A mai világ miért csak a pénzről szól?
" Ha az embernek van pénze tud utaznj, nyaralni, isnerkedni, új dolgokat venni vagy csinálni és még sorolhatnám."
Azt írtad vettél egy kocsit, meg a jogsi sem két fillér.
Abból a pénzből akár utazgathattál volna is, vagy vehettél volna "új dolgokat" stb... Sőt még arra is futotta volna hogy ismerkedj, és beülj valakivele egy kávézóba vagy mit tudom én. Szóval ez csak duma.
"Viszont a pénzt nem adják a munkát és a szegénységet annál inkább."
Gondolom mennyire vet szét téged a szegénység mikor van egy saját autód. Tudod mi a szegénység? Mikor valakinek azon kell rettegnie hogy a következő héten utcára kerül, vagy nem elsz mint ennie.
"Tehát hogy legyen az boldog az életben aki 200 ezret keres és soha a bu..dos eletben nem lesz annyi pénze hogy sajat onallo eletet eljen?"
Furcsa mert rohadt sok embert ismerek akik 200at vagy kevesebbet keresnek, még is van önálló életük, és nem látom rajtuk azt a mélynyomort amit te akarsz lefesteni.
"En ferfikent ennyit keresek jo par éve ami hozzájön ahhoz hogy nem tudok barátnő találni ez miatt és mivel nincs barátnő nem tudok a szuloktol elkoltozni mert drága minden és mivel minden drága soha nem lesz boldog mert pénz a boldogság alapja mindennek."
Ez az " unoka húzta anyókát, anyóka húzta apókát, apóka húzta a répát" esete.
Csak hát hülyeség az egész, egy dologra jó hogy a saját felelősségedet próbáld elhárítani magadról.
Volt munkatársamnak csak egy szakmunkás bizonyítványa volt, de a szakmájába nem tudott dolgozni mert 30 se volt mikor a háta galyra ment, a szülők nem tudták támgoatni pénzel. Még is eljutott oda hogy van felesége, két gyereke, hitelre vettek egy panellakást. Valószínűleg azért mert ő nem nyöszörgött, hanem próbálta abból kihozni a legtöbbet ami adott volt.
"Változtatni csak úgy tud az ember hogyha van pénze vállalkozásra vagy tanulasra vagy akarmi masra."
Első két szakma ingyenes, munka mellett elmehetsz levelezőn egyetemre, vagy szintén ami pénzt az autóra költöttél azt fektethetted volna tanulásra hogy most jobban keress.
Ez amit te csinálsz csak nyöszörgés, önsajnáltatás. Tudod miért vagyok ennyire biztos benne? Mert pár éve én is pont ugyan ezt csináltam, és tapasztalatból mondom neked a legjobb szándékkal, hogy nem ér semmit. Sőt csak magadnak ártesz. Ha akarod akkor rázd meg magad, és vedd számításba hogy mik a lehetőségeid, változtass a gondolkodásodon, és próbálj meg valami jobbat kihozni magadból. Ha meg úgy érzed hogy erre valamiért nem vagy képes, akkor fogadd el, hogy tőled ennyi tellik. Ne a világra meg a társadalomra mutogass bűnbakot keresve, mert ettől nem lesz jobb az életed. Sőt...
Programozó felsőfokú angol nyelvtudással, szabadúszóként, 5-10 év tapasztalattal. Szívesen!
De az a baj ahhoz olyan személyiség is kell. Te olyannak tűnsz, aki csak be akar ülni a kényelmes irodába maximum és várni a fizukát minden hónapban, a sült galambot. Soft skillek is szükségeltetnek. Emberekkel bánni tudás képessége, jó kommunikáció, tökösség, kapcsolatépítés, kezdeményezőkészség, kockázatvállaló képesség. Ezeket is nagyon pénzre lehet váltani a mai világban. Aki ezekben béna az is megszívja.
"Valaszt meg mindig nem ksptam. Mit tanuljak amivel biztos megvan havi 1-2 millio?"
Elég nagy bajok vannak a toronyban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!