt majd az OMMF folytatja le, nem te és nem én és nem is a munkahely.

2021. máj. 8. 12:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!