Zéró végzettséggel vettek fel embert a cégnél kvalifikált pozícióra-érdemes csodálkoznom ezen? A pozíció eddig nem is létezett…
A cég egyik napról a másikra létrehozott egy pozíciót ami addig nem is létezett itt: beszállítói és logisztikai operatív manager. Hogy eddig hogy működhettek a dolgok ha nem volt manager-mert működtek-és most nagy hirtelen miért kell?
Meg is jelent az álláskiírás még neves állásportálokon is (profession).A kiírás kemény: felsőfokú szakirányú végzettség, referencia, több nyelv, angol fluent alap, gyakorlat, kiemelt IT kompetencia, B kategóriás jogsi stb.
Jöttek is a pályázatok kilószám. És ki is választották a „nyertest”: egy olyan 22 éves fickót, akinek semmiféle végzettsége nincs, beadott pályázata nincs (!!! akkor hogyan nyert???), életrajza szinte üres (általános iskola, középiskola és ennyi, 3 sor az életrajz…) semmiféle munkahelye eddig nem volt, semmiféle referenciája nincs. Nem folytatom. Semmiben se felel meg a kiírásnak.
Legalábbis a beadott papírok terén üres az egész. lehet hogy oxfordi zseni az illető, de zéró papírja van. Még beadott álláspályázat sincs…
Felvették.
Bejött aláírni.
1 hónapja, azóta nem láttuk.
Közben kiderült: a főnök volt feleségének a gyereke. Véletlen nyilván…
Kell nekem csodálkozni hogy létrehoznak egy kamu papír pozíciót, és felvesznek egy nulla senkit horror fizuval aki véletlenül (de csak véletlenül…) épp rokon?
Tudod mi a dühítő? Hogy nekünk auzt adták be hogy ez egy valós hirdetés és töméntelen neló volt a sok álláspályázatot érkeztetni értékelni szövegesen írásban, meghallgatni szóban(!!!) legalább 15 jelöltet.... majd jön a főnök és közli: ő lesz felvéve, és benyög egy nevet.
papírja kérdezzük? Pályázat végzettséget igazoló dokumentumok referencia nyelvvizsga-ezzal ne foglalkozztaok jön a válasz.
Semmi közünk hozzá a cég milyen sógorkomára szórja a pénzt-de mi a büdös lófüttynek kellett X embert dolgoztatni totál feleslegesen?
"Ez miért dűhít téged? A főnök had csináljon a saját cégével azt amit akar"
Leírtam miért dühít. Azért mert egy csomó totál felesleges munkát generált egy csomó embernek a kamu állás pályáztatása. Érkeztetés iktatás véleményezés szóbeli meghallgatás-és mire? A semmire. A sógorkomára.
Kérdésem:
-miért nem jött oda a főnök hogy : itt a rokongyerek fel van véve mert én azt mondtam.
- vagy a másik: a főnök azt vesz fel akit akar. ÍGy van.- De akkor a járulékos melót is végezze el ha már odahozza haverjóskát! Ne mást melóztasson feleslegesen.
"Tehát az volt a bajod, hogy dolgoznod kellett? "
Igen, az volt a bajom. Az volt a bajom hogy a semmire a nullára melóznom kellet nekem is egy zéró agyú havertakony miatt. Igen, ez volt a bajom. felesleges munka.
A másik meg: azoknak a szerencsétleneknek a helyzetébe képzeld bele magad azt akik hitték hogy ez egy igazi állás és készültek és utaztak és kiöltöztek és jöttek és reménykedtek... a semmire. Mert kamu volt az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!