A mai világ miért csak a pénzről szól?
Én 6 éve döntöttem el, hogy bekerülök egy szoftverfejlesztő céghez. Mert láttam, hogy ott jól keresnek, láttam, hogy ebben a szakmában van számtalan lehetőség, és úgy gondoltam, én is képes vagyok rá. Akkor kezdtem el IT helpdeskesként dolgozni. Két éve sikerült ezt elérnem, nem fejlesztőként, de most br 900at keresek, most kezdem el egyetemen az info szakot, 33 évesen. Nem nettó egy meg két millió, de majd eljutok oda is, ha már papírom is lesz. Két titok van: volt célom, amit el akartam érni, és egy pillanatra sem hagytam abba a tanulást.
Találd ki, mit akarsz csinálni és dolgozz érte. Egy szél sem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.
@11:10
150 ezer Ft a fizetésem, szülőkkel lakok. Gyüjtögetek, megvannak a terveim a jövőre nézve, ésszerű keretek között amit akarok azt megveszem magamnak. Nem a gyakorikérdéseket hisztikézem tele hogy mekkora nyomorban élek.
# 41- es
En ugyanúgy tornáztam fel magam, mint a # 42-es hozzászóló.
Nekem is 3 évbe telt. Annyi különbséggel, hogy én 220 nettorol indultam. Juttatásokkal együtt most 450 nettó.
De ezek milyen elvárások már? Pesten házat venni 100 millióért most is úgy vesz a legtöbb ember aki vesz, hogy önerőnek CSOK, babaváró, esetleg egy lakás eladásából származó pénz (20-40 millió), aztán arra még 60-80 millió hitel. Sokan örökölnek, vagy a családjuk kisegíti őket 5-10-20 millióval. De ott se gazdagok, csak mondjuk a nagymama meghalt a szülő pedig tovább adja az örökséget a gyerekének.
Nyaralni sem kötelező járni, főleg nem 200 ezerből.
Annyit nem fogsz fel, hogy még van rengeteg tőled sokkal csóróbb, szarabb helyzetben lévő ember is az országban. Vágod, hogy kb most is az országban az emberek fele még veled is cserélne?
Írtunk neked címezve kva sok választ, abból szinte semmire nem válaszolsz, csak 1-2-re amelyikre kedved tartja, ez is milyen már?
48as: Engem ezzel a hitel meg csok meg ilyen sz.sagokkal haggyal. Amig nem fizetem ki kpban a hazat addig a haz nem az enyem hanem a banké. A bankok meg szemetek a legtobb. A masik. Szamoljatok ki:
Egy onallo elethez:
80 millo ház
3-4 millos kocsi annak fenttartasa
Butorok berendezesek gepek az olyan 5-6 millo
Nyaralas evente vagy utazasok kisebb hobbi stb: legyen evente 1-2 millo kozott.
Egyeb szorakozas meg ruha az meg havi 100-200 ezer.
Rezsi meg autófenntartás meg egyéb dolgok havonta: 50-150 ezer korul
Es stb.
Ez tobb mint 100 millio
Na most 100 miliot osszegyujteni 200 ezres havi fizetesbol lehetetlen
Hogyha havi 1-2 milliot keresek es mellette élek tehát gyujteni is lehet meg élni akkor havi 1-2 milliobol kb. 10 év alatt meglesz a ház hitel nelkul jelen esetben ha most keresnek annyit 39 éves koromra.
Ha hitelt veszek fel akkor a hitelt meg ahhoz önerő is kell szinten gyujteni kell es fizetni a hitelt.
Tehát ha én nem keresek havi 1-2 milliót soha nem lehet onallo eletet elni a 0-rol felepetni egy saját házat meg életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!